И аз да се оплача

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

И аз да се оплача

Мнениеот Velko » Вто 11 май 2010 13:37

От няколко месеца живея в квартал Левски в столицата.Тук всеки втори е състезател и не признава никакви правила.Улицата пред нас е тясна,ограничението е 40 а съм виждал хора,които по моя преценка минават със 100! Има пешеходни патеки,едната е точно пред нас с изтъркани линии и светофар,който не работи.Значи за 4 месеца никой не е спрял да направи път! По скоро би те блъснал,отколкото да намали и да те пусне.Всеки върти гуми,тръгва на мега ръчка,а по тротоара (където го има) - малки деца,възрастни хора и кучета.Незнам какво трябва да се случи ( да не дава господ),за да започнат тези хора да карат нормално,а не да мислят че това тук е Монца :evil: Днес чакам светофара да завия наляво по Ботевградско,втора кола съм.Пред мен колега с БМВ изчаква прилично да светне зелено,тръгва и пресича булеварда,аз стъпвам на трамвайните линии и забелязвам че някакъв кух пенсионер лети към светофара и няма никакво намерение да спира ( на него му свети червено,но кухата лейка естествено гледа светофара за наляво !!!) и аз спирам на релсите и почвам да му свиря,белким спре,а онзи минава покрай мен и ме гледа тъпо,вобще неразбрал защо го псувам :evil: Мога да кажа,че всеки ден се сблъсквам с десетки подобни ситуации,сигурен съм че и вие сте в подобно положение! И се питам до кога? По новините всяка вечер съобщават за идиоти по улиците,за убийства,грабежи и т.н. Е писна ми вече!Това исках да кажа.Благодаря за възможността за изява :P Надявам се колеги ,да се научим да бъдем по-добри и толерантни в изявите си по българските пътища и да не дава господ да се сблъскваме с олигофрени на всеки километър!

Последна промяна от Velko на Вто 11 май 2010 19:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: И аз да се оплача

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 13:47

За пенсионера,един приятел имаше такова премеждие в Хасково,човека го засича и удря,след като идват полицаите,се оказва че той има заболяване на очите и не вижда както трябва,май имаше мъртво петно,или нещо подобно,след като го питат полицаите,как не е видял колата и се е блъсна в нея,той отговори без да се претеснява че не е я видял и цитира по горното заболяване,е как се дава книжка на този индивид,след време ще претрепе някой на улицата и тогава пак ще цитира по горното заболяване,айде ламарините се оправят,ама човешки живот,НЕ :screwy

Потребителски аватар
Dead man
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 11 май 2010 14:19

Според българските закони пешеходците са винаги с предимство.... :screwy

Дори да го удариш с колата си и той да е бил на червено,пак водача е виновен...ВИНАГИ... :banghead:

Аман от тея пешеходци... :beat_butt2 :dummy:

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Вто 11 май 2010 14:24

до Dead man:
колега нещо се изказваш неподготвен ми се струва!
разбира се че пешеходците са с предимство,друг е въпроса че всеки ,100% и ти пресичаш където ти падне.

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 11 май 2010 14:32

micyri написа:до Dead man:
колега нещо се изказваш неподготвен ми се струва!
разбира се че пешеходците са с предимство,друг е въпроса че всеки ,100% и ти пресичаш където ти падне.

Дали ?? :banghead:

Съгласен съм че пешеходците са с предимство,но на разрешените за това места-не да ми пресичат където им падне и ние водачите да ги пазим... :screwy

А какво правим като пешеходец мине на червен сфетофар и някой водач го удари ?? Кой е виновен ?? :deal

ПС : А колкото до това къде пресичам-винаги на пешеходна пътека и винаги на зелено... :deal

Потребителски аватар
micyri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот micyri » Вто 11 май 2010 14:36

Няма да влизам в спорове къде пресичаш,но просто не ти вярвам!
И един съвет: карай така че да пазиш останалите,в това число и пешеходците.
Поздрави!

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 11 май 2010 14:39

Пешеходецът е с предимство при определени ситуации.
Когато пресича на червено или неправилно на пътното платно,няма как да е с предимство.
Пресичайки обаче някоя пряка,шофьорът е длъжен да го пропусне,заради така наречената мислена линия на тротоара

Потребителски аватар
Dead man
Контакти:

Мнениеот Dead man » Вто 11 май 2010 14:54

Когато пресича на червено или неправилно на пътното платно,няма как да е с предимство.

Въобще не е така !!! :banghead: :deal

Ако водач удари човек на Цариградското шосе,кой е виновен ??

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Вто 11 май 2010 15:01

Стига сте се карали,ясно е че в България законите са морално остарели,а за поправките е ясно че са в нечий интерес,но не на гражданите :screwy

Потребителски аватар
VencokO
Автомобил: VW Golf 4 1.8T
Двигател: 1999 AGU
Контакти:

Мнениеот VencokO » Вто 11 май 2010 15:09

enigma79 написа:Стига сте се карали,ясно е че в България законите са морално остарели,а за поправките е ясно че са в нечий интерес,но не на гражданите :screwy

Освен, че са остарели ами и сегашните се правят така, че може да се тълкуват. :banghead: Един закон трябва да е категоричен и да не търпи двусмислие, уви в България и това не е така :banghead: :beat_butt2 . Иначе сега и Сашо е прав и другите които му опонират, именно защото всеки си тълкува през неговата си кратунка :screwy mhihi

Петре
Автомобил: Golf II
Двигател:

Мнениеот Петре » Вто 11 май 2010 15:24

Dead man написа:

Ако водач удари човек на Цариградското шосе,кой е виновен ??

:mrgreen:
Това не е ли за автомобили?Какво тълкуване?
Ако удариш пешеходец на тротоар той ли е виновен?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 11 май 2010 15:26

Докато не се научим един на друг да се уважаваме, и всеки да мисли както за себеси така и за другия на улицата, нищо няма да се оправи!

п.п До "Мъртвият Човек", ще дойде ден когати ти ще си пешеходец, не те виждам как ще тичаш по пешеходните пътеки! Този ден ще дойде, 4 лева нафта mhihi

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 11 май 2010 15:39

За да не съм тотално OFF TOPIC: Колега, много добре те разбирам. Не е само в Левски така... навсякъде е! :(

А относно пешеходците... Те са винаги с предимство. Като скочи пред колата пак е водача виновен. И на Цариградско и на Ботевградско и на улицата пред блока и на паркинга и на тротоара водачите са виновни ако ударят пешеходец.

За щастие не съм бил в такава ситуация и не знам как се обжалва ако пешеходец е във очевидно крайно опасно нарушение...

IceHeart, при 4 лв. нафта вероятно трафика ще е доста слаб. mhihi

Сашо, не се нерви, разбирам те. И аз пресичам или на пешеходна пътека или през подлез. Случва се да мина и през платното :oops: но само когато няма движение, няма от къде другаде :banghead: , и никога по големите булеварди.

Изводът е ясен: Очите на 4 и като водачи и като пешеходци. Джигити много... имат си тема даже...

П.П.: И верно АМАН от пресичащи идиоти... :banghead:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 11 май 2010 16:21

Петре написа:Когато пресича на червено или неправилно на пътното платно,няма как да е с предимство.

Я кой ще се връща в първи клас
Естествено, че шофьорът е виновен ако удари пешеходец на пътното платно. После вече се започват едни доказателства, едни врътки и т.н. Съвсем отделен е въпросът доколко това е правилно, щото като ти изтича в тъмното някой пред теб докато си с 80-90 и си дотам, без да имаш никаква вина

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Вто 11 май 2010 16:34

maxpayne написа:
Петре написа:

Съвсем отделен е въпросът доколко това е правилно, щото като ти изтича в тъмното някой пред теб докато си с 80-90 и си дотам, без да имаш никаква вина

Колега, карай в Града със 90км/ч и после казвай че пешеходците са виновни! Абе хора приемете че и вие сте пешеходци, ако не са тия проклети коли! Слезте малко от тях и вижте реалността! В града се кара не повече от 50км/ч за да може всеки да ви види и да може да реагира при всякаква ситоация! Знам че сте добри "КАРАЧИ' затова ни сабират с прахосмокачки по пътищата, Нека мислим един за друг, а не само за себе си! И да обвиняваме веднага другият! Нека потърсим вината в себеси! после в другите!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”