Golf III бензинова помпа !

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf III бензинова помпа !

Мнениеот nikson85 » Вто 11 май 2010 20:41

Zlobomir написа:И да имаш 10 л, добре е да се обновява. Отделят се смолисти вещества.

не е ли хубаво да се запали на бензин ида работи 5минути така и после на спиране да прехвърлищ на бензин пак????

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Вто 11 май 2010 20:51

Принципно оптималното да. При тръгване 2-3 мин на място стигат. При стпиране, понеже може директно прехвърляне, със задържане 1 сек в средна позиция, на 15-20 м от спирането, според уредбата. Няма нужда загряла да работи на бензин, само да качи помпата.

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 12 май 2010 9:06

Zlobomir написа:Принципно оптималното да. При тръгване 2-3 мин на място стигат. При стпиране, понеже може директно прехвърляне, със задържане 1 сек в средна позиция, на 15-20 м от спирането, според уредбата. Няма нужда загряла да работи на бензин, само да качи помпата.

Това мисля 4е е много подходяшто колега.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 19 май 2010 13:03

Ivan kolev Ivanov написа:Здравейте колги, имам Голф 3 94г. Гас-Бензин. Работеше ми много добре, но сега нещо неможе да върви на бензин. Значи запалва на бензин, без проблеми, 2 сек. работи двигателя и след това гаснее, падат оборотите. Колкото пъте го направя, все така.
Та вапросът ми е дали е от бензиновата помпа или има нещо задръстено !

На ГАС работи много добре !

Здравей колега,
не знам дали си управил голфа,но да ти кажа какво ми се случи на мен снощи: отидох до едно село на 10-15км -всичко нормално. След половин час паля да си тръгвам и не иска, запалва за две секунди и гасне. Два часа проверявах какво се сетя наред и резултат няма.След това буксир до гаража.Тази сутрин тръгнах по магазини да питам за цени на бензинова помпа. Числата са от 80 104 150 и за Бош 320 лв. Запретнах си ръкавите и започнах направи сам.Пуснах два цветни проводника 2,5мм кв с монтиран на тях предпазител 20А и подадох напрежение от акумулатора на помпата- работи.
Врътнах и колата запали, след падане на палягането изгасна.Проверих си бушон №18 20А за помпата- здрав но на него не идва плюс.Извадих релето за бензиновата помпа. При мен се оказа №167 намира се на долния ред най-дясно.Отворих релето прегледах му контакта, пробвах го на акумулатора работи , сложих го на мястото му и запалих колата.
При всичките тези проби и мерене на бушон №18 установих, че при даване на контакт на бушона идва плюс за около 2-3 секунди и после изчезва. Това е да надуе бензиновата помпа и налягането в рейката да бъде нормално.След това при стартиране релето трябва да сработи отново и помпата да работи постояно.Първоначалното донапомпване е достатъчно да запали колата и след секунда две угасва ако не се включи помпата отново.
Пожелавам ти успех / ако още не си решил проблема /.

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 20 май 2010 1:15

Имах подобен проблем. Понеже ми предстоеше пътуване, рециклирах помпата- 100лв. Решили да ми почистят и резервоара- бонус. Обаче пак същото. Случайно дочух някакво пукане от към резервоара. Добре че му споменах на майстора та да се сети от къде може да е проблема... Оказа се клапан или някаква помпичка, който вкарвал парите от резервоара в двигателя за да изгарят вместо да отиват в атмосверата. Повредил се и постоянно смучел. Така създава вакуум в резервоара, сгъва го и повдига помпата над нивото на бензина. Помпата остава на "сухо" и съответно колата гасне. След 2-3мин. резервоара си върща обичайната форма, помпата е потопена и колата върви докато не се създаде необходимия вакуум и всичко от начало. Така се прибирах 7км. за час и половина.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”