Алтернатор Б5
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Алтернатор Б5
Как се сваля най-лесно алтернатора без да се разглабя цялата предницата на Пасат Б5 АФН мотор?
- kondzhagyulo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Алтернатор Б5
Мисля, че няма друг начин освен този от който се притесняваш, може би. Болтовете, които го държат са значително дълги и допират перката на радиатора, преди да се извадят напълно. А аз не бих се притеснявал от демонтажа на предницата, лично това го правя за по-малко от 10-15 мин., като не съм никакъв монтьор.
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Четох и на друго място това, но като се загледах видях че от страната на перката при мен е гайката, а болта се издърпва назад.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега!
Не се притеснявай - няма да сваляш нищо излишно.Долния болт наистина опира във виско-муфата на перката.Не се опитвай да го вадиш.Дърпащ го да опре и го оставяш така.Има си засечка във стойката на алтернатора и не пречи да излезе нагоре.Горния болт излиза целия.След това със щангичка или здрава отверка побутваш и машинката излиза нагоре.Успех!!!
Не се притеснявай - няма да сваляш нищо излишно.Долния болт наистина опира във виско-муфата на перката.Не се опитвай да го вадиш.Дърпащ го да опре и го оставяш така.Има си засечка във стойката на алтернатора и не пречи да излезе нагоре.Горния болт излиза целия.След това със щангичка или здрава отверка побутваш и машинката излиза нагоре.Успех!!!
- plkochev
- Автомобил:
- Двигател:
Свалих алтернатора(при мен болтовете се издърпват назад) оказа се че ролката е за смяна искат ми 156лв.
,не ли много за една ролка и откъде мога да си намеря по евтина или генератор втора употреба.И не свършва до тук ротора на стартера е закъсил(500кОм) и тук е цифромания 220 лв.
дайте съвети?

Върни се в “Дизелови агрегати”