overapac написа:а дали видя за какъв климат го дават тва 5w30 ?? за твойто AFT !!!!!![]()
![]()
има и 5в30 за лятото
overapac написа:а дали видя за какъв климат го дават тва 5w30 ?? за твойто AFT !!!!!![]()
![]()
nikson85 написа:overapac написа:а дали видя за какъв климат го дават тва 5w30 ?? за твойто AFT !!!!!![]()
![]()
има и 5в30 за лятото
nikson85 написа:nikson85 написа:nikson85 написа:peachbaby написа:абе и аз сам пред такава дилема.дали да сложа минерално масло 15в40 или некакво полу синтетика 15в40?до сега сам карал с арал 15в40 и за 10000 не можах да долея 1л.от форума разбрах 4е нетрябва да карам с минерално и сложих мобил супер 10в40.от него за 7000 сам долял 3л,и се ядосах и го смених.сложих мотул6100-прехвалено та дрънка.смених и гуми4ки на клапаните и за 3000км сам долял 1 литар.аз ли сам карък или колата е за ремонт?
Слагай минерално и тва е.
Ако не ти са занимава с майстори или да даваш пари за масло слагай минерално.
В противен слу4ай даваш пари за масло 1л на 1000-2000км е нормално.
peachbaby написа:koлеги,аз също сам с aft 96г.купих я на 127000(поне толкова показваше)и смених маслото с арал 15/40 полусинтетика и за да подържам маслото в нормалните му граници за 10000 км.съм долял 1 литър.на следващата смяна в сервиза ме убедиха да сложа 10/40 полусинтетика моbil super-s.oт как сам го сменил сам минал около 5000 км.и вече сам долял 2 литра.ходих на диагностика при никси в герман и премерихме компресията-14.6 показа.тои предположи че може да има връзка с маслото.но за сега 6те сменя това масло и ако на следващата смяна пак гори толкова ще мислим за гумички и т н .и аз вече не знам какво масло да сложа.
mitko_ написа:Само MOTUL 6100 10W40.С 4 литра изкарвам 10 000km.Това в момента е най доброто масло на пазара,а що се отнася до вида на маслото за AFT само полусинтетика.
nikson85 написа:http://avtoexpert.net/component/page,shop.product_details/category_id,112/flypage,shop.flypage/product_id,234/option,com_virtuemart/Itemid,1/vmcchk,1/

![]()
peachbaby написа:Парво виж да не изти4а от някаде па после отивай на майстор.
[/quote]Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта