Здравейте,
Четох темите във форума, но точно такъв проблем не успях да намеря. Имам Поло 3 1.6 75k.c. 95г. и от известно време насам имам проблем с отчитане нивото на горивото. Когато налея бензин в началото стелката на нивомера избщо не помръдва, а с последвашите 50-тина километра каране бавно бавно почва да се покачва нагоре. Прави ми впечатление, че когато колата стои на място стрелката пак не мърда. Трябва да е в движение (или поне запалена) за да се промени показанието. Също така имам чувството че като изразходвам резервоара малко преди да достигна резервата стрелката спира да отчита.
Някакъв съвет на какво може се дължи този проблем?
Поздрави
Проблем с отчитане нивото на горивото
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с отчитане нивото на горивото
apa6o написа::търсачкаа![]()
![]()
![]()
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=7&t=201267
Само няколко теми по-долу!
Аpa6o,
Проблема описан в споменатата от теб тема изобщо не е като моя. При мен като ми сипят гориво на бензиностанцията стрелката изобщо не помръдва - нагоре. А аз по малко от 20 литра не зареждам, което е повече от половината резервоар. И тогава почва едно каране с бензинджията сипал ли ми е гориво или не...
- nosex
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Неточен уред, и при мен е така, въпреки че съм с по-старо поло.
Не се притеснявай, джиткай си и си свиркай - решение на проблема май няма...
Не се притеснявай, джиткай си и си свиркай - решение на проблема май няма...

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен проблемът е в потенциометъра, който се на кожуха на помпата и се мести от нивомера! Трябва да с епровери той, а има малка вероятност и проблемът да е в стрелката на таблото! Едно от двете ще е!
- porko
- Автомобил: VW POLO
- Двигател: AAU 1994
Има една малка вероятност да са се натрупали боклуци на оста на поплавъка и от това да е станал по-муден.Малко вероятно,но е възможно да му трябва раздрусване за да тръгне нагоре-надолу.Или в поплавъка да е влязъл бензин.Ама това не е за вярване.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, евентоално проблема ти е в Стрелката на километража, ако имаш възможност няма да е зле да я погледнеш! Може да е клеясала някой спойка или жилото да се е прецакало, в краен случай погледни поплавъка!
колеги и аз имам подобен проблем.при мене е следния случай:когато нямам гориво стрелката отива все едно че ми е пълен резервоара,и обратното-когато съм заредил доволно(25л.)стрелката отива към червеното,т.е все едно всеки момент ще ми светне лампата.от поплавака ли е или просто не дава хубав контакт нещо по кабелите на помпата.ако някой знае да помогне 

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”