Проблем със съединител на Polo 1.0 AER 98г.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: Проблем със съединител на Polo 1.0 AER 98г.

Мнениеот freestyler911 » Пет 30 апр 2010 21:28

От дотук написаните мнения няма ни едно вярно!
Може би само едно и то отчасти.
Аз напатих със жилото.

1.Упората на жилото (бронята) е една пиклива ламаринка, която се откача, педала ти потъва и оставаш на улицата. И това ми се случи. ... Отиваш на стругар, правиш си една втулка , която опира на купето и опората е подсигурена за вечни времена!

2. Не скърца откъм педала, и там "Пластмасите" около педала са направени перфектно!. Не е от там!Самия педал и неговата ос, нямат абсолутно никаква нужда от смазване, има грес да се затрупа!

3.Проблема е в жилото. И такова късах и сменях... Купих от 85 лева жило, АТЕ правено в турция.Няма да обяснявам принципа на работа на самонагаждащия се механизъм. Механизма е уникално прецизен, и много добре измислен! Единственото изискване е там МАСЛО ДА НЯМА!!!. Има ли масло или грес , пропадания на педала са задължителни! Скрибуцането се получава точно след 10-15 минути шофиране, понеже тампончето вътре в механизма омеква от топлината и натисканията. Оправия има само със смяна с обикновенно жило.

Дерзайте!

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Вто 11 май 2010 19:48

freestyler911 написа:От дотук написаните мнения няма ни едно вярно!
Може би само едно и то отчасти.
Аз напатих със жилото.

1.Упората на жилото (бронята) е една пиклива ламаринка, която се откача, педала ти потъва и оставаш на улицата. И това ми се случи. ... Отиваш на стругар, правиш си една втулка , която опира на купето и опората е подсигурена за вечни времена!

2. Не скърца откъм педала, и там "Пластмасите" около педала са направени перфектно!. Не е от там!Самия педал и неговата ос, нямат абсолутно никаква нужда от смазване, има грес да се затрупа!

3.Проблема е в жилото. И такова късах и сменях... Купих от 85 лева жило, АТЕ правено в турция.Няма да обяснявам принципа на работа на самонагаждащия се механизъм. Механизма е уникално прецизен, и много добре измислен! Единственото изискване е там МАСЛО ДА НЯМА!!!. Има ли масло или грес , пропадания на педала са задължителни! Скрибуцането се получава точно след 10-15 минути шофиране, понеже тампончето вътре в механизма омеква от топлината и натисканията. Оправия има само със смяна с обикновенно жило.

Дерзайте!

колега,
да те попитам без проблем ли става обикновеното жило на коли със самонагаждащо се жило или изисква допълнителни манипулации ?
благодаря предварително :bowdown :да:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 12 май 2010 9:50

freestyler911
При мене скърцането се чува вътре някак си, нз мойто дали е саморегулиращо.
Но още си карам така mhihi

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Сря 12 май 2010 11:58

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitrex
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitrex » Сря 12 май 2010 13:56

velizar987 написа:До колегата Митрекс

Мойта кола беше със саморегулиращо се жило. Симптомите бяха като горе описаните: скърцане, твърд педал и т.н.
Смених жилото със жило, което да се регулира ръчно. Съединителят стана по-мек, но остана едно леко прещракване по средата на хода на педала(явно от съединителя), както и изчезна празния ход(около 30мм. при мен).
Понеже жилото беше закупено от магазин на ул. Симеон в София, за 20лева почти веднага започнаха проблемите. Зимно време(или когато е студено) започна да ми пропада педала след натискане. Връщаше се бавно, стана отново твърд.
Реших проблема като си върнах старото оригинално жило, което работи горе долу добре. (После разглобих повреденото жило и установих, че част от бронята му се е заплела около самото жило и така движението е затруднено - жило менте :x )

Извод: Съвсем спокойно може да се смени саморегулиращото жило с обикновено такова, само че трябва да намериш качествено, а не боклук за 20 лева.

Поздрави

колега,
благодаря ти за изчепателната информация.... :bowdown ще видя как ще се развият нещата с това жило и тогва мисля да търся каквото и да било по-качествено жило,както ти спомена
поздрави :drunk :beer

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 13 май 2010 6:28

lrlmodo написа:freestyler911
При мене скърцането се чува вътре някак си, нз мойто дали е саморегулиращо.
Но още си карам така mhihi

Точно така се чува. И аз така си карах, 25000 , и изведнъж прас .... и ново жило. А преди това ми се случи и това с опората на жилото!
Няма качествени жила на пазара. Аз купих за 85 лева и пак не го харесвам, едно такова скрибуца, и то като загрее колата. Но писах вече от какво е .

Карай си така. Като му дойде времето ще си каже само!

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Съб 15 май 2010 16:23

жилото колега

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Съб 15 май 2010 20:21

Значи момента със зачупване на магаренцето на педалите го отхвърляме и спукана заварка нейде по него също - щото при голф 2 и джета го имаха този проблем със педалите късаше се магарето.
Прегледайте все пак.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Нед 16 май 2010 7:48

Това няма общо с магарето на педалите. Има една ч*киджийска ламаринка на 2 точкови заварки която прави чалъми, и се чупи накрая, и педала ти пропада безвъзвратно. А това временното пропадане и после оправяне на педала се дължи на стремежа на всеки "да смаже" саморегулиращия механизъм. А там трябва да е сухо и чисто като бебешко дупенце. Затова колеги, недейте с греста , а със обезмаслителя пръскайте там. Става и с обезмаслител за спирачки. Аз като купих новото жило , също така пропадаше. Играх му обезмаслител яко , и от 5 месеца не е мръднало даже!

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Пон 07 яну 2013 20:14

Някой може ли да каже от какво може да задира съединителя при натискане и отпускане.Жилото е ново,съединителя е сменян преди 1000км.Преди смяната на тези неща имаше същото задиране.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 09 яну 2013 8:32

Аз пък съм с обикновено жило на Ибизата, смених 3 жила, накрая взех оригинално VAG и пак си скърца след малко каране. Скърца заради работното положение в което застава и въжето влиза в кожуха малко под ъгъл. Оправя се след смазване с течна грес, но за кратко. Тъпо е измислено, това е истината, аз се отказах да се боря и си усилвам музиката. Истината е в система с помпи, но не съм сигурен че има начин да се преправи. Идеята ми беше да се насади от Голф 4 1.4 примерно .. тогава и педала ще е съвсем друг (мек като перце и равномерен)... но не съм се занимавал да проучвам по-подробно дали може да стане.

martom написа:Някой може ли да каже от какво може да задира съединителя при натискане и отпускане.Жилото е ново,съединителя е сменян преди 1000км.Преди смяната на тези неща имаше същото задиране.

Конкретизирай за какво задиране говориш, ако има претрисане при потегляне под наклон, то може да ти е надран/неравномерно износен маховика.. и това съм го виждал :012:

Потребителски аватар
martom
Автомобил: Polo
Двигател: 1.4AEX

Мнениеот martom » Сря 09 яну 2013 9:04

Задирането го има дори когато колата не работи.Но се появява след 10 мин каране.Като е студена няма ядове.Иначе няма претрисане или придръпване.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”