golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост
-
- Автомобил:
- Двигател:
golf 3 AAZ проблем с включване на първа и втора скорост
От няколко седмици се появи заяждане в хода на скоростния лост по посока за включване на 1ва и 2ра скорост успявам да включа но от 2-3 опит, имах съмнения дали не е нещо по връзките преди скоростната кутия но след като разкачих връзките от лоста на скоростната кутия и проверих хода със скоростния лост всичко си вървеше гладко, когато бутах лоста на скоростната кутия по посока навътре в нея(което е хода към 1ва и 2ра) се усещаше заяждане и лоста влизаше до край само ако леко го поклатя наляво надясно... помогнете със съвети ако някой е срещал този проблем или поне нещо на догатки... автомобила е golf 3 1.9 TD AAZ
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с включване на първа и втора скорост - AAZ
аз го имам този проблем само на първа и ще ми е интересно да разбера от какво е. Но по принцип не го прави всеки път , само в мн редки случаи. И моя мотор е AAZ
-
- Автомобил:
- Двигател:
GoolFara написа:аз го имам този проблем само на първа и ще ми е интересно да разбера от какво е. Но по принцип не го прави всеки път , само в мн редки случаи. И моя мотор е AAZ
колега и при мен е така не го прави всеки път но проблема е в хода до позицията за включване на 1ва и 2ра предавка иначе стигна ли до там си включвам без отказно...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Някакво развитие на проблема има ли?Моята 1-ва и тя трудно влиза,ама така минах 70000км вече.Предимно градско.Ама взе да влиза по трудно и 2-ра 

- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
И при мен е така на AAZ , трудна трудно влиза особено ако караш с 5 км. си е мъка голяма ...
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще я остава в сервиза и да гледат.При мен няма 5км или в покой,все тая.Когато намерят причината и я опрявят,ще пиша.Има някаква врътка защото гледам,че самo AAZ-та пишем!
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
И мойта ааз-ка влизат по-трудно първа и втора.За първа тряа да съм с много ниска скорост,почти спрял иначе много трудно.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
А сменяли ли сте маслото в скоростите? Ако не - направете първо това и едва тогава търсете проблема другаде...
- BuRnInGSouL
- Автомобил:
- Двигател:
vinixxx написа:И мойта ааз-ка влизат по-трудно първа и втора.За първа тряа да съм с много ниска скорост,почти спрял иначе много трудно.
и при мен е така , примерно правя ляв завой и намалям с много малка скорост и немога на първа трябва на 2ра и на втора колата се мъчи и е много кофти
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Smeagol написа:А сменяли ли сте маслото в скоростите? Ако не - направете първо това и едва тогава търсете проблема другаде...
Smeagol оправянето на скорости и скоростна кутия със смяната на масло е 99 процента безмислено.В кутията по скоро само се долива.Там няма големи температури и кой знае какво натоварване за вискозитета на диф.масло.По скоро на хидравликата се сменя масло,от колкото на кутията.Може би проблема е механичен от сложната с-ма на включването на скоростите.Бъга най вероятно е оправен с времето.Не ми се дават 40лв за масло и да знам,че няма да се оправи нищо.Поста ми не е целенасочен!Мисля,че си готин и свестен пич и не го разбираш като "заяждане",както повечето от форума!

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
H2O написа:Smeagol оправянето на скорости и скоростна кутия със смяната на масло е 99 процента безмислено.В кутията по скоро само се долива.Там няма големи температури и кой знае какво натоварване за вискозитета на диф.масло.По скоро на хидравликата се сменя масло,от колкото на кутията.Може би проблема е механичен от сложната с-ма на включването на скоростите.Бъга най вероятно е оправен с времето.Не ми се дават 40лв за масло и да знам,че няма да се оправи нищо.Поста ми не е целенасочен!Мисля,че си готин и свестен пич и не го разбираш като "заяждане",както повечето от форума!
Разбира се

Просто изказвам предположение, което дори да не е решението - няма да струва скъпо.
Карам ААЗ от 2002 г. и не съм имал проблеми със скоростите (2006 г. съм сменял маслото в скоростите).
Затова и предположих, че проблемът може да е там...
Н2О и аз не обичам противоречия и нямам нищо против отговора Ви но.... маслото се сменя!След продължителната експлоатация трансмисионното масло променя вискозитета си и се получават симптоми, като описаните!При смяната вискозитета трябва да е същия ,като на оригиналното масло! Не твърдя ,че това е 100% причината!Имал съм случаи ,когато проблема е бил във "оранжевата втулка"-тя се явява водач на ск.лост и е монтирана на планка през, която минава лоста(това е тази част която свързва лоста от купето с кутията и се намира в двигателния отсег) .Когато е увредена се получават проблеми при 1и2 или 5 ск.А може би се нуждаеш от центровка на ск. лост?Прави се сравнително лесно, като се разхлаби гайката на планката ,която е на края на ск. щанга(или лост)в купето ск. лост трябва да се задържи в полужение 3-4 ск. и така да се стегне гайката!Разстоянието на отклонение на лоста в купето (ляво- дясно) трябва да е приблизитело равно.Дано съм Ви помогнал.
Последна промяна от mi6un4o на Нед 16 май 2010 13:23, променено общо 1 път.
- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
mi6un4o написа:Н2О и аз не обичам противоречия и нямам нищо против отговора Ви но.... маслото се сменя!След продължитената експлоатация трансмисионното масло променя вискозитета си и се получават симптоми, като описаните!При смяната вискозитета трябва да е същия ,като на оригиналното масло! Не твърдя ,че това е 100% причината!Имал съм случаи ,когато проблема е бил във "оранжевата втулка"-тя се явява водач на ск.лост и е монтирана на планка през, която минава лоста(това е тази част която свързва лоста от купето с кутията и се намира в двигателния отсег) .Когато е увредена се получават проблеми при 1и2 или 5 ск.А може би се нуждаеш от центровка на ск. лост?Прави се сравнително лесно, като се разхлаби гайката на планката ,която е на края на ск. щанга(или лост)в купето ск. лост трябва да се задържи в полужение 3-4 ск. и така да се стегне гайката!Разстоянието на отклонение на лоста в купето (ляво- дясно) трява да е приблизитело равно.Дано съм Ви помогнал.
Ще им подскажа в сервиза за това.звучи правдоподобно.Дано да е от там.Благодаря ти!Ще взема и маслото да сменя

-
- Автомобил:
- Двигател:
и на моето ААЗ го има този проблем..много рядко се случва,но все пак си е факт,че от време на време вкл трудно първа предавка.. но съм забелязал,че като пусна и натисна пак съединителя при втория опит си включва нормално.. като при мен съм с пълен комплект съединител с всичките му втулчици и пръчки вътре които натискат .. и ремонтен комплект на лостовата система и пак си го има този проблем .. маслото и то е сменяно преди има няма 30хил км ..
като открието проблема казваите ако е нещо дребно и лесно за оправяне да го отстраня и аз
като открието проблема казваите ако е нещо дребно и лесно за оправяне да го отстраня и аз

Върни се в “Дизелови агрегати”