относно антифриз

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: относно антифриз

Мнениеот gogovaseev » Сря 03 мар 2010 8:08

moncho8920 написа:Добре бе колеги, аз като сипах от една теникиика някаква червна помия с отайка на дъното(без отайката разбира се) та какаво стана... да не би а ми се случи нещо лошо зимаска :Mr Green Fun Палих и карах, преди месец смених термостата, източих всичко... бистър... перфектен, налях пак същия и долях водица. Зимата колата губеше антифриз от един маркуч на радиаторчето на парното и какво... сипах си абсолютно друг цвят и пак...разлика никаква. Незнам какво се плашите толкова, това не са жените, не каните на по питие... няма да ви се намръщят mhihi

колега и аз си мислех като теб ама не е така.на моята кола преди около месец сменях температурен дат4ик и вав сервиза имах само зелен антифриз а колата бе6е сас 4ервен,си4ко след смената е ок,и понеже жена ми кара колата пове4е аз не сам я гледал много,но един ден я взех отивам на работа и викам 4еи да погледна какво става под капака,маслото ок, оба4е отварям капа4ката на казан4ето за антифриза и :horror: си4ко бе6е пеня ватре все едно има те4ен сапун и като го е вартяла помпата е на пеня от нивото на макс до горе на казан4ето си4ко пеня.и аз си викам гарнитура на главата оба4е се позамислих и се сетих 4е долях зелен антифриз пора4ах си нов 4ервен сипах го покарах малко и си4ко е ок.така 4е колегите са абсолутно прави 4е не могат да се смесват и аз не вярвах докато не го видях сас о4ите се.успех :beer

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Сря 03 мар 2010 11:51

gogovaseev написа:колега и аз си мислех като теб ама не е така.на моята кола преди около месец сменях температурен дат4ик и вав сервиза имах само зелен антифриз а колата бе6е сас 4ервен,си4ко след смената е ок,и понеже жена ми кара колата пове4е аз не сам я гледал много,но един ден я взех отивам на работа и викам 4еи да погледна какво става под капака,маслото ок, оба4е отварям капа4ката на казан4ето за антифриза и :horror: си4ко бе6е пеня ватре все едно има те4ен сапун и като го е вартяла помпата е на пеня от нивото на макс до горе на казан4ето си4ко пеня.и аз си викам гарнитура на главата оба4е се позамислих и се сетих 4е долях зелен антифриз пора4ах си нов 4ервен сипах го покарах малко и си4ко е ок.така 4е колегите са абсолутно прави 4е не могат да се смесват и аз не вярвах докато не го видях сас о4ите се.успех :beer

Абсолютно съм сагласен с теб но просто колегите искараха антифриза все едно те ще го пият, а и все пак един читав антифриз от 4л струва 25-30лв и са не ми спорете, че не е хубав и от Юнитреид един приятел е зимал и от железарията на село и разликата е само в цената и малко в качеството. Сипвайте и карайте :да:

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Чет 04 мар 2010 18:08

Още като я взех моята правих ремонт на водна помпа.Това което бе вътре е червено не мога да твърдя че е G12 или нещо друго.Взех си концентрат на -70 лукойл син.Смесих двата антифриза 3 години вече от тогава не забелязвам нещо дето не е нормално.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 04 мар 2010 18:46

Производителят VW е дал точни предписания какви консумативи да се ползват за всеки модел - антифриз, масла, спирачна течност и т.н. За моделите VW след 1996г. антифризът трябва да бъде G12 или G12+ - червен, розов или пурпурен. Той е по-скъп, защото съдържа активни съставки за почистване отлаганията по охладителната система. Не мога да разбера упорството на някои колеги, които продължават да твърдят, че е все тая дали е червен или син, че са пробвали да смесват син и червен и нищо страшно не се било случило и всевъзможни други фантасмагории. Икономията е мизерна, ще спестите 20лв. за период от две-три години, ако се сипе син, а предпоставката за предизвикани ремонти е реална. Все едно да се наливаш с ракия менте и да се хвалиш, че не си умрял от консумацията. Хайде, стига вече цигании!

Потребителски аватар
moncho8920
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moncho8920 » Чет 04 мар 2010 19:18

Ljubon написа:Все едно да се наливаш с ракия менте и да се хвалиш, че не си умрял от консумацията. Хайде, стига вече цигании!

mhihi Мене още нищо ми нема...

П.С. от тая гледна точка си прав абсолютно :да:

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 05 мар 2010 7:35

mladeja написа:Още като я взех моята правих ремонт на водна помпа.Това което бе вътре е червено не мога да твърдя че е G12 или нещо друго.Взех си концентрат на -70 лукойл син.Смесих двата антифриза 3 години вече от тогава не забелязвам нещо дето не е нормално.

Колега напално сам сагласен сас теб,аз просто казах при мен какво е станало.успех :beer

velizar987
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот velizar987 » Пет 05 мар 2010 11:18

.

Последна промяна от velizar987 на Вто 18 сеп 2012 14:31, променено общо 1 път.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Пет 05 мар 2010 18:24

Не съм правил подобна смеска от икономии.
Просто тОгава не знаехы че има различни етилен гликоли.
А после нещата си останах такива каквито ви обясних по горе.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 05 мар 2010 18:48

mladeja написа:...тОгава не знаехы...

Сега, като знаеш вече, оправи нещата овреме. Успех!

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Вто 11 май 2010 21:46

А антифриза G12 като се за коли след 1996г. може ли да се сипва на коли преди 1996г?
Като сменям антифриза на колата (от 93г.е колата) какъв да сипя,аз предпочитам да е по-хубавия (нищо ако е по-скъп)?

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Сря 12 май 2010 8:55

tisho_psg написа:А антифриза G12 като се за коли след 1996г. може ли да се сипва на коли преди 1996г?
Като сменям антифриза на колата (от 93г.е колата) какъв да сипя,аз предпочитам да е по-хубавия (нищо ако е по-скъп)?

Антифризът G12 съдържа агресивни съставки за почистване на охладителната система. Ако се ползва при по-стари коли е възможно да разяде уплътнения и гарнитури, които са се правили навремето от други материали. Затова не се престаравай ами си сипвай син антифриз, за да не си създаваш сам проблеми.

mladeja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladeja » Сря 12 май 2010 18:45

Благодаря, че отново дигнахте темата.Аз все още си карам с неизяснената смес.
А сега като чета отново всичко - казвате червен - ами какво да правим със жълтите като нафта смески на етилен-гликол?Май Руските са с такъв цвят.

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Сря 12 май 2010 22:30

ок мерси,ще си взема G11

Върни се в “Дизелови агрегати”