Онзи ден си затъмнявах стъклата на моето бижу. Първия ден се справихме добре.
Втория само разхитихме фолиото, ама няма значение.
Искам да добавя минимума е 3 чифта ръце.(втория ден бяха само две - голяма мъка)

Затъмняване на стъкла - как?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- maksi
- Автомобил: VW Touran
- Двигател: AZV
- Контакти:
Re: Затъмняване на стъкла - как?
3 чифта ръце
Къде ги събрахте толкова ръце по прозорците?Не си ли пречехте?
Майтапа настрани,но стига човек да има нерви се справя и сам.По-късно ще сложа снимки от резултата,който постигнах днес(само с мойте две ръце)с китайско фолио с прозрачност L.Black.Важното при лепенето е да се пръска колкото може повече вода+малко веро.Колкото по-мокро е фолиото,толкова по-лесно става работата.Пръска се обилно както по фолиото,така и по прозореца

Майтапа настрани,но стига човек да има нерви се справя и сам.По-късно ще сложа снимки от резултата,който постигнах днес(само с мойте две ръце)с китайско фолио с прозрачност L.Black.Важното при лепенето е да се пръска колкото може повече вода+малко веро.Колкото по-мокро е фолиото,толкова по-лесно става работата.Пръска се обилно както по фолиото,така и по прозореца

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
добре де свалят ли се стъклата от вратата щом с вода се пръска
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
по принцип не е лошо - по лесно е . майсторите ги фолират на място . аз като по начинаещ свалям . тези дни смятам да затъмня предните лекичко например
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
eми аз няма да дам да ми пръскат от вътрешна страна на стъклото.Тая вода къде ще иде-във вратата
- maksi
- Контакти:
А когато ти се изпоти прозореца и влезе вода през уплътнението какво става
Помислено е върху този евентуален проблем и за това всяка врата има дупки отдолу,от където да се оттича събралата се вода от влага или конденз.
Аз лично бих свалил прозореца на някоя кола единствено ако има място,което не мога да достигна,когато е монтирано на колата.Много по-лесно и бързо става,когато стъклото е монтирано на колата.
Забравих си апарата и за това снимки ще кача утре

Помислено е върху този евентуален проблем и за това всяка врата има дупки отдолу,от където да се оттича събралата се вода от влага или конденз.
Аз лично бих свалил прозореца на някоя кола единствено ако има място,което не мога да достигна,когато е монтирано на колата.Много по-лесно и бързо става,когато стъклото е монтирано на колата.
Забравих си апарата и за това снимки ще кача утре

- marto_vw
- Автомобил:
- Двигател:
Колега това китайското фолио сравнение с американското как е като качество?Смисъл по бързо ли изсветлява в времето?Имам предвид това дето е 3-4лв ролката и другото дето е към 10.
- maksi
- Контакти:
Като за 3 лева е добре,но хубавите неща спират до тук.Изсветлява много бързо.Август месец затъмних на баща ми комбито с най-тъмното китайско фолио и в момента е доста светло.Светне ли плафона вътре все едно няма фолио.До към август месец(т.е.година след като е лепено)ще трябва да се прелепва отново.
Американското фолио може да е 3 пъти по-скъпо,но съм сигурен,че ще издържи повече.При китайското фолио има голямо намаляване на видимостта от вътре навън,което при нощно шофиране назад си е неудобство.Американското фолио не намалява видимостта толкова много.
П.С.Под общ знаменател "американско фолио" масово се слагат марки като LLumar,Madico,SunGuard,Janey-при всички тях се говори за качество на високи цени."Китайско" фолио са всички имитацийки на големите производители.
Американското фолио може да е 3 пъти по-скъпо,но съм сигурен,че ще издържи повече.При китайското фолио има голямо намаляване на видимостта от вътре навън,което при нощно шофиране назад си е неудобство.Американското фолио не намалява видимостта толкова много.
П.С.Под общ знаменател "американско фолио" масово се слагат марки като LLumar,Madico,SunGuard,Janey-при всички тях се говори за качество на високи цени."Китайско" фолио са всички имитацийки на големите производители.

Колеги а това със свалянето на стъклата не е ли по-добре от гледна точка на това , че когато не са сваляни от вратата и се сложи фолиото ще бъде до ръба на стъклото и при много сваляне и вдигане на прозореца ще се отлепя с времето (примерно като е седяла много на припек и тръгне да се сваля стъклото задере малко и почне да се отлепя)?
И още един въпрос за Б3 пасат свалянето на стъклата на задните врати сложно ли е ?
И още един въпрос за Б3 пасат свалянето на стъклата на задните врати сложно ли е ?

- lorenco13
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги като слагате фолио по добре дайте малко повечко пари за американско фолио!!! Защото китайското избелява от слънцето за две години. Аз веднъж си сложих китайско взеха ми 60 лв за поставяне и като избеля
все едно няма фолио,и миналото лято сложих американско 200 лв
но ми дават гаранция,че няма да избелее.

- The^Maniac
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от The^Maniac на Пон 24 май 2010 17:41, променено общо 1 път.
@maksi Предните стъкла са адски тъмни, ще те хванат 100%, въпрос на време ще е 

- sukito
- Автомобил: Golf mk4
- Двигател: AHF 2000
Направо спират от движение! Един приятел изгоря преди седмица, ама той доста прост-предните Dark black! 

- maksi
- Контакти:
Няма спиране от движение.Преди време карах с напълно затъмнени предни стъкла(просто ей така ги бях направил)и беше въпрос на време да си го сваля само,но дадох колата на един приятел,който в последствие отнесе акт за без колан и за "ограничаване на видимостта през предните странични стъкла".За колана му взеха 50 лева и 8 точки,а за фолиото само 20 лв.без точки