Актове, давности, закони - разяснения
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: Актове, давности закони - разяснения
Прави ми впечатление, че полицаите в пристъп на наистовото си желание да бъдат скрити (и да дебнат) по време на изпълнение на служебните си задължения застават често на повече от 50, че понякоа и 100 метра от светофар примерно и после изведнъж си спрян за това, че си минал на "оранжево".
Има ли някакво ограничение къде трябва да е застанал полицая и по-точно колко далече от светофара за да може да установи нарушение.
Има ли някакво ограничение къде трябва да е застанал полицая и по-точно колко далече от светофара за да може да установи нарушение.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Night_elf написа:eras3r написа:Това пак не е гаранция, че ще те намерят...моя адрес е в един квартал където никой не живее в него апартамент (по лична карта), сумати и години живеех в друг а сега съм на квартира в трети![]()
Нека търсят
Е хубаво де, теб примерно по адрес не могат да те намерят, щото си инкогнито![]()
Винаги има начин![]()
А пък и до колкото знам, май дори и да си на квартира по закон си длъжен да си смениш адресната регистрация
и да се впишеш в Домовата книга , която отива при кварталния
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
Вчера сестра ми се обажда по скаип и ми вика,че некав полицаи бил в нас да ми донесе некакав акт за 70лв и тя да се распише вместо мен,и й казал,че до един месец ако не го платя щял да ми вземе книжката.Може ли така колеги.Тя расписала естествено,но аз нямам намерения да се прибирам.
п.п
Аз книжката за агне съм я взел и за агне е давам:)
п.п
- kakyra
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.6
jonn_krissy написа:Вчера сестра ми се обажда по скаип и ми вика,че некав полицаи бил в нас да ми донесе некакав акт за 70лв и тя да се распише вместо мен,и й казал,че до един месец ако не го платя щял да ми вземе книжката.Може ли така колеги.Тя расписала естествено,но аз нямам намерения да се прибирам.
п.п
Ако не я платиш, ще ти я вземат, все някога но ще ти я вземат. Ще те спрат на проверка и тн. и после по- сложно. А отностно това, че не живееш там и няма да се пребереш, също си за санкции и могат и за това да ти сложат някаква сума за плащане, във вид на глоба (не от кат), че не си си сменил адрес на постоянно местожителство.
- jonn_krissy
- Автомобил:
- Двигател:
kakyra написа:jonn_krissy написа:Вчера сестра ми се обажда по скаип и ми вика,че некав полицаи бил в нас да ми донесе некакав акт за 70лв и тя да се распише вместо мен,и й казал,че до един месец ако не го платя щял да ми вземе книжката.Може ли така колеги.Тя расписала естествено,но аз нямам намерения да се прибирам.
п.п
Ако не я платиш, ще ти я вземат, все някога но ще ти я вземат. Ще те спрат на проверка и тн. и после по- сложно. А отностно това, че не живееш там и няма да се пребереш, също си за санкции и могат и за това да ти сложат някаква сума за плащане, във вид на глоба (не от кат), че не си си сменил адрес на постоянно местожителство.
Незнаех ,че като си турист трябва да си сменяш адреса.Нямат ли някаква давнот тези глоби примерно година или 2.
- kakyra
е какъв турист при положение, че рядко се пребираш във вас? Не знам но ако не живееш във вас трябва да смениш мястото на постоянното местожителство с това което си, мисля, че само ако работиш в сферата на туризма имаше някакви допълнения. Но за давност, не смятам, ще ти го начислят към данъка на колата, няма да се прецакат 

- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Приятели , прочетох в началото на темата "Ако не сте си декларирали колата в данъчното след покупко продажбата...
трябва да изчакате 2г и 2м от датата на покупка, и тогава я декларирате спокойно, че няма да ви бъде написан АКТ."
важи ли това още , че ще спестя ядове... ?

трябва да изчакате 2г и 2м от датата на покупка, и тогава я декларирате спокойно, че няма да ви бъде написан АКТ."
важи ли това още , че ще спестя ядове... ?

Важи. Глобите почват ако в определен срок не я декларираш като текат май някакви лихви. После обаче ако минат 2 години всички задължения падат.
- basis4eto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
А върви ли още номера,при нарушение да казваш че си си забравил талона да ти пишат акт и за него и да не плащаш после нищо??? 

- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
vinixxx написа:А върви ли още номера,при нарушение да казваш че си си забравил талона да ти пишат акт и за него и да не плащаш после нищо???
не
тарикатче

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от Petrolhead на Пон 20 май 2013 9:42, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
няма да се научите, че върху глоби не може да се трупат лихви.
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
.
Последна промяна от Petrolhead на Пон 20 май 2013 9:41, променено общо 1 път.
- kakyra
Абе не разбрахте ли, че актовете при неплащане се добавят към данъците на човека. На самия акт не тече лихва, но когато се прехвърли като данък тече. Те едни лихви... но акта пада след време, но сумата която трябва да се плати за акта е вече като данък и няма оттърване. Аз не знам от кога е това, но едва ли е от вчера.
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”