Голф 4-износване на гума

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4-износване на гума

Мнениеот Zlobomir » Чет 06 май 2010 19:35

Може да са много неща:
1. Първо опитай да сложиш задните гуми отпред (да не е от гума или джанта). Или най-добре с други гуми, смени с такива на приятел, на когото предницата не бие, съответно той да пробва твоите.
2. Проверка за разбити шарнири, тампони.
3. Реглаж на предница (след проверката, за да не го правиш два пъти).

И тогава вече главини, полуоски и карета. Като цяло предният ти мост се състои от: магаре (голямата греда), носачи (между главините и магарето), кармилната рейка и някои други по-маловажни неща. :P

Потребителски аватар
M-I-T-A-K-A
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M-I-T-A-K-A » Пет 07 май 2010 7:17

Колегата има проблем с задницата на колата си не с предницата доколкото прочетох аз......
Съвета ми е наистина първо иди да ти проверят сходимоста за да несменяш неща които са излишни,ако сходимоста е добре тогава търси причината в гуми ,джанти и и и ........ но първо се убеди в сходимоста!!! :drunk

Потребителски аватар
julien
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот julien » Чет 13 май 2010 17:54

мерси колеги

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 19 май 2010 23:48

Ами колега и аз имам същият проблем като твоят.Аз доколкото разбрах заден мост се нерегулира.Виж си тампоните на моста как са,мойте са сцепени мисля да ги сменя и да видя какво ще стане!И на мен ми дърпа надясно малко,а днес на втора като се вклиючи турбото и я изрязах до кум 3-3.5к оборота и така издърпа наляво... което пък ми стана странно :) Той задният мост е цял,незнам кво може да му регулираш.Аз лично като ходих на гумаджията той ме светна,че ми носи задна дясна гума.И каза споко,сега ще ти ги обърна да се износват равномерно... и ги завъртя лява с дясна и така.Само че със зимните ще да е малко кофти,че са ми нови....пък нали е по мек каучука да не си заминат за 2 зими.... death

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”