Помощ!!! Реле за ABS

Техническа и сервизна информация за Passat
Nachkomen
Автомобил:
Двигател:

Помощ!!! Реле за ABS

Мнениеот Nachkomen » Чет 13 май 2010 19:07

Колеги моля ви помагайте!Имам проблем с ABS-а на Пасат Б3 и по точно релето за него- №78 .Ходих на сервиз,мъчиха се да свалят,но не успяха и ми казаха да си търся по моргите,защото нов трудно ще намеря.Да но се оказа,че и по моргите няма и сега се чудя какво да правя.Като дам на контакт по принцип се включва нз точно как се казва,една помпа отпред и след няколко секунди спира.Сега се включва когато си иска и дефакто нямам спирачки в началото и педала ми е мек.После пък като загася двигателя,не спира,а като разместя малко релето тръгва и спира.Някакви идеи какво да правя?

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: ПОМОЩ!!! Реле за ABS

Мнениеот volodya iliev » Чет 13 май 2010 19:29

Здравей колега така както го описваш,че като размърдаш релето тръгва и спира аз бих те посъветвал да свалиш релето да го отвориш и да го огледаш за лоши споики и ако има такива и си достатъчно сръчен да ги презапоиш с поялник след това го сглобяваш и връщаш на мястото му и мисля,че ще си решиш проблема.Успех в разрешаването на проблема.

Nachkomen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nachkomen » Чет 13 май 2010 19:33

Лошото е,че се опитах да го сваля и неможах,в сервиза също се мъчиха и там неможаха.Страх ме е да не го счупя,че тогава става лошо.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 13 май 2010 19:41

Неможе да няма по магазините провери за ценичка и ако те устроива вадиго,чупиго като не излезе как ще го провериш няма неискам.
Как го провериха на комп ли я закачиха,лампичката свети ли?Може да е проблем в инсталацията щом когато неси на контакт работи помпата.А за мекия педал може да иска обезвъздушаване или провлем във спирачната помпа(ако не работи ABS пак трябва да имаш спирачки-в повечето случаи).

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Re: Помощ!!! Реле за ABS

Мнениеот volodya iliev » Чет 13 май 2010 20:13

Опитаи по някакъв начин внимателно го разклати ако трябва използваи и часовникарски отверки но не вярвам толкова здраво да се е захванало в гнездото си където стои,че да не иска да излезе.

Nachkomen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nachkomen » Чет 13 май 2010 20:15

Ами утре ще го мъча пък ще видим какво ще стане.

koyota
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koyota » Пет 14 май 2010 21:49

Преди време имах същият проблем.Релето е много яко-40амп.На схемата са 2 релета. Едното е главно,а другото изпълнително.Реле-78 е главното/силовото/ реле.Първо изкл.акумулатора,щото при ваденето от панела,пипнеш ли му крачетата на-късо...вече имаш нов,проблем по-сериозен.Зад спирачния апарат има една сфера-датчик за високо налягяне.Развива се гадно,но поне не тече много течност от там.Внимателно РАЗКАПСОЛАВАШ и проверяваш дали лентовия проводник вътре дали не е прегорил някоя писта.Ако Е...възстановяваш с поялник и меко кабелче.След това навиваш малко тефлонова лента-периферно-вкарваш панелчето в корпуса и по същия начин - КАПСОЛОВАШ - /валче,отверка,с ръба на клещи-и каквото там се сетиш/.Завиваш на мястото му и слагаш клемореда.Не се налага-ОБЕЗВЪЗДУШАВАНЕ,а малко доливане на спир.течност.По въпроса за реле-78.Изваждаш го от корпуса му и му почистваш котвата с пиличка за нокти,тъй-като е "брадясала" , като чукче на стар МОСКВИЧ.Консумацията на ток е много голяма и контактите му или не се допират достатъчно или като се допрат не се разпадат , когато пуснеш педала на спирачката.Моргите са пълни с такива релета,ако при тебе няма такива моят SKYPE е LZ1NEI-обади и ще ти намеря двете релета-78 и 79 за по-10 лв.Казвам се Николай от Нова Загора.

Върни се в “Passat”