Нямам предни светлини за мъгла

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
chakarov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Нямам предни светлини за мъгла

Мнениеот chakarov » Пет 14 май 2010 9:38

jero88 написа:Според мен на Пасат Б5 фаровете за мъгла заводско са вътре в самия фар както е и на Ауди А3 и Голф 4(само че там са лупи),а на Пасат Б5.5 са ниско в бронята. :D

Прав си, но донякъде. Имам съсед с B5, дизел, но неговият ключ за фаровете има 2 степени на издърпване. При първата включва задната светлинка, а при втората - фаровете за мъгла, които са "вградени" в основните. Но при мен има само една степен на издърпване на ключа и само едно означение, нарисувано там, а именно - за задната светлина.
И все пак въпросът ми беше, дали да подходя чрез смяна на фаровете/крушките или да търся някакви отделни фарчета за мъгла. На бронята на B5 няма предвидено място да се поставят такива фарчета. Е, може да се изреже, за това спор няма.

dimitar iv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimitar iv » Пет 14 май 2010 10:03

Само със смяна на крушки едва ли ще се получи. Аз имах идея да сменя фаровете (бяха мътни) но не открих "тунинг" фарове с вградена светлина за мъгла. А оригиналните са много скъпи.
Виждал съм монитрани допълнителни светлини за мъгла както при B5.5. Монтират се на мястото на двете долни странични решетки. За мен това не беше оферта защото точно там от ляво минава въздуха за интер кулера. Така че съм си с оригиналните (които си имат светлина за мъгла).
Но има вариант за монтаж на допълнителни. Само потърси в гугъл и ще се ориентираш.

Потребителски аватар
dmcdjveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dmcdjveli » Пет 14 май 2010 21:12

вижте в тази тема

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Мнениеот niki79 » Пет 14 май 2010 21:42

Прав си, но донякъде. Имам съсед с B5, дизел, но неговият ключ за фаровете има 2 степени на издърпване. При първата включва задната светлинка, а при втората - фаровете за мъгла, които са "вградени" в основните. Но при мен има само една степен на издърпване на ключа и само едно означение, нарисувано там, а именно - за задната светлина.
И все пак въпросът ми беше, дали да подходя чрез смяна на фаровете/крушките или да търся някакви отделни фарчета за мъгла. На бронята на B5 няма предвидено място да се поставят такива фарчета. Е, може да се изреже, за това спор няма.[/quote]
твоят фар оргинално е с н1 на дългите и н7 на късите,така че няма как да смениш крушките,а дали ще смениш фаровете или ще сложиш допълнителни фарчета е въпрос на личен избор,но с фаровете или фарчетата ще трябва да смениш и ключа за фаровете и да пуснеш инсталация до допълнителните светлини,освен ако нямаш оригинално прокарана такава в което силно се съмнявам :да: успех :beer

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Съб 15 май 2010 12:11

offside написа:
kolev123 написа:По добре ще е да си сложиш отделни светлини за мъгла от колкото да сменяш фаровете . Като исключим тези който са по тунинг магазините аз не съм виждал такива фарове с вграден халоген .

Колега, има Пасати с оригинални предни светлини за мъгла! Моят е с такива! При тези фарове крушката за дългите светлини не е Н7, а Н4 и реално късата светлина на тази крушка се явява "халоген", а дългата си е дълги светлини!

Моите фарове са точно такива. Н4 вместо Н7 на дългите - оригинално! Командват се от ключа на първа степен.

Kолеги можете ли да пуснете няколко снимки с въпросните светлини ? Нещо от рода на къси + халогени , само самите хологени . Стана ми доста интересно как светят .

mafiota_a4 написа:Ами има ги във всички магазини за авточасти и аксесояри.Вървят от 18 да 40 лева

Колега явно не съм те разбрал ! Мислех , че говорим за пасат - а Б4 . При него решетката намираща се под халогените е една голяма . Тя гола струва само 30 лв. а с халогени незнам дали въобще има , и с сигурност ще струва повече

Върни се в “Passat”