Масло отива в антифриза/става на боза/-Голф 3 ГТИ !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
capri_80
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло отива в антифриза/става на боза/-Голф 3 ГТИ !!!

Мнениеот capri_80 » Сря 12 май 2010 16:23

chefito написа:
Vento написа:Разбира се, че нищо няма да се промени. Все едно да ти ампутират един пръст на ръката - имаш още 9, няма да го усетиш (почти) :wink:
Хората допълнително си слагат, вие махате и побългарявате... после ревете, че колите се трошат!
Просто това е един възел, на който след 10г. експлостация трябва да се обръща внимание и да се ревизира като се наложи.

Венто, какво да му ревизирам....голф 4 карам...AHW....и как да разбера дали е прецакан...

Като ти изчезне половин литър масло за 200 км и антифриза стане на боза, значи е прецакан!

Потребителски аватар
capri_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот capri_80 » Сря 12 май 2010 16:27

Illko написа:И аз да се намеся в темата с един въпрос.Как се промива охладителната система след подобен проблем? Има ли по тариактски начин (добавка) или наливаш-караш-източваш и така докато се избистри?

Има и препарат на "Wurth", но само с него няма да се отмие и ще покарам лятото на вода/добре че е лято!/ :D

Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Мнениеот Vento » Сря 12 май 2010 16:32

Не правете грешката да карате с вода... че аз я направих и после смених един куп неща - помпа, датчици, гарнитурки и о-пръстени...

Ревизия на охладителя се прави като редовно си проверявате да няма антифриз в маслото и обратното и при минимални съмнения се отваря, ако е пробил - сменя се с друг охладител!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 12 май 2010 21:44

capri_80 написа:
chefito написа:
Vento написа:Разбира се, че нищо няма да се промени. Все едно да ти ампутират един пръст на ръката - имаш още 9, няма да го усетиш (почти) :wink:
Хората допълнително си слагат, вие махате и побългарявате... после ревете, че колите се трошат!
Просто това е един възел, на който след 10г. експлостация трябва да се обръща внимание и да се ревизира като се наложи.

Венто, какво да му ревизирам....голф 4 карам...AHW....и как да разбера дали е прецакан...

Като ти изчезне половин литър масло за 200 км и антифриза стане на боза, значи е прецакан!

Не са мръднали нито маслото, нито антифриза.....просто антифриза заприлича на боза... :012:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Сря 12 май 2010 21:45

Просто питам по аналогия с Москвич, който е все пак краден БМВ, 408 е с маслен охладител, а 412 без. И 412 никак не страда.

Потребителски аватар
capri_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот capri_80 » Пет 14 май 2010 13:08

chefito написа:
capri_80 написа:
chefito написа:

Не са мръднали нито маслото, нито антифриза.....просто антифриза заприлича на боза... :012:

Ами сигурно е време да си смениш антифриза! :012:

Потребителски аватар
qNkOo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qNkOo » Пет 14 май 2010 13:14

*&$#@! И на мен ми се случи същото! На ауто+ дали ще го има тоя топлообменник?
Не че няма да отида, но и тук да питам за всеки случай. :deal

Потребителски аватар
capri_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот capri_80 » Пет 14 май 2010 13:32

qNkOo написа:*&$#@! И на мен ми се случи същото! На ауто+ дали ще го има тоя топлообменник?
Не че няма да отида, но и тук да питам за всеки случай. :deal

Май са доста скъпички/над 100 лв/, но провери и пиши после колко струва!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 14 май 2010 13:43

Ако се сваля топлообменника добре е да се смени и гуменото уплътнение върху топлобменника. Аз го купих ново от юнитрейд около 7 лв, преди монтирането на топлообменника. Старото уплътнение беше почнала да се пука.

Потребителски аватар
capri_80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот capri_80 » Пет 14 май 2010 14:08

fill написа:Ако се сваля топлообменника добре е да се смени и гуменото уплътнение върху топлобменника. Аз го купих ново от юнитрейд около 7 лв, преди монтирането на топлообменника. Старото уплътнение беше почнала да се пука.

А топлообменника колко струваше?

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 14 май 2010 18:56

Купих го втора употреба. Не помня точно, ама си мисля че беше 15 лева.

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Пет 14 май 2010 19:41

На мен нов топлобменник плюс труд 170,много ли е??

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Съб 15 май 2010 8:24

vinixxx написа:На мен нов топлобменник плюс труд 170,много ли е??

Незнам цената на нов топлообменник. Парите за работата според мен са максимум 20-30 лева. За смяната е необходимо да се развие една гайка и да се освободът маркучите на антифриза.

puncheon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот puncheon » Пон 18 мар 2013 15:51

Здравейте ,
имам същия проблем с масло във водата но вода в маслото мисля, че няма. Проверих за въпросния топлообменник и при мен го няма. Направих около 6 или 7 промивки на загрята вода в казанчето като го източих цялото (нали уж маслото се качва най-горе тъй като е по-леко от водата). След около 30 км маслото в казанчето за водата е значително по-малко но не мога да кажа, че го няма. Казаха ми да шунтирам топлообменника който е на скоростното масло и да покарам 50-100 км (но не повече) така .. за да разберем дали не връща от него масло във водата (шунтирах но все още не съм карал достатъчно за да разбера дали мога да изключа и този вариант). Искам да Ви попитам ако и след шунтирането имам масло и след още няколкото промивки които смятам да направя може ли със сигурност да се заключи, че е за гарнитура и трябва да отварям двигателя ? Ако имате още идеи и опит моля споделете. Благодаря предварително!

Golf III 94г 1.8i, скоростна кутия - автоматична. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”