Актове, давности, закони - разяснения

Нормативна уредба - Закон за движение по пътищата, правилник за прилагането му, нарушения, актове и наказателни постановления. Глоби и административни мерки и обжалване.
Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Re: Актове, давности закони - разяснения

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 14 май 2010 20:00

Ако някой колега може да ми обясни... днеска изгорях виновен съм си.. В гр.Пловдив до металснаб посока митницата ме хванаха с превишена скорос 96км.. и 200лева глоба и 2 месеца без книжка.Питането ми е следното 2 месеца след като ми излезне постановлението или от дата на акта... казаха ми до месец да отида до КАТ

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 май 2010 20:02

От датата на постановлението. До тогава може да си караш :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 14 май 2010 20:04

Добре а когато ида в кат веднага ли трябва да си платя глобата.... може ли да мина метар... че парите се кът или да си платя като поп.. и това е

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 14 май 2010 20:30

Плащаш когато минат двата месеца. Мисля че имаше възможност да се кара 1 месец с постановлението, но не знам дали това важи при случаите в които се взема книжката :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 20:34

До колкото се сещам, АКТ-а се плаща в банката при кат и там ти дават бележка че си платил и с тази бележка отиваш и ти дават книжката със талона! Със отнетите точки ако се отнемат де.. Но може да се плати и в други банки.. Ако не се лъжа имаше срок за плащането... Но книжката се получава след изминаването на срока, с постановлението неможе да се шофира!

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 14 май 2010 20:37

а мога ли да платя след като си взема книжката... макар че по ми се връзва плащам си и когато дойде време да си взема книжката си давам и бележката че сам платил

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 20:39

_NqKoI_ написа:макар че по ми се връзва плащам си и когато дойде време да си взема книжката си давам и бележката че сам платил
Мисля че и така става, но нека се изкаже някой който е плащал скоро ! По-добре може да питаш в КАТ или някой катаджия! Късмет и дано нямаш повече такива прояви колега :да:

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Пет 14 май 2010 20:41

то проявата беше заради друго че един се правеше да се дърпаме и се бях зайграл още от надлез родопи колегите от Пловдив ще се сетят.. ам изгорях :) както и да е

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Пет 14 май 2010 21:24

имам въпрос. ще боядисвам задна броня, но нямам намерение да оставям колата в сервиза. разбрах се с майстора да му оставя бронята и после само монтаж. въпроса ми е ще ми правят ли проблеми от КАТ ако карам няколко дни без заден номер?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 14 май 2010 21:27

естествено че да , какъв въпрос задаваш :shock
ако те видят де mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 21:28

vw_golf_4_tdi написа:имам въпрос. ще боядисвам задна броня, но нямам намерение да оставям колата в сервиза. разбрах се с майстора да му оставя бронята и после само монтаж. въпроса ми е ще ми правят ли проблеми от КАТ ако карам няколко дни без заден номер?

Ако видят ще те спрат.. и 100% ще ти направят проблем, мога да ти дам идея номера да го закрепиш по някъкъв начин на местото където е била бронята. Не го слагай на задния прозорец не го одобряват и там! Късмет!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пет 14 май 2010 21:30

IceHeart написа:
vw_golf_4_tdi написа:имам въпрос. ще боядисвам задна броня, но нямам намерение да оставям колата в сервиза. разбрах се с майстора да му оставя бронята и после само монтаж. въпроса ми е ще ми правят ли проблеми от КАТ ако карам няколко дни без заден номер?

Ако видят ще те спрат.. и 100% ще ти направят проблем, мога да ти дам идея номера да го закрепиш по някъкъв начин на местото където е била бронята. Не го слагай на задния прозорец не го одобряват и там! Късмет!

задния номер има специален нит, който ако не е на място или е повреден , цялата регистрация на колата е невалидна

Потребителски аватар
gyow
Автомобил: VW Golf 2 + VW Golf 4
Двигател:

Мнениеот gyow » Съб 15 май 2010 12:01

Здравейте колеги. Вчера ме спряха на Кукленско в Пловдив с 21 Км/ч превишена скорост. Катаджията ми написа акта и аз го попитах каква ще е глобата и колко точки ще ми отнемат. Той ми отговори, че като ми излезело решението съм щял да разбера. Каза ми, че били влезли сега в началото на май месец нови глоби за превишена скорост. Моля някой ако е запознат да ми отговори, защото намирам само някакви наказателни постановления от 2008г. Благодаря предварително.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 15 май 2010 12:13

Глобите за превишена и за алкохол ги направиха драконовски.Особено за алкохола ми казаха,че с доста солидна сума трябва да се прости човек.

Потребителски аватар
_NqKoI_

Мнениеот _NqKoI_ » Съб 15 май 2010 12:59

gyow написа:Здравейте колеги. Вчера ме спряха на Кукленско в Пловдив с 21 Км/ч превишена скорост. Катаджията ми написа акта и аз го попитах каква ще е глобата и колко точки ще ми отнемат. Той ми отговори, че като ми излезело решението съм щял да разбера. Каза ми, че били влезли сега в началото на май месец нови глоби за превишена скорост. Моля някой ако е запознат да ми отговори, защото намирам само някакви наказателни постановления от 2008г. Благодаря предварително.

и ти ли изгоря на същите... до металснап от стратана посока митница бяха се скатали до един вход между тротоара

Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”