Проблем! Излезе Друг с уборотите!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Проблем! Излезе Друг с уборотите!?

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 18:53

Здравейте съфорумци! Имам странен проблем, ще се опитам да ви го обясня! Значи карам си колата Г3 1,4 АБД (джагара джугара) и по едно време се слуша едно стържене на Ляв завой, помислих си че така ми се е чуло. Карам си пак и пак се получава същото, спирам оглеждам цялата предница няма проблем всичко Ок, няма висящи пластмаси, подкалници! Тия дни карах колата на стенд щото си мислих че може някаде от там да е проблема, но всичко си е Ок по окачфането! Затова ви питам вас, от каде може да идва проблема. Стърженето се получава само на ляв завой, било то в града или извън града! Стърженето по мое уписание е като на феродо/накладки, ако нямой има идея, ще съм благодарен! Иначе дигах колата на крик, няма задържане на колелото, дали трябваше да дам на контакт и тогава да проверя дали не стърже?

Последна промяна от my heart iS iCe на Съб 15 май 2010 7:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Re: Проблем! Предно дясно колело.

Мнениеот znainainai » Пет 14 май 2010 18:56

Да не е тръгнал да си ходи лагера? И като се натовари тогава да се чува този специфичен шум?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 18:58

znainainai написа:Да не е тръгнал да си ходи лагера? И като се натовари тогава да се чува този специфичен шум?

Колега благодаря за въпроса, значи в колата бях аз и един приятел до мен! Когато се прибрах вдигнах веднага колата на крик, и не усетих да има луфт по укачфането! Завъртях със сичка сила гумата (колата не беше на скорост) и неможах да чуя да стърже нещо! Дори не усетих да задържа някоя наклатка! В прочем понякога се усеща ама съвсем леко стържене дори и на права отсечка! Лагера ако е, нали трябва да вие?

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пет 14 май 2010 20:49

Не е точно виене моя предния е пътник и вътре има едно боботенеи стържене тип хрът хрът :roll:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 20:55

znainainai написа:Не е точно виене моя предния е пътник и вътре има едно боботенеи стържене тип хрът хрът :roll:

Еми при мен не се получава всеки път, но когато завивам наляво се усеща адски силно от вътре! Днес викнах и един човек който ги чатка нещата, ма неможа да открие от каде е проблема. Стърженето е като на феродо. Мисля че проблема да не е дошъл от това че мих колата и някаде по накладката да се е получило нещо като ръжда... и от там да стърже.. Като някой колега дето пусна тема тия дни че има стържене от задните дискове на Г2.. Ако някой има идея да споделя че съм на зор, не ми се кара на майстори че тия дни карах колата на СТЕНД, и нямаше проблеми по окачфането, а майсторите докато не разглобят всичко и не налучкат няма как да разберат от каде е проблема! Благодаря все пак за вниманието!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 14 май 2010 20:56

Вдигни пак колата на крик ( предна лява или предна дясна гума ). Дърпаш ръчната. Запалваш колата. Включваш трета и отпускаш съединителя без да даваш газ. Завърта се гумата и ако е лагер се чува. Провери и двете предни гуми. При мене си мислех че е левия лагер а то се оказа десния.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 20:57

Виж да не е и каре, тоест поне дали маншоните са здрави. Или балансьорната тежест на полуоската да е хлабава.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 20:58

fill написа:Вдигни пак колата на крик ( предна лява или предна дясна гума ). Дърпаш ръчната. Запалваш колата. Включваш трета и отпускаш съединителя без да даваш газ. Завърта се гумата и ако е лагер се чува. Провери и двете предни гуми. При мене си мислех че е левия лагер а то се оказа десния.

Благодаря колега за мнението тия дни ще проверя, щото не карам колата от 3 дни, и се чудя от каде е проблема. Но ако е от лагер нали трябва да има луфт или не е задължително? Ще пробвам това което ми каза но ще трябва да намеря още един крик, че само с един няма как да стане със 3-та предавка! Дано праговете издържат че са тръгнали и те! Благодаря ви за мненията!

Zlobomir написа:Виж да не е и каре, тоест поне дали маншоните са здрави. Или балансьорната тежест на полуоската да е хлабава.

Колега ако е каре нали трябва да чатка, все едно на повдигач? Не мисля че е от него досега не ми е задържало колелото или да ми се е прецакало цилиндърче, ония ден погледнах маншона е здрав, но прътът който държи маншона някаде посредата има някакво издраскване около оста си явно там е стържало.. Утре пак ще погледна ако намеря нещо нередно ще снимам!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 21:05

Не е задължително да има луфт! В никакъв случай на крикове! Отпред нямаш ли опори, малко навътре? Вдигаш на едната с крика, слагаш нещо подходящо, примерно тротоарни плочки, или широк пън, спускаш, вдигаш от другата страна, пак подлагаш.
КРИК СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЗА СМЯНА НА ГУМА, И ТО НА РАВЕН ПЪТ!

/Офф Предлагам някои по-запознат колега да направи една важна тема с общите правила за безопасност. /Офф

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 14 май 2010 21:08

Шарнир!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 21:10

Zlobomir написа:Не е задължително да има луфт! В никакъв случай на крикове! Отпред нямаш ли опори, малко навътре? Вдигаш на едната с крика, слагаш нещо подходящо, примерно тротоарни плочки, или широк пън, спускаш, вдигаш от другата страна, пак подлагаш.
КРИК СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЗА СМЯНА НА ГУМА, И ТО НА РАВЕН ПЪТ!

/Офф Предлагам някои по-запознат колега да направи една важна тема с общите правила за безопасност. /Офф

Благодаря ти колега, за мнението, утре или други ден ще погледна по обстойно за какво иде реч, но въпреки всичко ме съмнява да е лагер, но ще видя в крайна сметка ще откарам колата на човек който разбира тези неща! Повече ми се върти в главата че може да имам хлабава накладка, и от там да идва стърженето! Другият вариант е да карам така колата ако някой майстор не знае от какво е , и то рано или късно ще си покаже от какво е

lion_heart002 написа:Шарнир!

Би ли се обосновал колега ? Щото няма луфтове по окачфането, ако беше от него когато правих стенд биха ми казали?! Много ще съм благодарен да си дадеш мнението ще ми е от полза :да:

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 21:17

А на място прави ли го? При различни обороти на мотора? Да не е хидравликата на волана?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 21:19

Zlobomir написа:А на място прави ли го? При различни обороти на мотора? Да не е хидравликата на волана?

Колега, съжалявам не съм споменал че колата няма хидравлика. Значи пробвах на място, но не беше запалена колата. И нямаше никакво стържене. Явно ще трябва да го пробвам при запалена кола, да видим какво ще излезе!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 21:23

Е щом няма хидравлика едва ли е това.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 21:25

Zlobomir написа:Е щом няма хидравлика едва ли е това.

Много ви благодаря колеги, за мненията, утре или другиден ще пробвам всичко което ми казахте! И ще пиша поне до къде съм стигнал. Ако не излезе нищо ще се наложи да карам така колата докато не излезе нацяло проблема! :drinking:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”