Вратичка на жабка за Венто/Голф
Вратичка на жабка за Венто/Голф
Колеги, взаимозаменяеми ли са вратичките на жабките на Венто и Голф? Или пък целите жабки? Проблема ми е, че ми се счупи затварящия механизъм на жабката на Вентото. На Голфовете е различен, а от Венто не мога да намеря. Ако пък някой има идея откаде да си намеря като оригиналния, да казва.
Re: Вратичка на жабка за Венто/Голф
Аз моито си го взех с счупена бравичка. Ходих в Ауто+, но се оказа, че предлагат само оригиналната част и то с поръчка. За Голф е 6лв, за Венто - цитирам "Оу! Много повече е!". Не можаха да ми кажат, че им се беше прецакал компютъра. Докато си намеря, побългарих бравичката та да я ползвам и се оказа, че е удобно и засега така ще си остане. Ако искаш, ще снимам и ще ти покажа как стана. Може и на теб да ти хареса.
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
ако ти е счупена бравичката отиваш в Ауто+ и си взимаш такава за голф3,към 6-7лв е.От тази бравичка след като я разглобиш и взимаш само самата бравичка с палчето и си я слагаш на твойта жабка
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, виж сега как се прави, да не даваш кинти. Намираш две магнитчета и ченири метални пластинки. Слагаш ги в двата края на жабката и на съответно местата на таблото. Ако намериш свестни магнитчета ще се отваря само като я натиска нещо отвътре. Моята така я купих и не ми пречи. Само по едно време като я препълвах и като давах рязко газ аверите ми ги заливах с компактдискове
. Обаче, ако не я пълниш догоре е добре.
. Обаче, ако не я пълниш догоре е добре.Re: Вратичка на жабка за Венто/Голф
магнити от харддиск. И с олово да я напълниш, няма да се отвори. 
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Zlobomir написа:магнити от харддиск. И с олово да я напълниш, няма да се отвори.
Хаха, ти ако купиш два харда и ги строшиш заради жабката...
(Нищо лично, колега, сигурен съм, че ще стане добре, просто при първи прочит звучи много яко
)Re: Вратичка на жабка за Венто/Голф
Не се засягам колега, забравих че не на всеки му се търкалят строшени дискове.
Трябва да има в Квант сервиз, даже извадени магнити.
колега VW Vento Как точно се маха бравичката която е отпред и механизма който е отзад на жабката цял?
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
Simbara написа:колега VW Vento Как точно се маха бравичката която е отпред и механизма който е отзад на жабката цял?
механизма от вътрешната страна се развиват 3те винта и се сваля.После сваляш цялата пласмаса отпред,тя е на щипки.Издърпваш оста със клещи и после слагаш новия палец(бравичката)на мястото на старата,нагласяш пружинката и всичко на мястото си
Колеги,
Благодаря за съветите! За варианта със бравичка от Голф и аз се присетих по някое време. Но се замислих, че проблема ще се реши само временно по този начин. Факт е, че тия пластмаси се чупят - не са ги направили достатъчно здрави (Говоря за палчето, което натиска въртящия се елемент в бравичката). Та аз го реших по следния начин: пригодих парче метал с извивката на оригиналната пластмаса, напаснах я на дръжката и наслоих poxipol до необходимия размер и форма. След това малко шкурка и това е. Стана много здраво. Сега би се счупило всичко останало, но не и тази част. Необходимо е половин опаковка Poxipol и малко търпение
Благодаря за съветите! За варианта със бравичка от Голф и аз се присетих по някое време. Но се замислих, че проблема ще се реши само временно по този начин. Факт е, че тия пластмаси се чупят - не са ги направили достатъчно здрави (Говоря за палчето, което натиска въртящия се елемент в бравичката). Та аз го реших по следния начин: пригодих парче метал с извивката на оригиналната пластмаса, напаснах я на дръжката и наслоих poxipol до необходимия размер и форма. След това малко шкурка и това е. Стана много здраво. Сега би се счупило всичко останало, но не и тази част. Необходимо е половин опаковка Poxipol и малко търпение
-
botito
- Автомобил:
- Двигател:
Дано да издържи, щото поксипола на пласмаса не държи много добре
- qNkOo
- Автомобил:
- Двигател:
Моята жабка отдавна е осакатена...
Видях, че за Венто са по 60лв, ОБАЧЕ моята колица е с табло от Голф.
Аз си го обяснявам с факта, че е ГТ, защото старото ми Венто ГЛ си беше
с неговото си табло.
Видях, че за Венто са по 60лв, ОБАЧЕ моята колица е с табло от Голф.
Аз си го обяснявам с факта, че е ГТ, защото старото ми Венто ГЛ си беше
с неговото си табло.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”