Проблем! Излезе Друг с уборотите!?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем! Предно дясно колело.

Мнениеот fill » Пет 14 май 2010 21:48

Zlobomir написа:Не е задължително да има луфт! В никакъв случай на крикове! Отпред нямаш ли опори, малко навътре? Вдигаш на едната с крика, слагаш нещо подходящо, примерно тротоарни плочки, или широк пън, спускаш, вдигаш от другата страна, пак подлагаш.
КРИК СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЗА СМЯНА НА ГУМА, И ТО НА РАВЕН ПЪТ!

/Офф Предлагам някои по-запознат колега да направи една важна тема с общите правила за безопасност. /Офф

Какво каза че нещо не те разбрах ?

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 21:50

fill написа:
Zlobomir написа:Не е задължително да има луфт! В никакъв случай на крикове! Отпред нямаш ли опори, малко навътре? Вдигаш на едната с крика, слагаш нещо подходящо, примерно тротоарни плочки, или широк пън, спускаш, вдигаш от другата страна, пак подлагаш.
КРИК СЕ ИЗПОЛЗВА САМО ЗА СМЯНА НА ГУМА, И ТО НА РАВЕН ПЪТ!

/Офф Предлагам някои по-запознат колега да направи една важна тема с общите правила за безопасност. /Офф

Какво каза че нещо не те разбрах ?

Колега това беше към мен! Аз не се изразих правилно че ще вдигам колата на крикове вместо на трупчета но както и да е! Нека да не флизаме във спорове, повече ме интерсува да си открия въпросният проблем, че на майстори нямам вяра.. Сега се обадих по телефона на един и без дори да е чул колата ми казва че е от КАРЕ, направо се отказвам да ходя при него :screwy

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Пет 14 май 2010 22:02

Взависимост как се е разбил шарнира стърже при отпускане на газта,при ляв или при десен завой!Имах голф 2 и при него имах същия проблем,на сегашното ми ауди пак смених десния шарнир точно заради това а и принципно десния се сменя по-често,просто отдясно обираш повече неравности по пътя.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 22:05

lion_heart002 написа:Взависимост как се е разбил шарнира стърже при отпускане на газта,при ляв или при десен завой!Имах голф 2 и при него имах същия проблем,на сегашното ми ауди пак смених десния шарнир точно заради това а и принципно десния се сменя по-често,просто отдясно обираш повече неравности по пътя.

Може и да си прав колега. Има логика в това което казваш?! Но човека койт ми прави стенд на колта това неможе ли да го останови? Как мога да разбера каде се намира шарнира? Или някаква снимка. Че така не ми идва на ум какво точно представлява! Благодаря за мнението!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пет 14 май 2010 22:07

А и ако се заслушаш стърженето трябва да е като,че ли ламарина дере някъде по джантата или диска по-скоро!
Шарнира ти е на носача колега,сваляй колелото,и гледаш как точно да видиш самия шарнир на носача,сигурно е като при двойката,отвърташ болта на носача,разтваряш с отвертка,вадиш го и гледаш дали има луфт-трябва да се мести много трудно настрани а нагоре и надолу-изобщо не трябва да има луфт!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 22:11

lion_heart002 написа:А и ако се заслушаш стърженето трябва да е като,че ли ламарина дере някъде по джантата или диска по-скоро!

Стърженето е сякаш накладката е прелепнала за диска и стърже на моменти а понякога не стърже изобщо... Еми колега, колата няма никакфи луфтове едва ли ще е от това! Но все пак ти благодаря за мнението! Ще проверя и това!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пет 14 май 2010 22:14

Шарнирът тоест, ако приемем носача за триъгълник, е на върха откъм колелото и държи главината, нали? Както е казал колегата, на ръка се усеща.

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пет 14 май 2010 22:18

Колега,ще извиняваш,ама при положение,че колата е стъпила на земята и не си го разкачил да го видиш-просто не можеш да познаеш,просто провери първо това преди да сменяш друго и го направи скоро,защото не се знае кога може да избуши!Ако стане с висока скорост си е бая опасно,но дори и да избуши,няма да ти падне колелото-просто гумата подпира и почва да стърже в горния си край в макферсона-пак можеш с ниска скорост(демек към 10 км\ч) да се прибереш-не ме питай откъде знам! :mrgreen: Единствения начин да го познаеш ако е разбит без разкачане е като минеш през дупка и има здраво потропване-значи е на 100% сигурно,че е той виновника!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 14 май 2010 22:33

lion_heart002 написа:Колега,ще извиняваш,ама при положение,че колата е стъпила на земята и не си го разкачил да го видиш-просто не можеш да познаеш,просто провери първо това преди да сменяш друго и го направи скоро,защото не се знае кога може да избуши!Ако стане с висока скорост си е бая опасно,но дори и да избуши,няма да ти падне колелото-просто гумата подпира и почва да стърже в горния си край в макферсона-пак можеш с ниска скорост(демек към 10 км\ч) да се прибереш-не ме питай откъде знам! :mrgreen: Единствения начин да го познаеш ако е разбит без разкачане е като минеш през дупка и има здраво потропване-значи е на 100% сигурно,че е той виновника!

Колега, потропване неможах да усетя въпреки всичко пак вотретям че колата мина стенд и не мисля че там не са видяли дали окачфането е Ок, но не казвам че проблема неможе да е от там! Ще проверя! Въпреки всичко се радвам че се отзовахте на проблема ми. Незнам според мен това е много странен проблем как ще го открия незнам!

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Пет 14 май 2010 22:41

Ти сигурно си проверил това най-напред,но да те питам,видя ли дали топлоизолационната ламаринка на диска не се изкривила и не подпира като навиеш волана??? Щото ако е това ще е голям смях! :drunk

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 15 май 2010 7:05

lion_heart002 написа:Ти сигурно си проверил това най-напред,но да те питам,видя ли дали топлоизолационната ламаринка на диска не се изкривила и не подпира като навиеш волана??? Щото ако е това ще е голям смях! :drunk

Евала колега, пич си! Обаче проблема излезе от друго! Има една пластмаса която е на окачфането и тя стърже по окачфането когато завивам, сега стърже и когато карам направо! Проблема го търсих цяла вечер и се видя къде е стържило! Явно ще трябва да я махам тая предпазна пластмаса (мисля че е закрепена за шарнира или за магарето) ма какво предпазва бог знае!

ТА колеги, както казват ЗЛО само не идва, Тая сутрин паля колата и работи неравномерно (колата се кара само на бензин) и Уборотите стоят под 1000 някаде около 800 или 700 и оборотомера се мести ту нагоре до 1000 ту до 800! Помагайте че стана лудница :screwy

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем! Излезе Друг с уборотите!?

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 11:37

Тази предпазна пластмаса какви размери имаше? Да не е това, което се нарича кора или подкалник и пази запалителната система от навлажняване? Просто търся връзка между проблемите.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 15 май 2010 12:10

Zlobomir написа:Тази предпазна пластмаса какви размери имаше? Да не е това, което се нарича кора или подкалник и пази запалителната система от навлажняване? Просто търся връзка между проблемите.

Еми не колега, пластмасата се намира малко до маншона който е за гумата... Незнам как точно да ти го обясня! Мисля че самата пластмаса е захфаната за един от елементите от окачфането носач/шарнир мисля че е и тя опира във лоста който се върти и от там се получава стърженето.. Но тази сутрин уборотите когато колата е студена са ниски, сякаш смукач няма, и когато загрее пак си е същото, даже когато карам на 2-ра предавка с ниска скорост почва да чука аванса.. незнам какво става!

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Съб 15 май 2010 12:27

Това да не е един рефлектор, който да пречи на тръбата за изгорели газове да прогори маншона на карето? Или да пази маншона от камъни и други? За рефлектор би трябвало да е метал, но...
Относно проблема с оборотите, за начало огледай отнякъде да не смуче въздух - разместен филтър, скъсан или изваден маркуч.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 15 май 2010 14:40

Zlobomir написа:Това да не е един рефлектор, който да пречи на тръбата за изгорели газове да прогори маншона на карето? Или да пази маншона от камъни и други? За рефлектор би трябвало да е метал, но...
Относно проблема с оборотите, за начало огледай отнякъде да не смуче въздух - разместен филтър, скъсан или изваден маркуч.

Ще погледна колега, явно автоматичничт смукач не работи нещо. И оборотите се колебаят.. А относно за окачфането това е пластмасова предпазна кора, големината и е колкото клавиатура на комп, самоче на половината, доло на снимката съм отбелязъл с червено каде стърже въпросната предпазна кора!
Прикачени файлове
магаре3333.JPG

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”