Как се сменят свещи на голф 4
- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
Как се сменят свещи на голф 4
Здравейте, някой би ли ми обяснил как да сменя свещите на голф 4, 1.6 16 V модел 2000. знам че това могат да го свършат в сервиз но искам да го направя сам, тъй като не мисля че ще е много сложно, просто ми омразна от всички "сервизи" навсякъде попадам само на прехвалени самоуки "майстори". Какъв ключ ще ми е необходим за да извърша цялата тази процедура, ако някой може да ми помогне и със снимков материал още по-добре. Благодаря за съдействието предварително.
-
Ka6iKa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Как се сменят свещи на голф 4
Ключ 16 за свещи по възможност хубав.
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
Ето това се надявам да ти помогне. То е за код на двг BCB, но и AZD не вярвам да е много по различен.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89024
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89024
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
на някои модели които са 8 клапана се налага да се свалят колекторите.Сигурен ли си че е 16v в много обяви в мобил пише 1.6 16v 101кс а те са 8v.
-
MNA
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: 1.6
golf_III_2e написа:на някои модели които са 8 клапана се налага да се свалят колекторите.Сигурен ли си че е 16v в много обяви в мобил пише 1.6 16v 101кс а те са 8v.
Който си няма понятие сваля колектори!
В сервиз с нужния ключ ми ги смениха за няма и 10 мин.
По темата:
Колега ако не си сигурен какво правиш иди по-добре в някой добре оборудван сервиз да ти ги сменят за 5-10лв.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
колега изказваш се абсолютно неподготвен.На ауди а3 1.6 101кс с АЕH мотор гаранция ти давам че втора и трета свешт няма как да се развият без да се махнат колекторите.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
golf_III_2e написа:колега изказваш се абсолютно неподготвен.На ауди а3 1.6 101кс с АЕH мотор гаранция ти давам че втора и трета свешт няма как да се развият без да се махнат колекторите.
Я дай снимка да го видим този мотор!И аз мислех че на моя 1.6SR 101кс AKL трябва да свалям колекторите,но се оказа че с подходящ ключ става за две минути!
- stevap
- Автомобил:
- Двигател:
голфа е 1.6 16 V, 105 коня 2000 г. но немага да разбера кода на днигателя, някой би ли ме посъветвал как да го разбера за да си купя подходящия модел свещи, днес си купих и ключ за тази работа мисля да свърша и това със свещите но се чудя кои ще са най-подходящи, моля за съвет
Колега, виж на лепенката в багажника под кората. Трябва да се намира около резервната гума. На лепенката има доста букви, в който са закодирани екстрите на колата ти + цвета и и с по-едри буквички пише кода на двигателя и кода на скоростната кутия. Този на двигателя е първия. Другия вариант е в големия талон на колата, пише го пред номера на двигатела. Кода е от 3 букви.
P.S. Може и да има и други начини, но поне сега за това се сещам. Кода на скоростната кутия на лепенката у багажника също е от 3 букви.
P.S. Може и да има и други начини, но поне сега за това се сещам. Кода на скоростната кутия на лепенката у багажника също е от 3 букви.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
golf_III_2e написа:колега изказваш се абсолютно неподготвен.На ауди а3 1.6 101кс с АЕH мотор гаранция ти давам че втора и трета свешт няма как да се развият без да се махнат колекторите.
я недей дава гаранции, че не ти са достоверни нещо...
не ти е сефте да правиш подобни изказвания...

-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
stevap написа:голфа е 1.6 16 V, 105 коня 2000 г. но немага да разбера кода на днигателя, някой би ли ме посъветвал как да го разбера за да си купя подходящия модел свещи, днес си купих и ключ за тази работа мисля да свърша и това със свещите но се чудя кои ще са най-подходящи, моля за съвет
На капака на агренажният ремък има лепенда с бар код и накъде около него или под него пак трябва да го пише кода, ако си 16v са три кода на двг: AUS; AZD и BCB, разлика при смяната на свещите не вярвам да има, проблема е ваденето на бубините/ лулите, но на линка които ти пратих са го показали много точно, успех.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”