След смяна на масло трака като дизел 1.4i 96г.
Re: След смяна на масло трака като дизел 1.4i 96г.
http://www.vbox7.com/play:50f00bbc Може ли някой да ми каже при това тракане дали да отварям глава ???
-
maglata1988
- Автомобил:
- Двигател:
колега много гъсто масло слагасш не да притропа а незнам какво просто преди да смениш маслото питаи това не е шега работа маслото трява да е 10 по 40
Да но когато е студено не трака като загрее тогава трака нещо не се връзва ... По принцип като е топло маслото тряя става на вода ... нз то идва смяна пак на масло ... ама с тва тракане нз дали да си давам парите за 10В40 или да отворя главата
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
На мене ми се струва,че тракат повдигачи което не е болка за умиране 8лв е бройката.За да се сменят не се сваля главата.Каквото щеш масло сипвай,ако са износени ще си тракат.

pag0 написа:на краиа ще и сипя старото масло аз си го пазя ...

Да повдигачите са мамка му с комшията отворихме капака и пробвахме дали задаржат клапаните нямат проблем ама явно повдигачите са си заминали ... ше ги сменя на следваща смяна на маслото ...
- mitrex
- Автомобил:
- Двигател:
pag0 написа:Да повдигачите са мамка му с комшията отворихме капака и пробвахме дали задаржат клапаните нямат проблем ама явно повдигачите са си заминали ... ше ги сменя на следваща смяна на маслото ...
колега,
гарантирам ти,че са повдигачи
имах подобен проблем и със смяната се оправи,но ако колата ти е от Италия имай едно на ум,защото от подобен шум като твоя,дойде един слънчев ден и двигателя беше пред блокаж
смених целия двигател ( намерих си същия,но от кола карана в Германия)-все едно карам друга кола....
мой съвет е да не експериментираш с евтини масла,че тези двигатели са мамата си трака,по-капризна машина не съм виждал
поздрави

Така е в началото 200лв. за масло и няма и няма спиране на това тракане ... и ся на следващатата смяна повдигачи и хубава масалце и дано се оправи
Поздрави и от мене

- maslinkov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
pag0 написа:Така е в началото 200лв. за масло и няма и няма спиране на това тракане ... и ся на следващатата смяна повдигачи и хубава масалце и дано се оправиПоздрави и от мене
![]()
Ако си с AER не се заблуждавай с "отупване" на сондата на маслената помпа, масло, филтър, повдигачи, а направо сменяй помпата, ако не искаш да сменяш двг.

- mitrex
- Автомобил:
- Двигател:
pag0 написа:Коя помпа да сменям бе човек ??
маслената....
,но да се надяваме,че няма грижи
поздрави

Отварях картера помпата си е наред веригара и също ... налягане има ... 

Да, ама не е повдигачи или поне не са само те.
Тва като стар камион за боклук или стар реис чавдар работи бре, моли се да не са лагери.
Не си играй а час по скоро разкулачвай мотора друже, повдигачите смени и краен случай-
Търси проблема около биели лагери, лагери валове,
П. П.
Двигателят работи нестабилно кофти центровка или клапани тоест повдигачи.
Но двигателя е за рециклиране определено.
Тва като стар камион за боклук или стар реис чавдар работи бре, моли се да не са лагери.
Не си играй а час по скоро разкулачвай мотора друже, повдигачите смени и краен случай-
Търси проблема около биели лагери, лагери валове,
П. П.
Двигателят работи нестабилно кофти центровка или клапани тоест повдигачи.
Но двигателя е за рециклиране определено.
Е не знам казаха ми да си карам така не било голям дерт до смяната на маслото да карам така пък после като дойде смяната на маслото да сменя повдигачите и щяло да е на ред всичко

Здравейте аз карам ПОЛО 1.4бензин 98г. и имам същия проблем и не знам и аз от какво е.Още малко и аз ще се поровя из капака за да видя какво става дума....
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”