ЗА ТРИЕНЕ, ВСЕ ОЩЕ НЯМА РЕШЕНИЕ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

ЗА ТРИЕНЕ, ВСЕ ОЩЕ НЯМА РЕШЕНИЕ

Мнениеот SoManyRetards » Пон 26 апр 2010 22:45

Здравейте колеги!

Пускам темата, защото прочетох подобните теми и не открих отговор.
Проблема ми е следният:
Имам Пасат б5, 1.9тди, афн, и имам проблем с централното.Нямам дистанционно, заключвам директно с ключа.Когато заключа, се заключват само предните врати + багажника или само шофьорската врата, или когато врътна 2 пъти, понякога се заключват 4-те врати, а понякога се заключва само шофьорската, и когато заключа другите врати, ръчно, багажника трябва да го заключа пак с ключа.Когато отключвам, понякога се отключват всичките врати, а понякога само шофьорската, и когато влезна и врътна на контакт, се включва алармата и трябва да я спирам с командването острани на вратата.Като цяло е адски неприятно... :(
Дайте някакви съвети, предположения.Аз лично си мисля, че не е нещо голямо или греша?Не може, когато си иска да отключва и заключва, и когато си иска да прави мизерии.

Поздрави!

Последна промяна от SoManyRetards на Вто 06 юли 2010 14:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с централното заключване б5

Мнениеот Marto_VN » Вто 27 апр 2010 0:00

Колега имах подобен проблем, но незнам как оправи се сама.Моя беше ,че аларамата се включваше сама. Голяма гадост. имам и 2 оригинални ключа хем. И си работят. Яключвам си я аз и след 5 до 15 мин почва да пищи ужасно. 2 седмици я заключвах като жигула, без да псускам алармата, само вратите и багажника не можех, беше се отключен. Добре че квартала ми е по спокоен, за да си го позволя, а и кой крадец гледа дали ти е отключен багажника ;) гледат първо вратите ;). След 2 седмици си се оправи сама , и си работи вече така 1 година.
Аз по принцип ходих тука във Варна на уж, добър алармаджия ,ама човека ми каза ,че това се оправяло на магия - имам предвид заводската аларма , ако твойта е такава разбира се.
Ако се хванел така ми каза поне , че трябвало поне 2-3 дена да си играе да намери къде е отечката и пак не било сигурно, дали ще я оправи ;).
Така ,че един съвет разбира се лично според мен.
Ако ти прави оше номера - рзкарай заводската и сложи някаква друга, мисля че е възможно.
Забравих да ти кажа ,че моя проблем вероятно се получи,от това че ми падна акумулатора, явно после се е заредил,Тея аларми са много капризни, ако им падне волтажа , при който работят го отчитат, като грешка или все едно някой се опитва да я краде и се включват.
Дано изписаното до тук ти помогне с нещо- успех :)

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 27 апр 2010 0:18

Фабрична е алармата, но тя не играе особен проблем при мен, тя се задейства, когато се отключи шофьорската врата, а другите си стоят заключени, задейства се, защото "алармата" си мисли, че някой краде колата.Аз нова аларма не искам да слагам, искам само, когато оправя този проблем да си заключва/отключва нормално врати и багажник, да си сложа само 1 модул с дистационно.

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Вто 27 апр 2010 6:54

Провери снадките на кабелния сноп на комфорт-модула в краката на шофьора, после микроключетата в бравите на вратите. Темата е обсъждана многократно, опитай с търсачката.

Потребителски аватар
williams_vn
Автомобил: opel astra H-OPC - lada 2103
Двигател:

Мнениеот williams_vn » Вто 27 апр 2010 7:10

по скоро колегата горе не е улучил алармаджията във варна доста от колегите ми в бранша незнаят какво става с тая кола.Аз си мисля че по скоро имаш проблем във шофъорската врата или бравата ти е за смяна или модула които управлява и стъклото ,аз си мисля по скоро за бравичката че са доста голям проблем но по това което уписваш може и модула ти да се шашка аз имам подобен проблем но нали знаеш на маистора колата все счупена но ще я оправя някои ден за сега заключвам с алармата така съм си решил проблема с оригиналната аларама тя така или иначе не става за нищо .пробваи с друг модул за начало че е по лесно просто махаш тапета откачаш буксата на твоя и закачаш друг от моргата затваряш вратата и заключваш ако всичко е наред го плащаш ако ли не да ти свалят бравата ама там е по голям филм че буксата е вътре зад ламаринения тапет и трудно се вадии пак същата процедура това е наи сигурния начин да решиш какво става успех в начинанието

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с централното заключване б5 - ново питане

Мнениеот SoManyRetards » Нед 16 май 2010 20:59

Колеги, искам да ви попитам пак нещо, относно моето централно заключване. :?

Установих, че сега, когато се постопли, си заключвам без никакви проблеми, обаче, първият път като врътна ключа, заключва предние врати и багажника, веднага след 2 секунда като врътна пак, заключва и заднити, и лампичката на шофьорската врата, почва да си мига червенко.От една страна това не е кой знае каква трудност, да въртя не един път, а два, но искам да го оправя все пак, защото искам и да си сложа модулче.

Ако някой има предложения и знае как да го оправя това, моля нека сподели в темата.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 17 май 2010 7:22

сках да ползвам темата да задам един въпрос. Как се държи централното зимно време при як студ. Скоро взех пасата и нямам опит с него. има ли проблеми със заключването зимата?

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 май 2010 7:32

Колега аз , лично не съм имал такъв проблем зимата , дори и тази когато беше -20 , колата се отключваше и заключваше, без проблем и всичко си работеше.
Даже много се кефя това е супер корава машинка :), бяха ме метнали, защото това ми е първия дизел и ми смениха 3-те подгряващи свещи, предното лято. Уже не били работели ;). Четвъртата не можаха да я сменят защото е завряна на майната си и уж била работела ;). Затова ,вече само при препоръчан майстори ходя ;).
Че по повод на свещите, аз не повярвах направо, на -20 колата палеше с една свещ , верно голям зор въртеше около 7-8 сек , но палеше :) за моя радост.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 17 май 2010 7:38

мерси много за отговора. дано е така :да:

Потребителски аватар
SoManyRetards
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SoManyRetards » Вто 18 май 2010 0:02

Хубаво си решихте вашите проблеми колеги, ама дайте малко и по моито питане, някаква идея. :wink:

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 18 май 2010 6:16

Сори колега то малко така се получи.
Но все пак защо не отидеш на майстор, като гледам никой не изказва мнение относно проблема ти с колата. Единственото , което ми е помагало тук когато съм питал е да ме насочат към определен майстор. Просто трябва да се види от човек тая мизерийка която ти прави колата.
Между другото колегите тука ме насочиха наистина към добър майстор но във Варна и беше за друг проблем.
Според мен да пуснеш друга тема със същото съдържение ,че търсиш свестен майстор в твоя район , това според мен по би ти помогнало.-Нещо от рода "търся майстор по алармени системи близо до Кърджали"
Щото ние тука си пишем, ама колата ти все още прави "номера"
А пък доколкото сам да я оправиш , просто не искам да звучи грубо но не се опитвай, има супер много кабели и електроника в тая кола, понякога дори и майстори с опит се зорят. Не се знае ако пипнеш нещо какво друго ще развалиш, по добре не рискувай сам - поне така аз мисля.
Все пак не караме коли за по 3-4 хиляди. По добре дай на някой стотина лева за да ти оправи проблема.

Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_VN » Вто 18 май 2010 6:24

Vlado :)
Така ще е колега тя хем беше пробвана на малко на "софийския студ" :) тая зима бях 4 месеца с колата в София :), знаеш го какво беше поне :). Не се тревожи ще си работи. Дори не съм пръскал разните му там протизамръзващи спрейове.
Но за пръв път си купих метличка :lol: да чистя снега, много сняг имате бе колега :) ,че и държи , не е като тука да завали и след 2 дена го няма вече.

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Вто 18 май 2010 7:09

хехе дааа яко си има сняг, метличката е задължителна :012:

adidas_go
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот adidas_go » Вто 18 май 2010 11:59

При мен пук имаше друг проблем колата си се закл.Няма проблем,но като цъкна копчвто на дистанционото и се отключваха всички врати с изкл.на шофъорската и се налагаше с ключа да отключвам.В момента си се отключва заключва всичко е наред.Може и от студа да е био,защото ми правеше тия номера само зимата.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 18 май 2010 13:52

jos написа:Хубаво си решихте вашите проблеми колеги, ама дайте малко и по моито питане, някаква идея. :wink:

какво модулче искаш да сложиш?нямаш ли дистанционно?това се пренастройва!май някой го е настроил да се отварят и затварят само предните врати и багажника ,защото са я ползвали и пътували 2 човека .когато качва повече пътници отваря и задните врати.наблизо съм ако искаш пиши на лично пък резултата ще се побликува!

Върни се в “Passat”