Пасат Б5,5 1,8Т AWT 2003 год. има ли МАР сензор по него?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5,5 1,8Т AWT 2003 год. има ли МАР сензор по него?

Мнениеот toschomacher » Вто 18 май 2010 15:43

Мисля да си слагам водороден генератор като добавка към бензина. Колата е без газова уредба. Водородният генератор произвежда водород и кислород от разграждането на водата, което съответно повишава КПД-то на мотора и пада разхода значително, особенно извънградско. Съответно се повишава и в известна степен и мощността поради по-голямото количество кислород в горивната камера.
Та въпросът ми е някой да ми каже със сигурност на този мотор освен MAF (mass air flow) сензора дали имам и също така MAP сензор (manifold absolute pressure сензор), понеже когато си поръчвам цялата система трябва да заявя това в поръчката за да знаят какъв електронен блок да ми изпратят заедно с генератора.
Благодаря предварително за помощта ви.

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5,5 1,8Т AWT 2003 год. има ли МАР сензор по него?

Мнениеот nasttii » Вто 18 май 2010 20:39

има ги и двата сензора дето споменаваш

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Вто 18 май 2010 23:46

nasttii написа:има ги и двата сензора дето споменаваш

Благодаря за потвърждението :да:

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 19 май 2010 11:39

А можеш ли да разясниш малко повече за този генератор,както и за какви двигатели става...

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 19 май 2010 13:43

Разбира се, това е водороден генератор, който действа на принципа на елекролизата. Според зависи от размерът му може да произвежда различно количество водород и кислород, които се внасят в смукателните колектори и се смесват с въздуха и съответно подпомагат за по-добро изгаряне на горивото. Т.е. може да се ползва и за бензинови и за дизелови агрегати без проблем. Специално аз съм се спрял на генератор с размери 21 пластини, който вади между 2 до 5 литра газ на минута! Поне така пише в описанието. Надявам се да ми падне разхода поне с 50% извънградско и с около 10-20% градско каране на гориво. В случаят аз съм на бензин. Цялата система е скъпичка, около 500$+доставка, която още не знам колко ще струва, но за мен си заслужава за дългосрочен период, като гледам на къде отиват цените на горивата. В интернет и youtube има много клипчета на хора сложили такива системи и можеш да видиш. По принцип можеш и сам да си направиш нещо подобно в къщи, но ако ще е за по-старите автомобили без такива електроники. А в моя случай не ми се рискува и предпочитам да си платя, понеже към системата върви и електронен блок точно за тези сензори, зада не трупа грешки компютъра при тази променена смес. Страничният ефект предполагам ще е по-висока температура в работните камери поради по-доброто изгаряне на горивото, но аз мисля да рискувам за себе си :)

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Сря 19 май 2010 14:10

Колега,
колко енергия ще е нужна за разлагането на вода на водород и кислород???
Това в колата ли ще става ? и няма ли икономията която очакваш да отиде за разлагането на водата?

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 19 май 2010 14:37

Ако вържеш генератора директно към 12V ще имаш голяма консумация да. Но тази електроника работи с определена честота и напрежението между всяка клетка от тези 21 в генераторе е от 1,5 до 2 волта. Консумацията не е много голяма от 30 до 60 А. Определено ще го компенсира.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 19 май 2010 15:44

Можеш ли да пуснеш някакви линкове в ютуб и йбей,защото не ми е известно точното наименование :)

sashot
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sashot » Сря 19 май 2010 15:46

Това ми звучи доста утопично. 50% намаляване на разхода :lol: Все пак френската академия на науките е престанала да приема за разглеждане проекти за перпетум мобиле преди повече от 200 години. Замисли се, при тази жестока конкуренция на пазара на автомобили, ако нещо подобно беше възможно и струваше $ 500 за единични бройки, дали производителите нямаше да го вграждат фабрично в продукцията си?
Мнението ми е, че става дума за поредния капан за наивници.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 19 май 2010 16:03

sashot написа:Това ми звучи доста утопично. 50% намаляване на разхода :lol: Все пак френската академия на науките е престанала да приема за разглеждане проекти за перпетум мобиле преди повече от 200 години. Замисли се, при тази жестока конкуренция на пазара на автомобили, ако нещо подобно беше възможно и струваше $ 500 за единични бройки, дали производителите нямаше да го вграждат фабрично в продукцията си?
Мнението ми е, че става дума за поредния капан за наивници.

:да: има логика в твоите мисли.Според мен икономията ще е 2-3,макс 5-6%
Но колегата щом се е навил да слага и да се похвали после.Дано ние бъркаме :beer
ПП:моя алтернатор е 120А -1.9ТДИ(има и 90А) ,а 60А си е половината капацитет-обърни внимание на твоя алтернатор и по-добре го смени с по-мощен щом ще слагаш такъв голям консуматор на ток :012:

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 19 май 2010 16:14

Осъзнавам го всичко това и не си мислете, че съм като кон с капаци и вярвам на всичко, което се пише. Лично на мен ми е също интересно колко ще е и за това искам да си сложа. Всичко си е до това къде и колко пътува всеки. И между другото наистина много хора го ползват по света това.
http://www.youtube.com/watch?v=KQs8QMYpAqA
http://www.youtube.com/watch?v=bUkdp5Ei7XM&feature=fvw
http://www.dc-hybrids.com/
Да уточня съкращението по клиповете и сайта LPM-Litters Per Minute = Литра за минута
Ами това си е измислено преди 50 години, не е нищо ново. До колкото знам има и хора, които са се заемали сериозно с такива разработки и поне за един голям човек знам, че е бил убит преди време, всеки се сеща защо нали. Все пак парите са около петрола, не около водата която е 2/3 от площта на земята :wink:

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 19 май 2010 16:20

Другото което е, в случай, че не си струва всичко това за колата може да се ползва и за други цели в последствие: оксижен (в малък размер все пак), затопляне на котел и т.н. Температурата на пламъка е 2800 С. Просто трябва да се види каква площ може да утоплява.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Сря 19 май 2010 17:36

Що ми се струва,че ще запали клапаните тая работа...

Потребителски аватар
toschomacher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toschomacher » Сря 19 май 2010 17:43

Ами и аз си го мислех това, но виж главата на голфа след доста сериозен пробег от около 30К мили ако не ме лъже паметта. Направо е изчистена даже. По принцип това е единственото което ме притеснява и мен като странични ефекти. Но ще видим.

ttony
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ttony » Сря 19 май 2010 22:12

ЕКЮ-то на AWT ползва още един "датчик" - барометричен. От много време ВАГ имат барометрична корекция, за да не може един автомобил във Варна и на Пампорово да дава 50% разлика в разхода и вървенето.
С повече кислород това "у-во" най-вероятно просто ще обеднява смесите, нещо което един капризен компютър (като на 2.7Т, с ЕГТ) веднага ще засече и коригира.

.... ако все пак достигнеш 50% икономия с $500 се пази от газовата мафия - веднага ще ти пратят наемник да те ликвидира :)

Върни се в “Passat”