Здравейте колеги!
Скоро смених зимните гуми с летни (втора употреба) и сега се появи някакъв шум който е най-силен когато спирам (при намаляване на скоростта). Шумът е същият като при тролейбусите-когато ускоряват и когато намаляват скоростта за да спрат. Подобен шум съм чувал и от УАЗ. Предположих че е от гумите което не е проблем но се опасявам да не идва от другаде и тъй като на зимните гуми каучука е по мек да не се е чувало нищо. Моля ако ви се е случвало нещо подобно да споделите. Притеснявам се да не срине някой лагер на главините или нещо друго и да ме остави на пътя.
Странен шум от ПАСАТ комби 1,8 моно 94г.
- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум от ПАСАТ комби 1,8 моно 94г.
По принцип лагер си вие постоянно....а дали е от гумите няма как да разбереш ако не пробваш с други гуми....но аз доколкото знам зимните гуми са по шумни,дори и да е асиметричен грайфера той е по дълбок от летния....но и това си зависи от марка,дот......
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Виж ДОТ-а на гумите колега. Може да са доста стари и каучука да се се втвърдил като пластмаса. Как ти спират, приплъзват ли?
Мисля че не приплъзват. Относно ДОТ предполагам че е това: 144е. Гумите са Италиански и са регенерат.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Първо, това не е ДОТ. Има тема специално за означението на гумите, намерия.
Второ, и четирите ли са италиански, регенерад? Може би само за офроуд регенерад.
Трето, твърдо против втора употреба. Никой не изхвърля за нищо гуми!!!
Второ, и четирите ли са италиански, регенерад? Може би само за офроуд регенерад.
Трето, твърдо против втора употреба. Никой не изхвърля за нищо гуми!!!
На едната гума има само този код: BS AU 144e,на другата освен него след надписа MADE IN ITALY има този: 02-07 . Ако това е ДОТ-а значи са 2007г. Гумите са марка MARIX и не са били изхвърлени а ги взех от блъсната кола. Четирите бяха еднакви аз купих две от тях.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Tова трябва да е датата. Доста странно, че има само на едната гума, направо подозрително.
Реших, че някой гумаджия ти е набутал гуми за изхвърляне. Обърни внимание да нямат посока. Ако не, смени ги и ще разбереш дали е от тях. Имай в предвид, че не се знае и дали не е минал някой преди теб от самата кола.
Реших, че някой гумаджия ти е набутал гуми за изхвърляне. Обърни внимание да нямат посока. Ако не, смени ги и ще разбереш дали е от тях. Имай в предвид, че не се знае и дали не е минал някой преди теб от самата кола.
Посоката е спазена. Ще трябва да ги сменя но нямам друг комплект гуми с джанти за да пробвам. Надявах се ако някой е имал подобен шум да сподели.
- ulipet
- Автомобил: VW PASSAT B7
- Двигател: CFF
преди 3 години решавам да сменям гумите,харесах си клебер обаче за късмет имаше само 2бр. и кво да правя взех 2 корморанки -гумаджията ми ги похвали.сега да не ви разправям как вият тези гуми корморанките.пълен боклук язък ,че имат хубав грайфер щото са отзад.