Въздуховод голф 2ка с газ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Въздуховод голф 2ка с газ

Мнениеот mupk0 » Сря 19 май 2010 11:46

Значи заради проблем с газовата реших да експериментирам и какво установих.Махнах капака на въздуховода и оставих положението под капака като на снимката отдолу,но не без филтър а с филтърчето,като го закпрепих добре да не пада.Така елиминрах целият въздуховод и сега колата си работи добре на място,в движение си държи обороти,не играят,нито ги повишава,нито гасне и отделно звука на колата стана убийствен.Яката един плътен басов звук :D Все едно направо е със спортен филтър.Така засмуква само топъл въздух,но тъй като колата се кара само на газ явно топлият въздух и идва по-приятен.
Има ли проблем ако :

Изображение

Общо взето под капака е същото,но с филтър :)

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Re: Въздуховод голф 2ка с газ

Мнениеот Zlobomir » Сря 19 май 2010 11:55

И аз съм със същия двигател и карб, но не знам дали това не е пожароопасно, защото все пас филтърът е хартиен. :roll: Сигурен ли си, че превключва клапата са топъл въздух? Другото, което ще опитам, е да сложа една гъвкава тряба до колекторите, както се вижда при теб, защото моята липсва.
А темичката не е ли за АГУ раздела?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 19 май 2010 12:17

Не просто питам от техническа гледан точка дали е добре.Газта винаги си изключва и си я изгаря.Не мирише на газ в коша.То ако реши да се пали ще се запали винаги.Преди да я изгася винаги цъкам копчето на газта на неутрална позиция и я изчаквам да си изгаси(не повече от секунда две).Отделно така дебита е повече на въздуха мисля.Клапите и всичко си работи,но проблема не е от там.Махнах цялото пластмасово и сега си е добре.Преди с постоянно отвоерена клапа за студено/топло не ставаше,с вакуум регулатора пак,а сега е добре :) Защо да е пожароопасно за филтъра?Така той се охлажда даже повече.Като спреш колата и кутията вътре става мараня,а тука директно си минава топлината.Тази кутия според мене не пази нещо като цяло...

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 19 май 2010 17:23

mupk0 написа:Отделно така дебита е повече на въздуха мисля
това за бензин е по добре,за газ мисля че не,(повече от нормалното)но ако не си усетил разлика във вървенето към по малко значи няма проблем,понеже съм махал филтъра и съм слагал спортен е на бенз върви определено нона газ не засмуква почвече въздух

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”