Странен проблем с гаснене при дъжд
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Странен проблем с гаснене при дъжд
Аз,не ме карай да разглабям и да снимам как е намазано.Плочката се маже с такава паста
и се завинтва обратно.Цялата ламарина на която е завинтена след това става радиатор-поне електрониката ти ще е малко по-студена по този начин.-
- Автомобил:
- Двигател:
Напълно излишно, колега.Тази ал. плочка е достатъчен радиатор. Ламарината е само за монтаж.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги имам абсолютно същия проблем с Б3 2Е 91г. но при мен (вече минаха 5 дни от намокрянето)става следното....колата запалва,прехвърлям на газ(с форсиране до 2500 об.) и след като я оставя да работи малко на място(1-2 мин.) и подам газ колата гасне(понякога гърми).Когато я остава на бензин си работи перфектно и не гасне.Моля помогнете ще почерпа
)) 

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
DJ_TOLYO написа: И наистина и при мен се оказа бобина.

-
- Автомобил:
- Двигател:
vaniman написа:Колеги имам абсолютно същия проблем с Б3 2Е 91г. но при мен (вече минаха 5 дни от намокрянето)става следното....колата запалва,прехвърлям на газ(с форсиране до 2500 об.) и след като я оставя да работи малко на място(1-2 мин.) и подам газ колата гасне(понякога гърми).Когато я остава на бензин си работи перфектно и не гасне.Моля помогнете ще почерпа))
Изпарителя е много вероятен проблем при положение, че си подменяш въздушния филтър редовно...
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Филтърът ми е на 200км.Странното е че всичко това се появи слвд намокряне.Друг колега ме посъветва да погледна филтъра на клапата за газ/бензин...дали може да е от там....утре май ще пада разглобяване
))

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имаш си клапан за бензин и клапан за газ като в тоя за газта има филтърче, там също е вероятна причина, а и е по-лесно първо него за видиш, все пак само един болт се вади.
bobocamaro написа:Не се занимавай с пликчета и торбички-ако бобината ти е от този типнамажи алуминиевия гръб на комутатора там където ляга на коша със термопаста.Така се подобрява охлаждането на модула,нищо повече не е необходимо.
Тази бобина съм си я слагал сам на моята 1.4 АБД без термо паста, вече 3 години кара но проблема беше същия
та и даже и в магла неможех да запаля. В движение ми гасне на ниски обороти ,но тогава се пребрах на 2,3 предавка , едвам вървеше , нямаше мощност.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Здравеите....при мен се оказа бобината,смених я и след лека центровка на газта в момента двигателя мърка
)))

-
- Автомобил: VW Passat B3 1.6
- Двигател:
С риск да дам силно некомпетентно мнение:
Защо бобината не се напръска с някакъв лак? От това по- добро решение на проблеми с микро- и макро- пукнатини не виждам. Лака е х,хх лева, а бобината е ХХ,ХХ лева???
Защо бобината не се напръска с някакъв лак? От това по- добро решение на проблеми с микро- и макро- пукнатини не виждам. Лака е х,хх лева, а бобината е ХХ,ХХ лева???