спукани стопове Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
simon
Автомобил: Hyundai Tucson
Двигател:

спукани стопове Г3

Мнениеот simon » Пет 26 май 2006 13:34

Единия ми стоп/Г3/е спукан хоризонтално през стопа,заглеждам се напоследък почти всички са спукани май няма значение ляв или десен.Това от ЕГН-то ли е,или като не палят ги тикат и се пукат? :D : vw fen

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Пет 26 май 2006 18:08

Пластмасата си старее, но без намеса /по какъвто и да било повод/ не се пукат. Това, че виждаш и други спукани успокоява ли те? Мене - не. На един паркинг ми спукаха десния с един бус. Застрахователя ме прати в доверен сервиз и ми монтираха едно менте. Оказа се че пуска вода. Свалих го, оправих му негодната пластмаса отзад и го монтирах - сега поне не тече. Не съм обикалял, но мина ли покрай някоя морга ще си търся оригинален...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 26 май 2006 20:55

Днес в "Гарван"-а който е във ЗПЗ"Варна Комерс" видях,че има лепнки прозрачно и оранжево за мигачи на ролка .Цената беше около 5лв ама ??? не помня вече.
Но има убийствени халогенни плоски правоъгълни комплект с крушки за 35лв. Светят супер -правят парвоъгълник на пътя. Не са китайски ментета , взех си 1 к-т и ще се майстори.
за сведение има 30А релета Бош пластмасови със стойка но са сдвоени / влиза 1 бр + и отива на 2 контакта към всеки фар./Има и стойки за предпазители,които могат да се закачат 1 за друга . Цена на стойка предпазител или реле - 2лв за мен.От стойката за предпазители излизат 2 дебели около 4кв.мм кабелчета дълги 30см. Отгоре има и кпачка закриваща самият предпазител.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Пет 26 май 2006 21:23

kris11 написа:Но има убийствени халогенни плоски правоъгълни комплект с крушки за 35лв. Светят супер -правят парвоъгълник на пътя. Не са китайски ментета , взех си 1 к-т и ще се майстори.
за сведение има 30А релета Бош пластмасови със стойка но са сдвоени / влиза 1 бр + и отива на 2 контакта към всеки фар./Има и стойки за предпазители,които могат да се закачат 1 за друга . Цена на стойка предпазител или реле - 2лв за мен.От стойката за предпазители излизат 2 дебели около 4кв.мм кабелчета дълги 30см. Отгоре има и кпачка закриваща самият предпазител.

Можеш ли да дадеш снимки да видим за какво става на въпрос?

Последна промяна от DAXC на Пет 26 май 2006 22:54, променено общо 1 път.

ilia77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilia77 » Пет 26 май 2006 21:36

и на моя Голф му е пукнат левия стоп хоризонтално. Не съм го удрял или бутал. Мисля че е от стареенето. На всичко отгоре започна да се пълни с вода. Замазах го с малко силикон и спря да се пълни с вода но си личи ама кво да се прави. Важното е да върви.

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Нед 28 май 2006 14:48

Доста от Голфовете страдат от това, и на предния и на сегашния голф им бяха пукнати задните стопове. Не е болка за умиране, но е дразнещо. Получава се или от дефктни партиди стопове или от усукване на купето където е захванат стоп-а, защото рано или късно сам се пука :?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 29 май 2006 7:58

Andrian_VT написа:
kris11 написа:Но има убийствени халогенни плоски правоъгълни комплект с крушки за 35лв.

Можеш ли да дадеш снимки да видим за какво става на въпрос?

Aми може ама след четвъртък , че фотото е на екскурзия в Германско.

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 29 май 2006 9:29

CellNet ™ написа:Доста от Голфовете страдат от това, и на предния и на сегашния голф им бяха пукнати задните стопове. Не е болка за умиране, но е дразнещо. Получава се или от дефктни партиди стопове или от усукване на купето където е захванат стоп-а, защото рано или късно сам се пука :?

Да така е наистина! :? Факт е, че е мноооого често срещан проблем.Неприятно е, иначе не е кой знае каква болка...На Голфето за сега са му здрави.... :bowdown , но предишния си го имаше това проблемче :( ...... :dontknow:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”