Трудно пали

Техническа и сервизна информация за Passat
zmija
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN 1998

Трудно пали

Мнениеот zmija » Пет 14 май 2010 14:01

Здравейте колеги,имам проблем с паленето на Пасат B3 1992 комби,двигател ABS бензин/газ.Сутринта колата пали без никакви проблеми.Обаче след като я карам няколко км до работа и опитам да я запала след примерно 1 час колата едвам запалва след 30-40 секунди.Колата винаги пали на бензин.Занесох я на 2-3 сервиза и след дадени 50-60 лева за диагностики казват че няма никакви проблеми по колата и инжекцията.Моля ако някои е имал същия проблем да сподели решението :D. Благодаря

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Re: Трудно пали

Мнениеот mafiota_a4 » Пет 14 май 2010 14:24

Откъде толкова сила да НОСИШ цяло комби на три сервиза mhihi mhihi mhihi
Не можах да се стърпя да го кажа.

Провери ли да не е от клеймореда.Един приятел със абсолютно същия пасат имаше подобен проблем.Оправи го със смяна на клейморед.
Я кажи имаш ли аларма?А пробвал ли си я дали ще запали на бутане?

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 14 май 2010 14:42

не разбрах,на газ ли не пали като загрее ?

zmija
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFN 1998

Мнениеот zmija » Пет 14 май 2010 15:14

Я кажи имаш ли аларма?А пробвал ли си я дали ще запали на бутане?

Имам аларма и не съм пробвал дали ще запали на бутане.

не разбрах,на газ ли не пали като загрее ?

Колата винаги пали на бензин.

Здравейте колеги,имам проблем с паленето на Пасат B3 1992 комби,двигател ABS бензин/газ.Сутринта колата пали без никакви проблеми.Обаче след като я карам няколко км до работа и опитам да я запала след примерно 1 час колата едвам запалва след 30-40 секунди.Колата винаги пали на бензин.Занесох я на 2-3 сервиза и след дадени 50-60 лева за диагностики казват че няма никакви проблеми по колата и инжекцията.Моля ако някои е имал същия проблем да сподели решението . Благодаря

Потребителски аватар
mafiota_a4
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN 09.1998

Мнениеот mafiota_a4 » Пет 14 май 2010 15:36

Добре тогава.Пробвай когато откаже да пали с ключа да я запалиш на бутане.Ако запали на бутане е клеймореда,а ако не запали има шанс да ти се е прецакала алармата и/или имобилейзера.

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 20 май 2010 22:28

Опитай с друга бубина и комутатор, ако намериш пробни още по-добре.
Офф - абе колеги не е клейморед, а клеморед :lol: ако мислите, че бъркам си отговорете на въпроса какво значи клеймо и какво клема :P

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пет 21 май 2010 0:01

ТПС-а колега :roll: пробвай като го разклатиш и размърдаш малко.при мен беше така по едно време , сега всичко е наред.

rapon4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rapon4o » Вто 25 май 2010 14:11

Здравей колега.Моята е със същият двигател-1,8 MI ABS.И при мен е така-винаги пали на бензин и на обороти прехвърля на газ.Когато не е загряла достатъчно и като я изгася,после като я запаля примерно след 20,30мин прекъсва и не работи добре на бензин,докато премине на газ.Майстори ми казаха че оставала неизгоряла и неизпарена газ,щото не бил загрял двигателя и смесвала двете горива.Така че като се наложи такова палене дам на контакт и прецъкам с ключа ГАЗ-БЕНЗИН няколко пъти и след това си пали направо на газ.Ако искаш пробвай така да видиш как ще се държи.

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Вто 25 май 2010 15:39

виж дали ти е здрав температурния датчик за еку-то,ако е скапан,може да ти прави тези проблеми.
При мен го имам този проблем и вече съм сигурен ,че е от него,преди 3-4 дена му замерих съпритивления,нямаше нищо общо с таблицата което има за здрав датчик.

Потребителски аватар
vankatajawa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankatajawa » Вто 25 май 2010 15:43

rapon4o написа:Здравей колега.Моята е със същият двигател-1,8 MI ABS.И при мен е така-винаги пали на бензин и на обороти прехвърля на газ.Когато не е загряла достатъчно и като я изгася,после като я запаля примерно след 20,30мин прекъсва и не работи добре на бензин,докато премине на газ.Майстори ми казаха че оставала неизгоряла и неизпарена газ,щото не бил загрял двигателя и смесвала двете горива.Така че като се наложи такова палене дам на контакт и прецъкам с ключа ГАЗ-БЕНЗИН няколко пъти и след това си пали направо на газ.Ако искаш пробвай така да видиш как ще се държи.

Върни се в “Passat”