Трудно пали
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFN 1998
Трудно пали
Здравейте колеги,имам проблем с паленето на Пасат B3 1992 комби,двигател ABS бензин/газ.Сутринта колата пали без никакви проблеми.Обаче след като я карам няколко км до работа и опитам да я запала след примерно 1 час колата едвам запалва след 30-40 секунди.Колата винаги пали на бензин.Занесох я на 2-3 сервиза и след дадени 50-60 лева за диагностики казват че няма никакви проблеми по колата и инжекцията.Моля ако някои е имал същия проблем да сподели решението
. Благодаря

- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Re: Трудно пали
Откъде толкова сила да НОСИШ цяло комби на три сервиза
Не можах да се стърпя да го кажа.
Провери ли да не е от клеймореда.Един приятел със абсолютно същия пасат имаше подобен проблем.Оправи го със смяна на клейморед.
Я кажи имаш ли аларма?А пробвал ли си я дали ще запали на бутане?

Не можах да се стърпя да го кажа.
Провери ли да не е от клеймореда.Един приятел със абсолютно същия пасат имаше подобен проблем.Оправи го със смяна на клейморед.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
не разбрах,на газ ли не пали като загрее ?
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AFN 1998
Имам аларма и не съм пробвал дали ще запали на бутане.
не разбрах,на газ ли не пали като загрее ?
Колата винаги пали на бензин.
Здравейте колеги,имам проблем с паленето на Пасат B3 1992 комби,двигател ABS бензин/газ.Сутринта колата пали без никакви проблеми.Обаче след като я карам няколко км до работа и опитам да я запала след примерно 1 час колата едвам запалва след 30-40 секунди.Колата винаги пали на бензин.Занесох я на 2-3 сервиза и след дадени 50-60 лева за диагностики казват че няма никакви проблеми по колата и инжекцията.Моля ако някои е имал същия проблем да сподели решението . Благодаря
- mafiota_a4
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN 09.1998
Добре тогава.Пробвай когато откаже да пали с ключа да я запалиш на бутане.Ако запали на бутане е клеймореда,а ако не запали има шанс да ти се е прецакала алармата и/или имобилейзера.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Опитай с друга бубина и комутатор, ако намериш пробни още по-добре.
Офф - абе колеги не е клейморед, а клеморед
ако мислите, че бъркам си отговорете на въпроса какво значи клеймо и какво клема 
Офф - абе колеги не е клейморед, а клеморед

ТПС-а колега
пробвай като го разклатиш и размърдаш малко.при мен беше така по едно време , сега всичко е наред.

Здравей колега.Моята е със същият двигател-1,8 MI ABS.И при мен е така-винаги пали на бензин и на обороти прехвърля на газ.Когато не е загряла достатъчно и като я изгася,после като я запаля примерно след 20,30мин прекъсва и не работи добре на бензин,докато премине на газ.Майстори ми казаха че оставала неизгоряла и неизпарена газ,щото не бил загрял двигателя и смесвала двете горива.Така че като се наложи такова палене дам на контакт и прецъкам с ключа ГАЗ-БЕНЗИН няколко пъти и след това си пали направо на газ.Ако искаш пробвай така да видиш как ще се държи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
виж дали ти е здрав температурния датчик за еку-то,ако е скапан,може да ти прави тези проблеми.
При мен го имам този проблем и вече съм сигурен ,че е от него,преди 3-4 дена му замерих съпритивления,нямаше нищо общо с таблицата което има за здрав датчик.
При мен го имам този проблем и вече съм сигурен ,че е от него,преди 3-4 дена му замерих съпритивления,нямаше нищо общо с таблицата което има за здрав датчик.
- vankatajawa
- Автомобил:
- Двигател:
rapon4o написа:Здравей колега.Моята е със същият двигател-1,8 MI ABS.И при мен е така-винаги пали на бензин и на обороти прехвърля на газ.Когато не е загряла достатъчно и като я изгася,после като я запаля примерно след 20,30мин прекъсва и не работи добре на бензин,докато премине на газ.Майстори ми казаха че оставала неизгоряла и неизпарена газ,щото не бил загрял двигателя и смесвала двете горива.Така че като се наложи такова палене дам на контакт и прецъкам с ключа ГАЗ-БЕНЗИН няколко пъти и след това си пали направо на газ.Ако искаш пробвай така да видиш как ще се държи.