ЕЛ. ДЖАМОВЕТЕ ПОЛУДЯХА

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
investirai
Автомобил:
Двигател:

ЕЛ. ДЖАМОВЕТЕ ПОЛУДЯХА

Мнениеот investirai » Пет 26 май 2006 2:51

Здаравейте! Колата 2000 115 2е и е пресна пресна и почти не я познавам.Всичко и беше ок но при отключванве с алармата в един момент започнаха да се свалят сами прозорците.Като я подкарам всичко е наред.Като я изгася прозорците ми се отварят отново.Просто не ме питаите как ги дигам като я оставям вечер.Ако това е от значение сменил съм датчик на Хол и бобина, понеже беше писано в предни теми че и те можели да правят проблем ,което според мене е абсурдно но все пак.Аз си мисля че най-вероятно е от алармата.Но ако и вие имате идея , споделете.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 26 май 2006 8:21

алармата! вързана е да ги вдига-нали? и да заключва на контакт? :wink:
не се разбират с комфортмодула на колата... занеси я на алармаджията ако съм прав-да я магери. тоя ефект го има но само при непосредствено отключ-заключ. иначе ако мине време (15-20 сек.)-не би трябвало да се получава!

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Пет 26 май 2006 9:01

Аз искам да кажа и едновременно да питам. Има ли вероятност да е настроена на дълго заключване (за ел машинки) а централното да е вакумно и от там да се задейства комфорт модула на алармата. Аз веднъж така си промених по погрешка времето на заключване и имах същия ефект но само при отключване.При заключване ги вдигаше но не докрай.

investirai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот investirai » Пет 26 май 2006 19:51

а може ли въобще да се оправи или да се махне като функция ако е по лесно???

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 26 май 2006 19:59

Може да се махне и най добре ще е :wink: Ако разбираш поне малко ще ти обясня как (ако искаш де) :wink: п.п От алармата е :wink:

investirai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот investirai » Пет 26 май 2006 20:48

много ще съм ти благодарен само но неразборам нищо от такива работи.ако не те мързи драсни някои ред пък аз утре ще опитам.Предварително ти благодаря.

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 26 май 2006 21:45

Ами виж сега намираш си алармата кадето е и хващаш снопа с кабели.Взимаш една пробна лампичка или мултицет (няма значение все върши работа).Говоря за пробната лампа закачаш единия полюс за купето или най добре за минуса на акумулатора а на другия край слагаш една игла обикновенна за шиене,закачаш иглата на жичката и пробно допираш върха на иглата на плюсовата клема на акумулатора,трябва да светне.След това хващаш снопа с кабели които излизат от алармата и караш някои да натиска алармата че да ти падат прозорците а ти бодеш всяко кабелче едно по едно с иглата и точно в този момент когато ти сваля стъклото трябва да ти светне лампичката.Пробваш на всяка жичка докато стане,като ти свети лампата на някоя от тях в същия момент когато ти сваля стъклото ТЯ Е. ОТРЕЖИ Я и я изолирай с PVC двата и края и това е.Успех не е никак сложно ама така с писане :wink:
mod edit: vaskoto1

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 26 май 2006 22:28

много добро решение!
ако те боли главата-отрежи я! :wink:

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 26 май 2006 22:49

Колега имах същата кола с абсолютно същия проблем,алармата ми беше КОБРА и така си го оправих сам :wink: Казвам го това от личен опит апак колегата investirai си решава как ще процедира :wink: Аз лично тази екстра не я харесвам затова реших да я махна,за да нямам проблеми,понеже колата ми е осъмвала с полу отворен прозорец :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Пет 26 май 2006 22:53

rusiq_24, преди да натиснеш бутона "прати" натисни бутона "преглед" :wink:

sunny написа: Последно време прекалено често срещам в техническите форуми недообмислени коментари.
Моля ви колеги, имайте предвид че по този начин можете да вкарате някой в ненужни разходи

нямам какво повече да добавя

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Пет 26 май 2006 22:58

:oops: ок извинявам се ще се постарая за напред да няма такива проблеми :wink:

investirai
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот investirai » Съб 27 май 2006 4:01

сега се прибирам и прочетох написаното.още утре съм я орязал и повече неща никакви подобни простотии.колеги мерси много.очаквайте ме скоро на среща на клуба.много се кефя на форума и според мене е номер 1.утре ще кажа какво и е на колата и дали се оправила.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 27 май 2006 7:24

По- добре действай с мултицет или пробен светодиод, с лампа не се разхождай по изводите на алармата.
Комфорта не се ли задейства от дълъг заключващ импулс, та като срежеш жицата как ще закл. колата с алармата :?

Последна промяна от L&R на Съб 27 май 2006 7:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 27 май 2006 7:32

:dontknow: Не разбирам защо колегата investirai не отиде при най-близкия алармаджия да му реши проблема,вдигането на прозорците от алармата, поне според мен ,е много ценна опция ,а не простотия.
:evil: Баси какво ли няма да направят хората да си спестят някакви си 10-15 лева...

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Съб 27 май 2006 9:54

L&R написа:...Комфорта не се ли задейства от дълъг заключващ импулс, та като срежеш жицата как ще закл. колата с алармата :?

:idea: :wink: Боже колко много си прав. Ама колко му е да си врътка после с ключа mhihi

Колега Investirai, всяка аларма се настройва за къс или дълъг импулс на отключване/заключване и дали да заключва по време на движение. Къде чрез препрограмиране, къде с джъмпери, но се регулира.
Погледни си в книжката на алармата, там е описано. Или дай поне модела на алармата да и търсим описание!
Както ти е казал Ваското, нещо се бъзика с комфорт модула.
Предполагам, че при задаване на къс импулс за отключване и забрана на функцията за заключване при контакт проблема ти ще се реши.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”