регистрация на мпс
регистрация на мпс
здравеите колеги налага се да си прхвърла колата на мое име. като мисла да сменям само талона защото номерата са ми от новите . ако може да ми каже някои какво ми е необходимо и за какви пари иде реч. благодаря предварително
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: регистрация на мпс
доколкото помня договор за покупко-продажба,бележки за платен данък,голям и малък талони.щом няма да сменяш номерата около 30-40 лева мисля беше цялата хамалогия
- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
точно 20 лв. Носиш голям и малък талон, за данък не се сещам, но го носи, ГО и това е.... Разбира се договор - копие и оригинал, както и копие на личната ти карта.
- JoroKN
- Автомобил: Vw Golf MK6
- Двигател: CBAB - 2010
И търпение понеже в КАТ ............... 

Вчера правих това....
Отиваш на арката на която води към каналите договора оригинал и копие,лична карта,полицата от гражданска отговорност.Белжка за платен данък не ти трябва.
Там ти попълват декларацията плащаш такса май 20лв беше.
От там отиваш след каналите от лявата страна подаваш си декларацията и плашташ такса.Чакаш да те извикат и си готов. 40лв мисля че ще те оправят и отнема около 30 40 минути.
Отиваш на арката на която води към каналите договора оригинал и копие,лична карта,полицата от гражданска отговорност.Белжка за платен данък не ти трябва.
От там отиваш след каналите от лявата страна подаваш си декларацията и плашташ такса.Чакаш да те извикат и си готов. 40лв мисля че ще те оправят и отнема около 30 40 минути.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
ping23 написа:Вчера правих това....
Напълно правилно, само да вметна, че трябва да отидеш в даначното да си регистрираш колата на твое име! Ако не го направиш до 1 месец след прехвърлянето на колата те очаква призовка и глоба от 20 лева!
IceHeart написа:ping23 написа:Вчера правих това....
Напълно правилно, само да вметна, че трябва да отидеш в даначното да си регистрираш колата на твое име! Ако не го направиш до 1 месец след прехвърлянето на колата те очаква призовка и глоба от 20 лева!
Това е в срок от 14 дни...Наистина ли има глоба...аз мислех изобщо да не ходя

-
- Автомобил: 1998 VW Polo Variant
- Двигател: APQ
14 дни е срока за регистрация в КАТ от датата на договора за покупко-продажба при нотариус, а след това от за деклариране в данъчно е 2 месеца срока от датата на регистрация
Не пишете глупости

Uneek написа:14 дни е срока за регистрация в КАТ от датата на договора за покупко-продажба при нотариус, а след това от за деклариране в данъчно е 2 месеца срока от датата на регистрацияНе пишете глупости
Срока за регистрация в кат е 3 дни и а в даначното е 14 дни не пиша глупости

-
ping23 написа:Uneek написа:14 дни е срока за регистрация в КАТ от датата на договора за покупко-продажба при нотариус, а след това от за деклариране в данъчно е 2 месеца срока от датата на регистрацияНе пишете глупости
Срока за регистрация в кат е 3 дни и а в даначното е 14 дни не пиша глупости
Дали

Чл. 145. (1) При промяна на собствеността на регистрирано пътно превозно средство праводателят в двуседмичен срок предоставя на службата, издала регистрационния номер, копие от договора за прехвърляне на собствеността с данните на приобретателя.
(2) Приобретателят на регистрирано пътно превозно средство е длъжен в двуседмичен срок да предостави на службата за регистрация по местоживеене копие от договора за придобитата собственост с данните на праводателя.
(1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:......
Чл. 54. (1) (Изм., ДВ, бр. 103 от 1999 г.; предишен текст на чл. 54, изм., бр. 109 от 2001 г.; изм. и доп., бр. 112 от 2003 г., бр. 106 от 2004 г.; изм., бр. 100 от 2005 г.) Собствениците на превозни средства декларират пред общината по постоянния им адрес, съответно седалище, притежаваните от тях превозни средства в двумесечен срок от придобиването им. За превозните средства, които не са регистрирани за движение в страната, двумесечният срок започва да тече от датата на регистрацията им за движение. При придобиване на превозно средство по наследство декларацията се подава в срока по чл. 32.
-
ping23 написа:Затапи ме![]()
Имам имен ден
Жив и здрав

колеги появи се друг проблем немога да намеря собственика по талон, които яе продал на този от които я зех аз. които се крие , т.е. аз сега немога да си направа договора на мое име . иначе за кат разбрах какво се прави.
Тоя от който си я взел трябва да ти даде договор сключен с предния собсвеник и не би трябвало да имаш проблем...
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”