Изключително странно поведение-голф 3!!!
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
Изключително странно поведение-голф 3!!!
Колеги,вече няколко пъти ми се случва след като изгася колата и след 4-5 мин.се опитам да запаля да не иска! Имам резервна работеща бубина с комутатор,слагам кабелите на нея и си пали от раз.Карам си 500-600м. слизам,слагам кабелите на старата бубина и си пали все едно нищо не е било!? Това го прави когато си поиска,няма значение топла или студена.Преди месец два гаснеше в движение и след откачане на кабела на датчика на хол на делкото си палеше.Сега и това не помага и се принудих да си купя нова бубина,защото само така пали,след като сложа нея.После пак си връщам старата и немога да си обясня този феномен...Ако някой е имал подобен проблем да пише,ако сметна,че датчика на хол прави мизерии,го сменям веднага!
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изключително странно поведение-голф 3!!!
Забравих да спомена,че мотора ми е 1,6 AFT 101 к.с. ако това има значние!
Ако проблема е в датчика на Хол освен липса на искра няма да работи и бензиновата помпа. Наблюдавай при отказ за запалване дали чуваш помпата. Ако няма помпа и искра - Хол, ако има помпа без искра - бобина.
Имай предвид че при изгасване на колата помпата работи още около 30 секунди.
Освен това при проблем с датчика на Хол в компютъра се запазва грешка, която може да се види при закачане на диагностика.
Имай предвид че при изгасване на колата помпата работи още около 30 секунди.
Освен това при проблем с датчика на Хол в компютъра се запазва грешка, която може да се види при закачане на диагностика.
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
това за помпата не го знаех...колата има и метан,не иска да пали и на него,по-скоро искрата е или слаба или я няма.Мен ме озадачава факта,че като сменя бубуната си пали,после си пали и с другата...
Ако вече си имаш нова бобина карай само с нея и виж дали пак ще се появи проблема.
Не съм запознат с работата на бобина+комутатор (имаше някъде тема с обяснения), но си мисля че е напълно възможно старата да ти дава проблем само от време на време и затова да пали с нея.
Не съм запознат с работата на бобина+комутатор (имаше някъде тема с обяснения), но си мисля че е напълно възможно старата да ти дава проблем само от време на време и затова да пали с нея.
Това ми го правеше като беше замърсена дроселовата клапа. На подобен двигател AKL.1.6. Препоръчвам ти първо да я почистиш ,има тема как става. Ако не можеш в сервиз излиза около 20 - 30 лв .И виж филтрите как са.
- neron-besniq
- Автомобил:
- Двигател:
проблема е локализиран! Оказа се реле 30,не подава ток към датчик на хол и от там пали когато си поиска.Сложиха ми лампичка на датчика на Хол и знам предварително дали ще запали,ако свети при подаване на контакт,значи ще запали,ако не свети,няма!Някои колеги са минали само с презапояване на спойките,ще наблюдавам сега и вероятно ще се сменя.Добре че не взех да сменям Хол датчика.... 
виж бензиновия и въздушния филтър бензиновия филтър от кога не си го сменял?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”