Смяна на масло Г4 ?
- theraven
- Автомобил: Golf Mk4 Sport Edition
- Двигател: SDI
- Контакти:
Re: Смяна на масло Г4 ?
Ъпдейт... махнах Мотула, сложих си Фукса и в момента все едно карам бензинка, колата е тиха и кротка. Еб*м ти мотула.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
theraven написа:Ъпдейт... махнах Мотула, сложих си Фукса и в момента все едно карам бензинка, колата е тиха и кротка. Еб*м ти мотула.
кой Фукс
- theraven
- Контакти:
За SDI помпа дюза
. FUCHS Titan Supersyn Plus 5w40. Следващия път се надявам да са си изчерпали казана със Supersyn Plus и да сложа от наследника му GT1. Ама това е друга тема 
. FUCHS Titan Supersyn Plus 5w40. Следващия път се надявам да са си изчерпали казана със Supersyn Plus и да сложа от наследника му GT1. Ама това е друга тема - Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
А каква е разликата между двете масла,бре Митак ??? 
- theraven
- Контакти:
Ма ли му бабата
Води се продължение на SuperSyn Plus, следователно с подобрени характеристики. Ама българските мизерници няма да го вкарат докато не се види пода на склада им, където държат SuperSyn Plus 
Води се продължение на SuperSyn Plus, следователно с подобрени характеристики. Ама българските мизерници няма да го вкарат докато не се види пода на склада им, където държат SuperSyn Plus Re: Смяна на масло Г4 ?
колега препоръ4вам ти 5в40 синтети4но но имай в предвид 4е трябва да минеш на полусинтетика на 10в30 или 10в40 кам 200 000км така 4е си прецени ако имаш над 150 000км навъртяни ако искаш минавай на полусинтетиката но имай на преджид 4е тя не се сменя на 18 000 както синтети4ното 5в30 а ако минеш на полусинтети4но 10в40 се сменя някаде кам 14 000 км но това си е ли4но мнение но не се подлъгвай да слагаш минерално 15в40 защото не ти е подготвен автомобила за минерални продукти и ще ти затракат повдига4ите , така 4е продължи си с 5в40 до кам 150 000 до 200 000 или си мини на полусинтетиката и така това е, надявам се да сам ти бил полезен.
- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
ако се кара предимно градско даже на 10000км се сменя
ако маслото е минерално се сменя на 10000км
ако маслото е полусинтети4но се сменя на 14000км
ако маслото е синтети4но се сменя на 18000км
ако маслото е пълна синтетика и над 20000 може да изкара
това са старите измерения, но зависи и от производителя има и хубави и лоши масла
последния път видях една полу-синтетика която беше за 20000км но аз не им вярвам
по каталог маслото се сменява на 15 000км за голф тройка.
и като се има в предвид масления филтър също е от зна4ение аз сам с големия за алди 1.8 на този му дават 20000км ако си с малкия филтър няма да стане на 10000км го махай.
така 4е... и филтъра е от зна4ение, колеги.
ако маслото е полусинтети4но се сменя на 14000км
ако маслото е синтети4но се сменя на 18000км
ако маслото е пълна синтетика и над 20000 може да изкара
това са старите измерения, но зависи и от производителя има и хубави и лоши масла
последния път видях една полу-синтетика която беше за 20000км но аз не им вярвам
по каталог маслото се сменява на 15 000км за голф тройка.
и като се има в предвид масления филтър също е от зна4ение аз сам с големия за алди 1.8 на този му дават 20000км ако си с малкия филтър няма да стане на 10000км го махай.
така 4е... и филтъра е от зна4ение, колеги.
Последна промяна от nikson85 на Пет 21 май 2010 21:44, променено общо 3 пъти.
- dokros
- Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
- Двигател: 1.9 TDI ALH
- Контакти:
А в белите държави ,независимо на колко км. маслото сменят всяка година.Ние тук си правим експирименти колко най-дълго ще издържи едно масло,после ревем.
dokros написа:А в белите държави ,независимо на колко км. маслото сменят всяка година.Ние тук си правим експирименти колко най-дълго ще издържи едно масло,после ревем.
Taя практика и тук съществува колега. В сервизите на Форд като сменят маслото ти ти казват кога е следващата смяна. И тя се пада на примерно 10 000 км или една година. За тая една година ти можеш тая кола да я запалиш и 3 пъти, обаче маслото е стояло в двигателя, следователно си променя качествата, следователно на касата и ново. Не претендирам да сме бяла държава, но може пък и да станем
dokros написа:А в белите държави ,независимо на колко км. маслото сменят всяка година.Ние тук си правим експирименти колко най-дълго ще издържи едно масло,после ревем.
ти за една година може и 20000км да навъртиш това е вярно всяка година но и пробега да не превишаваш

ако направиш една година и нямаш 15000км естествено смяна задължително.
И тя се пада на примерно 10 000 км или една година.
Иначе съвсем друга бира е че това условие там ако не го спазваш, си губиш гаранцията на новия Форд. И че там на новите фордчета сменят масло на 20 000 км за коли, 25/50 000 за бусове, или 10 000 на джиповете.
joromnt написа:И тя се пада на примерно 10 000 км или една година.
Иначе съвсем друга бира е че това условие там ако не го спазваш, си губиш гаранцията на новия Форд. И че там на новите фордчета сменят масло на 20 000 км за коли, 25/50 000 за бусове, или 10 000 на джиповете.
не сам 4увал до сега моторно масло да изкара 50 000км?????????????????????????????????

Ами ходи в Мото-Пфое и питай на колко се сменя маслото на новите Транзити дето имат филтър за твърди частици. И ще чуеш. То и аз не бях чувал, ама явно има 

sheriffaa написа:theraven написа:В момента съм с мотул за помпа дюза и е ебати шльокавицата. Препоръчвам FUCHS. Освен това е почти на половината пари на мотула. Не знам кой ме би по главата да ги наливам тия патоки.
Колега значи препоръчваш FUCHS ! сега двигателя ми мърка и това искам да продължи и след смяната на маслото .
колега щом двигателя ти мърка праскай само това на което си в момента
и хи4 да не ти пука.и аз сам с мобил и на мен ми мърка мотор4ето ве4е 50000км.
Последна промяна от nikson85 на Пет 21 май 2010 22:30, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”