вибрации при стартиране на поло 1.9
-
- Автомобил: polo 1.9d
- Двигател: aef
вибрации при стартиране на поло 1.9
Здравейте колеги! От два дена съм собственик на Поло 1.9д AEF мотор 99г.Имам следния проблем- при стартиране има страшни вибрации, независимо топъл или студен двигател, имам чувството че ще изпадне двигателя. Пали лесно, но много тресе- като запали се успокоява, в движение също е добре, не пуши. Ако можете да помогнете с мнения- благодаря предварително
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: вибрации при стартиране на поло 1.9
Първо честита кола, а след това по проблема-аз се сетих първо за изгоряла подгревна свещ, поради което отначало колата пали и работи на 3 цилиндъра... Може и малко да се шегува устройството за празен ход, ако отнякъде губи вакуум в началото, но надали 

-
Мерси колега!И аз свещи си мислех отначало, но го прави и на топъл двигател. Чета някакви страховити неща за някакви маховици- какви са симптомите там..? Това е обикновен мотор 47кв- подлежи ли на компютърна диагностика и къде да я направя в София?
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Имам точно същата кола, колега, както и поне още 10-на други във форума, така че поразтърси се в търсачката и ще ги намериш, даже в една тема ги бях изброявал на един колега... Та допитай се до тях, след това виж адресите на форумните майстори, защото са истински специалисти и такам, пък дано да е нещо лесно за оправяне, че то варианти много.
-
Meрси за съвета. Малко трудно се оправям - къде да търся майстори тук?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Направи следните проверки:авансатор-работи ли?,свещи-здрави ли са(греят при старт,ако темп.е под 60-65*,малко-много,но се включват).По-нататък е ред на компресията,при което е удобно да се видят и дюзите(стенд).Може да се минимизира операцията,ако се установи кой цилиндър "прескача".И не забравяй преди всичко да видиш за наличието на въздух в горивопроводите(прозрачните маркучета към помпата).Има и версия за центровка на ГНП,дано тя е в ред,мисля да е LUCAS при Полото и съм чувал ,че е особена за настройка,при мен е BOSCH (тип VE4)
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако в движение на свободна скорост вибрациите са същите-честито маховик-1200 лева
.Ако няма вибрации на свободна ,а само на място-дюзи,центровка,тампони,ниски обороти,мека връзка,обтегач-конзола! Почни от май-лесното -сложи добавка за чистене на дюзи-хубава! Покарай малко и ако няма подобрение-елиминирай проблемите след консултация с доверен майстор , който няма да те прецака ! Аз си свикнах с вибрацията на моето поло и си карам така 

-
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам същия проблем със Поло 1.4D 93г.имам го от 5 дена но утре отивам на майстор да видя кво ще ми каже.
-
Смених всички ремъци, ролки,масло и филтри.Майсторът каза,че е проверил и свещите-ок са.Проблема е само при стартиране на двигателя -тресе яко, но не всеки път. На празен ход се успокоява-няма никакви вибрации в купето, в движение също. Може би при потегляне е малко шумен само. Гасне чисто, в движение на пълна газ изобщо не изпушва, но това стартиране ме дразни яко.Имал съм Голф 1.6ГТД-изпушваше яко, но палеше като бензин, с пипане на ключа.А на Полото подгряването се включва винаги, дори и при топъл мотор, не знам дали е нормално.А какъв е този авансатор?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Авансатора измества ъгъла на впръскване (в изпреварване малко),обикновено се ползва на студен мотор с цел да се намалят вибрациите ,докато загрее .На Полото е автоматичен(щото при мен е с дръжка в купето),първоначално е задействан,след това един вентил пуска вакуум към мембраната на механизъма и го изключва.То тия вибрации в началото от доста неща може да са,включително понижена компресия на цилиндър или "пикаеща" дюза(горивото не се разпрашава,дюзата налива по-голямо количество и в съчетание със студения мотор-цилиндъра не гори добре и нарушава баланса).Има ли понижение на оборотите в началото?
Но огледай първо по-елементарните неща,особено прозрачните горивопроводи за въздух(вече май го писах)
Но огледай първо по-елементарните неща,особено прозрачните горивопроводи за въздух(вече май го писах)
-
Днес реших да отида на компютърна диагностика-къде, къде-та в супер дизел.Два калпака отвориха капака, форсираха няколко пъти на место, изобщо не я включиха на стенд,казаха ми че всичко е наред за което ми взеха 30лв-безобразие! Някой ще ми препоръча ли читав майстор в София?
- Dizel_fen
- Автомобил:
- Двигател:
Maй Ventoman е майсторчето от форума за София,координатите му ги има във подраздела за сервизи и майстори.
Сега сериозно-Абе човек каква компютърна диагностика-помпата е механична,това е предкамерен дизел и нищо не се управлява от компютър.Това че има компътър не значи ,че ще ти изпее всичко за колата.Тея майстори са те взели за канарче и повече не ходи там.
Сега сериозно-Абе човек каква компютърна диагностика-помпата е механична,това е предкамерен дизел и нищо не се управлява от компютър.Това че има компътър не значи ,че ще ти изпее всичко за колата.Тея майстори са те взели за канарче и повече не ходи там.
-
Явно е така, колега. Добре, центровка поне не се ли прави и къде?
Върни се в “Дизелови агрегати”