Мога ли с WEB камера ? ? ?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мога ли с WEB камера ? ? ?

Мнениеот f1ka » Съб 22 май 2010 18:33

Начи искам да питам монтирах една камера на прозореца и си гледам улицата , колата и т.н. мога ли с нея да правя видео и да се записва някаде с харда ? ? ?

Камерата ми е http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... CBcQ9QEwBA

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Re: Мога ли с WEB камера ? ? ?

Мнениеот baracuda681 » Съб 22 май 2010 19:21

Можеш, трябва да са ти дали софтуеър към камерата. Инсталираш го и с него ;)

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Съб 22 май 2010 19:24

да има един диск .. на него ли ? тои е инсталиран .. поне така мисля ама нямам никва идея от каде как да го пусна да прави видео и да го записва някаде под някав формат

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Съб 22 май 2010 21:32

И аз го пробвах това.Не че не става ама....клиповете ги прави ужасно големи.За качество няма да говоря.Ако искаш да го направиш въоражи се с голям хард.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 22 май 2010 21:44

Един приятел си беше направил такава "охранителна системка". Системата работеше по следния начин: Слага камерата да гледа към колата и камерата само "вижда" без да записва. Със софтуера беше задал в точно определени зони (беше оградил колата) ако има движение камерата тогава да започне да записва. Така всяка сутрин си проверяваше записите, които според негови думи са около 5-6 мин. на вечер, предимно записвани котки, които минават около колата. Софтуера нямам идея какъв е. Ама има ефект де. Така хвана едни лапета, които му откраднаха тасовете. Оказа се, че са му съседчета и :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Съб 22 май 2010 21:49

Да много е интересно... а и вечер правя тука едни настроики и става ДЕН :) ... иначе и аз разгадах как се записва :applause: сега ще има занимавка :)))) :beer

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 22 май 2010 21:55

аз пък имам 2 такива:
http://www.miningbg.com/img/OBIAVI/IMG_ ... 164438.jpg

има ли начин и аз да си ги направя да записват.
подариха ми ги преди време, ама нямат дискове или квото и да е.
не съм ги пускал все още,но били цветни и звук имали.

Потребителски аватар
Dj_Tiesto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dj_Tiesto » Съб 22 май 2010 21:56

е сподели дееееееее :beat_butt2 :beat_butt2 :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Съб 22 май 2010 22:49

Layer написа:аз пък имам 2 такива:
http://www.miningbg.com/img/OBIAVI/IMG_ ... 164438.jpg

има ли начин и аз да си ги направя да записват.
подариха ми ги преди време, ама нямат дискове или квото и да е.
не съм ги пускал все още,но били цветни и звук имали.

Виж им точните модели и си свали драиварите от интернет и трябва да стане ...

Dj_Tiesto написа:е сподели дееееееее :beat_butt2 :beat_butt2 :lol: :lol: :lol:

File > Save Captured Video .. и настроиваш до колко мегабайта да направи запис и оставяш да записва .. и в която папка си избрал за го запише от там гледаш как ти крадът лайсните :Mr Green Fun

Потребителски аватар
disela
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот disela » Съб 22 май 2010 23:03

Re5Pec7 написа:Един приятел си беше направил такава "охранителна системка". Системата работеше по следния начин: Слага камерата да гледа към колата и камерата само "вижда" без да записва. Със софтуера беше задал в точно определени зони (беше оградил колата) ако има движение камерата тогава да започне да записва. Така всяка сутрин си проверяваше записите, които според негови думи са около 5-6 мин. на вечер, предимно записвани котки, които минават около колата. Софтуера нямам идея какъв е. Ама има ефект де. Така хвана едни лапета, които му откраднаха тасовете. Оказа се, че са му съседчета и :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Колега, ако издадеш какъв е софтуера, ще черпа :Mr Green Fun

Потребителски аватар
f1ka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот f1ka » Съб 22 май 2010 23:07

disela написа:
Re5Pec7 написа:Един приятел си беше направил такава "охранителна системка". Системата работеше по следния начин: Слага камерата да гледа към колата и камерата само "вижда" без да записва. Със софтуера беше задал в точно определени зони (беше оградил колата) ако има движение камерата тогава да започне да записва. Така всяка сутрин си проверяваше записите, които според негови думи са около 5-6 мин. на вечер, предимно записвани котки, които минават около колата. Софтуера нямам идея какъв е. Ама има ефект де. Така хвана едни лапета, които му откраднаха тасовете. Оказа се, че са му съседчета и :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

И аз мислех за нещо такова ама няма как .. освен ако не се сложи имам такава фотоклетка кадето като шавне нещо светва крушката .. ама нямам си на идея как може да се направи :drinking:

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 22 май 2010 23:18

Според мен е достатъчно ,камерата да е на високо но да се вижда и да има постоянно включено червено диодче :idea: . Почти съм сигурен че никой няма да припари до колата, защото няма как да знае дали го записват в момента. А иначе за запис си треа видео рекордер, на харда не си е работа.

Потребителски аватар
baracuda681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот baracuda681 » Нед 23 май 2010 15:08

POLO PAVLETI написа:Според мен е достатъчно ,камерата да е на високо но да се вижда и да има постоянно включено червено диодче :idea: . Почти съм сигурен че никой няма да припари до колата, защото няма как да знае дали го записват в момента. А иначе за запис си треа видео рекордер, на харда не си е работа.

Те посред бял ден в центъра на София крадат, където е пълно с камери, та пред блока ли ще се спрат?

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 23 май 2010 22:06

Сега говорих за тая програмка :) Значи продава се с хардуера (+ някаква платка). Иначе програмата се казва HandyCap.

Потребителски аватар
Re5Pec7

Мнениеот Re5Pec7 » Нед 23 май 2010 22:07

f1ka написа:
disela написа:

И аз мислех за нещо такова ама няма как .. освен ако не се сложи имам такава фотоклетка кадето като шавне нещо светва крушката .. ама нямам си на идея как може да се направи :drinking:

Това не се прави със фотоклекта. Софтуерно се засича движението :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”