тойо проксес или йокохама парада
- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тойо проксес или йокохама парада
А случаино някои да е засичал някъде тестове точно на тойото на парадата и на ф1-на ако може нека някои ми каже каде мога да ги видя все пак искам да видя точно тези три гуми съпоставени
Един тест на Goodyear Eagle F1 Asymmetric, Toyo Proxes T1-R и Yokohama S.drive . Воден от тоя тест и съвети на колеги от форума аз си взех Hankook Ventus V12 evo и изобщо не съжалявам. Преди да го прочета мислех да взимам Тойо-то.
http://global.hankooktire.com/Tech/k110 ... scars1.pdf
http://global.hankooktire.com/Tech/k110 ... scars1.pdf
- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Такааа - карал съм всичките модели гуми, които си описал.
1. Proxes T1S-за времето си беше уникална гума. Държи при всякакви условия-сухо, мокро.... Единствения проблем и е бързото износване в краищата на протектора (обикновенно в следствие на агресивно каране в завои). Стар модел и вече не се предлага (доколкото знам).
2. Proxes T1R- към сегашния момент една от най-добрите на пазара. Усилените блокове в края на протектора са направени с цел да увеличат стабилността в завой и да намалят бързото износване в сравнение с T1S. Според мен по-твърди, но изкарват повече.
3. Eagle F1 - за мен все още това е най-добрата лятна гума. Бързо загряват, а когато това стане държат навсякъде _направо, завой, спиране..). Идеално поведение на дъжд. Не знам дали още се произвеждат тъй като и те както и T1S са доста стар модел.
4. Parada - красиви! Държат като загреят, но не съм си позволявал да издевателствам с тях (макар че при мен почти всяко тръгване е с пребоксуване). На дъжда трябва да се внимава с тях (на мен не ми пречи, тъй като колата не ми е ежедневка).
Искам да кажа че съм карал въпросните гуми на една и съща кола, така че впечатленията са ми относително обективни. Разликата е, че всички са били 15" с изключение на Parada-та, която е 16".Сложил съм T1R на джанти за Калояново и смятам да мога след събора да кажа впечатления и от представянето им на писта (вероятно на мокра писта).
1. Proxes T1S-за времето си беше уникална гума. Държи при всякакви условия-сухо, мокро.... Единствения проблем и е бързото износване в краищата на протектора (обикновенно в следствие на агресивно каране в завои). Стар модел и вече не се предлага (доколкото знам).
2. Proxes T1R- към сегашния момент една от най-добрите на пазара. Усилените блокове в края на протектора са направени с цел да увеличат стабилността в завой и да намалят бързото износване в сравнение с T1S. Според мен по-твърди, но изкарват повече.
3. Eagle F1 - за мен все още това е най-добрата лятна гума. Бързо загряват, а когато това стане държат навсякъде _направо, завой, спиране..). Идеално поведение на дъжд. Не знам дали още се произвеждат тъй като и те както и T1S са доста стар модел.
4. Parada - красиви! Държат като загреят, но не съм си позволявал да издевателствам с тях (макар че при мен почти всяко тръгване е с пребоксуване). На дъжда трябва да се внимава с тях (на мен не ми пречи, тъй като колата не ми е ежедневка).
Искам да кажа че съм карал въпросните гуми на една и съща кола, така че впечатленията са ми относително обективни. Разликата е, че всички са били 15" с изключение на Parada-та, която е 16".Сложил съм T1R на джанти за Калояново и смятам да мога след събора да кажа впечатления и от представянето им на писта (вероятно на мокра писта).

- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
PROXES T1-R

Eagle

Parada

Eagle

Parada

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
BeckoTDI написа:
Оооо, Веско, тука има неква нагласена работа.... (Вижте му гаража!)

Но въпреки това, когато фактите говорят......., нали знаете.

Друг е въпроса за обективноста на тестовете!
- BeckoTDI
- Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
- Двигател: BPE-ABK-AAZ
Колегата искаше някви тестове и му цъкнах тия, според мен що годе стават
А Парада ми е любима гума, но повече няма да си купя
Неоправдано скъпа - 259 лв на бройка, но пък визията е много тинейджърска - винаги обира погледите
На мокро ще имаш 1 на ум с тях и няма да се правиш на син на Колин Макрий 
Няма какво да се чудиш колега, която и от 3те да ти падне на най-тънка цена, тях вземи. И 3-те модела към който си се насочил са много добри
(разбира се говоря за нови по възможност)

А Парада ми е любима гума, но повече няма да си купя

Няма какво да се чудиш колега, която и от 3те да ти падне на най-тънка цена, тях вземи. И 3-те модела към който си се насочил са много добри

- Booster
- Автомобил:
- Двигател:
Е естествено че говоря за нови , още веднъж благодаря на всички които споделиха мнения и впечатления , и наистина реших твърдо да са тойо като ги взема и аз ще споделя моите впечатления и надявам се и аз да помогна на някои както Вие всички които писахте мнения на мен 

- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
neon написа:Такааа - карал съм всичките модели гуми, които си описал.
1. Proxes T1S-за времето си беше уникална гума. Държи при всякакви условия-сухо, мокро.... Единствения проблем и е бързото износване в краищата на протектора (обикновенно в следствие на агресивно каране в завои).
Точно това беше единственото ми лошо впечателние, при повечко пързаляне и агресивно каране по завои, се износваха доста странично и то сравнително бързо.
Иначе за мокрото, каквито и гуми да имам, каквато и кола да карам имам едно желязно правило повече от 80 при залят път или при наличие на локви по пътя - НЕ. Много е коварно мокрото време, последни модели супер скъпи автомобили с баници 285/18/19/20... и хиляда системи за безопасност са излизали от пътя пред очите ми.
Една подробност само да вмъкна относно обективноста на тестовете. Скрийн шотовете дето е качил колегата са правени от сайт, в който за основа на тия показания се използват резултатите нанесени от потребителите, а не от някоя непристрастна организация от сорта на ADAC, Autobild и тем подобни. Обикновенно резултатите там се отнасят за различни размери на гумата карани на различни коли от различни хора, общото е само модела гума. За това съм качил тест проведен на един и същ размер, на една и съща кола, при едни и същи условия от един човек. Претендирам резултатите в него да са реални.
Една добавка за Тойо-то въобще. Хубава гума, няма да сбъркаш ако вземеш. Много мека, има уникално сцепление с пътя. До колкото знам освен каучук, има и голям процент силикон в нейния състав точно за увеличение на сцеплението. Обаче точно от там има една лека забележка/спомената от предния колега/, понеже гумите са много меки, свършват по-бързо отколкото останалите.
Една добавка за Тойо-то въобще. Хубава гума, няма да сбъркаш ако вземеш. Много мека, има уникално сцепление с пътя. До колкото знам освен каучук, има и голям процент силикон в нейния състав точно за увеличение на сцеплението. Обаче точно от там има една лека забележка/спомената от предния колега/, понеже гумите са много меки, свършват по-бързо отколкото останалите.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Йокохама Парада...
Но на сухо и да са загрели добре...
Вземи си Дънлоп най-добре...

Но на сухо и да са загрели добре...

Вземи си Дънлоп най-добре...

- neon
- Автомобил: S3
- Двигател: BAM
Последни впечатления от пистата днес: въпреки, че носех други гуми реших да завъртя няколко обиколки с "Парада"-та. Времето беше към 20 градуса-слънчево. Гумите държаха уникално!
След като успешно счупих вероятно съединител тръгнах към София. Вяла дъжд по магистралата 3-4 пъти до София. На моменти имаше по 1-2 сантиметра вода по пътя- гумите държаха и под 100 дори в най-дълбоката вода не съм падал. С 2 думи- на "аквапланинг" се представят отлично.

След като успешно счупих вероятно съединител тръгнах към София. Вяла дъжд по магистралата 3-4 пъти до София. На моменти имаше по 1-2 сантиметра вода по пътя- гумите държаха и под 100 дори в най-дълбоката вода не съм падал. С 2 думи- на "аквапланинг" се представят отлично.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
На времето когато Iliev77 ми беше колега беше взел Toyo Proxes за не безизвестния Dark Deamon още когато колата беше сток. 4 бр 195/50/15 и помня, че предните ги балонира за има няма 2 месеца без да се е мятал много по дупките.
- vasil_koprivshtenov
- Автомобил:
- Двигател:
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
radi_nrj, а аз карам този размер на голфа си от далечното лято на 2005 г. и до ден днешен нямат нито един балон. Какво означава, че ги балонирал? Едвали както си е карал и хоп - цицина. За всеки балон си има причина и тя се нарича дупка или бордюр. Няма гума, която да удържи на това изпитание, когато скоростта е голяма. В интерес на истината точно с тези гуми съм падал в дупка на Баучер след която ходих да изправят малко джантите и пак нямат балон. Всичко е относително.
И моля да дават мнение хора, които имат тези гуми, а не мой съсед или мой приятел и т.н.
И моля да дават мнение хора, които имат тези гуми, а не мой съсед или мой приятел и т.н.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
brabus написа:radi_nrj, а аз карам този размер на голфа си от далечното лято на 2005 г. и до ден днешен нямат нито един балон. Какво означава, че ги балонирал? Едвали както си е карал и хоп - цицина. За всеки балон си има причина и тя се нарича дупка или бордюр. Няма гума, която да удържи на това изпитание, когато скоростта е голяма. В интерес на истината точно с тези гуми съм падал в дупка на Баучер след която ходих да изправят малко джантите и пак нямат балон. Всичко е относително.
Явно е попаднал на кофти гуми защото на джантите им нямаше нищо и май точно 2005 ги взе. Аз карам на този размер Мишелин Енерджи, които са им ефтиния модел, нямат борд и са върху OEM VW джанти Ещорил. Кривил 3 джанти без да има проблеми по гумите. Но тогава ми направиха лощо впечатление защото Иво май слезна от Йокохама на Тойо и тогава даде една камара пари за тях и се сещаш, че ги е пазил.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 26 май 2010 0:03, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”