Здравейте,колеги.Забелязах,че един от маркучите на колата е скъсан.Ясно е,че ще го сменя но ме интересува каква роля играе този маркуч и скъсването му може ли да доведе до нежелани последици?
Благодаря ви за съдействието!
Проблем,пасат б3 !
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем,пасат б3 !
Въпросният маркуч е отдушник за газовете,карай спокойно само дето ще ти мирише на изгорели газове отпред.
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
Само цапа.
А защо не го скъсиш само, като изхвърлиш скъсаната част (ако е тази, която се вижда на втората снимка)?
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
ARusev написа:А защо не го скъсиш само, като изхвърлиш скъсаната част (ако е тази, която се вижда на втората снимка)?
Мен ако питаш, изкара една бира!!

- live_for_passat
- Автомобил: VW Bora 1.9 TDI PD 131hp
- Двигател: ASZ 2002
като ми се скъса тоя маркуч и бая ми охвърля с масло иначе чистия двигател, такаче сменяй ако питаш мен. Пасата ми е 1.6 карбуратор EZ ако има значение 

- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Този маркуч ако не се лъжа е за картерните газове и поне при мен се раздвоява самия маркуч. Търсих преди време такъв раздвоен, намерих но цената никак не ме устройваше ... примерно 56 лева.
Всички обаче ме посъветваха да не купувам нов, а да си купя обикновен маркуч за масло с дължина поне метър и да го отведа направо под купето и там да го хвана с опашки за нещо. И така да избегна проблема с голямата смрад и цапането. Последно като проверих преди месец, такова парче маркуч 1 метър е малко над 10 лева.
За жалост все забравям ... ей на тази тема хубаво ме подсеща че нищо не съм свършил още
Всички обаче ме посъветваха да не купувам нов, а да си купя обикновен маркуч за масло с дължина поне метър и да го отведа направо под купето и там да го хвана с опашки за нещо. И така да избегна проблема с голямата смрад и цапането. Последно като проверих преди месец, такова парче маркуч 1 метър е малко над 10 лева.
За жалост все забравям ... ей на тази тема хубаво ме подсеща че нищо не съм свършил още

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Само при тази операция маркуча трябва да тръгне първо нагоре десетина сантиметра, иначе хвърля масло по пода на купето