проблеми с регулиране на фарове
- passat_rs
- Автомобил: BMW E91
- Двигател: M57 T2
проблеми с регулиране на фарове
Здравейте колеги, до преди малко киснах под капака като се мъчех да си настроя фаровете на пасата койте е б4 та се оказа голям филм. Колата няма ел. легулиране но мислех с отверка да вдигна ъгъла на фара от там където ги вдига ел. машинка. Но вътре в фара няма врътка за вдигане а самия рефлектор е застопорен за някаква пласмаса която излиза до мястото на захвата на ел. машинката моля за съвет как да ги вдигна малко, защото откакто съм с спортни пружини късите ми светят под бронята и нищо не виждам.
Последна промяна от passat_rs на Пон 24 май 2010 21:02, променено общо 2 пъти.
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблеми с легулиране на фарове
карай на дълги нали си спортист
Отиваш на реглаж и не си късаш нервите.
А ма колегата Макаров - не си ни интересен , форума е за да си помагаме , а не за да се правим на остроумни!
А ма колегата Макаров - не си ни интересен , форума е за да си помагаме , а не за да се правим на остроумни!

- passat_rs
Исках да се опитам сам да си легулирам фаровете но така и не разбрах от къде. От горе на фара има две врътки но те не вдигат фара а го местят наляво и надясно. Някой можели да каже от къде се мърда нагоре и надолу 

- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
ziatev написа:Отиваш на реглаж и не си късаш нервите.
а ти мислиш ли ,че той не знае ,че на реглаж ще му свършат работа ама трябват кинти!!!!!
Той пита как сам - т.е. и ти не му помогна особено
поздрави и честит Ви 24 май-ден на славянската "писменост"
- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
passat_rs написа:Исках да се опитам сам да си легулирам фаровете но така и не разбрах от къде. От горе на фара има две врътки но те не вдигат фара а го местят наляво и надясно. Някой можели да каже от къде се мърда нагоре и надолу
Мислих ,че си допуснал правописна грешка ,но явно думата я знаеш като легулирам а по и най-правилно е регулирам
А сега -виж отгоре ,върти ли се , погледни също и червяка да не е съсипан -трудно е така да се обясни направи една снимка ако можеш??!!!!
- passat_rs
ето снимки извинете за правописната грешка 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: проблеми с регулиране на фарове
Оправи си заглавието пич... 

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
На мястото на тоя белия елемент, на който си наблегнал се поставя ел. машинката, ако евентуално си купиш. На третата снимка се виждат основните болтове за закрепване на фара и другите 2 по-малки шестограмчета. Едното е за регулиране по вертикала, а другото за хоризонтала. Ако при въртене на тия двете малките нищо не се случва значи има някаква повреда по механизма вътре.
- passat_rs
това на първата снимка е залепено за рефлектора
двете шестограмчета работят но местят рефлектора само наляво и надясно

- MAKAROW
- Автомобил:
- Двигател:
виж както виждам ти липсва машинка-а тя фиксира рефлектора а без нея не става поне при мен е така Б5-като караш през неравности трепери ли ти петното?
Това бялото дето е на мястото на машинката не е залепено. Четвърт оборот наляво и се извьжда. После на него има едно рамо което имитира машинката и би трябвало да е на резба и да можещ да го преместиш напред за да вдигне рефлектора. От двата болта дето са на фара този който е по-близо до номера е за вертикален реглаж. Ама сте ми интересни, като не ви се дават пари за сервизи дайте го по с въобржение. Ми свали го тоя фар, виж щто не работят болтовете и какво е това бялото ... 

- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
колега,защо не отидеш в някои сервиз за пет минути ще ги направят,вместо да
и не е сигурно как ще ги направиш,да вадиш очите на хората срещу теб или да счупиш нещо,при това цялата процедура не е повече от 5лв.помисли
а иначе отбелязания с червено на снимката шестограм е за на ляво и на дясно,а със синьо е за на горе и на долу,като преди това трябва да махнеш това нещо дето е на мястото за ел.машинката и като регулираш пак да го поставиш,като преди това си развил болта колкото трябва за да не дърпа пак рефлектора назад
успех,но помисли и върху по горното което съм написал

- zdrash
- Автомобил: Touareg 7P
- Двигател: CVWA
Аз ходих в сервиз - D&N в Овча купел - "майстора"
ме пита от къде и с къв ключ става реглажа, а тия машинки с призмите са пълен ташак - след реглаж с тях - фаровете светят на 1 педя пред бронята.
Намери си хубава равна стена с хоризонтална настилка пред нея - чакаш да се стъмни(ако не намериш подземен гараж) -
фенерче и със заводската кръстата отверка става работата.
( внимавай че като го предобриш в някоя посока се чува едно
пук и се откача нещо рефлектора и после е голям зор докато "закачи" пак)
Успех
ме пита от къде и с къв ключ става реглажа, а тия машинки с призмите са пълен ташак - след реглаж с тях - фаровете светят на 1 педя пред бронята.
Намери си хубава равна стена с хоризонтална настилка пред нея - чакаш да се стъмни(ако не намериш подземен гараж) -
фенерче и със заводската кръстата отверка става работата.
( внимавай че като го предобриш в някоя посока се чува едно
пук и се откача нещо рефлектора и после е голям зор докато "закачи" пак)
Успех