Моля за съвет относно ПВЦ дограма
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моля за съвет относно ПВЦ дограма
Колеги, моля препоръчайте ми профил за пвц дограма и фирма в Пловдив която да я изработи. Става въпрос за врата с прозорец, т.н. аеропланка. Наясно съм, че темата е банална, но предишната фирма на която поръчвах ме разочарова доста и затова скам съвет от по-разбиращите.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Моля за съвет относно ПВЦ дограма
от 2006 съм с троен стъклопакет на ПВЦ профилинк профил - много доволен и от дограмата, и от хората, които я поставяха. актуални цени не знам, но тогава съотношението цена-качество-срок на изпълненеие беше най-добро.
фирмата е ролет систем, човекът, който ще ти свърши работа (собственикът) се казва Вальо - 0888/328 973. предай му поздрави от Жоро от Интертехник.
фирмата е ролет систем, човекът, който ще ти свърши работа (собственикът) се казва Вальо - 0888/328 973. предай му поздрави от Жоро от Интертехник.
- palikari
- Автомобил: GOLF 5 Polo Lounge tdi 2015
- Двигател: BMM-2006
Не е толкова важен профила,важно е кой го стлобява.
- Данко
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW PASSAT B5
- Двигател: AJM 1999
- Контакти:
профилинк поне завода който го произвежда е в Пловдив
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Малко Офф :
Кой колега се занимаваше с дограми ??

- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Трокал,Рехау и най-добрият вариант,ако имаш малко повечко пари - Кьомерлинг.
Много е важно е какъв е профила.
Много е важно е какъв е профила.
- btkmobail
- Автомобил:
- Двигател:
Най-добрата за която знам е SHUCO
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
сподели с какво те е разочаровала предишната фирма за да ти дадем някакъв съвет ,а иначе няма съществено значение каква е марката , по скоро наистина има значение как е направена , обкова какъв е и не на последно място ,щом става въпрос за "пистолет " или врата с прозорец как е монтирана ..... 

- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Dead man написа:Малко Офф :
те тоз убавец над твоето мнение

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, искам да ми повярвате, че дни и нощи очите ми изтекоха да седя пред компютъра и да се ровя по форуми. Тук ще синтезирам най-важното, което съм си отбелязал досега:
ПРОФИЛИ ЗА PVC ДОГРАМА:
1.SCHÜCO Профилите от тази марка се произвеждат и внасят от Германия. Все още няма ментета.
или
2.SALAMANDER профил Brugmann или Streamline, но не Сюлеймандър
3.То за марката на дограмата, колкото хора-толкова мнения. Но все пак....и REHAU и VEKA са добри избори
ОБКОВ:
1.SCHÜCO дограма с SCHÜCO обков. Няма проблем, оригинален немски е.
2.SALAMANDER дограма е най-добре с ROTO , Maco или G-U
На хубавата дограма топчетата, които дърпат трябва да през 15 - 25 см и да са от 2-те страни (затваря малко по трудно, но дакото я затваряш усещаш как те я дърпат към рамката и врата или прозореца се затварят почти херметично) по този начин шумоизолацията е невероятна. Ако дограма се затваря лесно значи не уплътнява добре.
КОЛКО КАМЕРНА ДА БЪДЕ:
Подбери 5 или повече камерна дограма - не само заради изолационните си свойства, а и заради по стабилната конструкция. Също така - колкото по широка е дограмата (повече камери) - толкова по дебел стъклопакет може да сложиш - с 2 или 3 стъкла.
СТЪКЛА:
.....дограмата е 80 % стъкло , значи вие си купувате стъкло......
По-добро решение за правилното стъкло е високоенергийно стъкло.
Като алтернатива си сложи Ка-стъкло - зимата доста ще спестиш от отопление. Лятото – ще се изпечеш в стаята, особено, ако е южна. Но ако имаш щори - няма проблем. Недей забравя, че на топло се издържа, но на студ –не. И оттам се покачват разходите за отопление. Решение за прегряване през лятото е Ar - изолатор.Стои вътре около 5-7 год, но за цената която плащаш за него мисля че си струва -само 5-7 лв/м2
За ШУМА и СТУДА:
Добро решение е стъклопакета да е "широк"-т.е. 36 вместо стандартните 24 мм, като сложиш Ка стъкло
Примерен пакет - 40мм бяло 6мм - бяло 4мм - ка 4мм
въздушните камери също да са асиметрични
В този случаи печелиш въздуха м/у стъклата като топло и шумоизолация
Под 10мм въздушни камери няма смисъл
За ВЗЕМАНЕ на РАЗМЕРИТЕ:
Ако в цената е включен демонтаж на дограмата, то тя трябва да се демонтира преди вземане на размерите. Така дограмата ще има максимални размери и хващането и към тухлите ще бъде наистина стабилно. Иначе "Майстора" дето взема размерите се позастраховал, защото пълнежа отстрани ще бъде смъртоносен. Е, 10-20 дни ще поживееш като броиш звездите, но повярвай ми, ще ми благодариш за този съвет.
ФИРМА ИЗПЪЛНИТЕЛ:
Да са вносители или дистрибутори на профила, който сте избрали.
Да са окомплектовани с необходимите машини, поискайте да им работилницата. Забравете за малките квартални работилнички с ъглошлайфа и дрелката.
Под субективен фактор имам впредвид изработката, монтажа ,метала в профилите ,дюбели ,пяна ,винтчета и др. такива дребни но НЕ маловажни неща , откъдето впрочем идва разликата в цената за едно и също нещо при различните фирми
Съвети:
Крило с ширина по-голяма от 90 см е критично и то не след дълго няма да се отваря и затваря изобщо.
Фиксираните прозорци (неотваряемите) се слагат там, където отпред има балкон и могат лесно да се почистват!
И най-качествената и най-смотаната дограма в крайна сметка вършат едно и също. От друга страна дограма от скъпи и качествени профили може да бъде некачествено изработена и некадърно монтирана. А такава от по-евтини профили пък да е перфектна по отношение на изработка и монтаж. Затова търсете фирми с утвърдено име и отговорен персонал!
ПРОВЕРКА за Ка СТЪКЛО
К стъклото се слага от вътрешната страна, можеш да провериш дали е поставено така, със пламъка на запалка разположена между теб и стъклото. Ще видиш четири отражения на пламъка по един на всяка повърхност на стъклото (ако е двоен стъклопакета). При К стъклото поради специалното покритие, отражението на пламъка е в различен цвят. Трябва различният пламък да е втория от четирите отвътре навън.
Форуми, които съм използвал за информация:
Съвет в избора на PVC дограма
http://forum.setcom.bg/index.php?PHPSES ... ic=31512.0
Дограма - вид, марка, характеристики, особености:
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=27355.0;all
К-стъкла - има ли смисъл?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22091.0.html
PVC или алуминиева дограма?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,20366.0.html
ПРОФИЛИ ЗА PVC ДОГРАМА:
1.SCHÜCO Профилите от тази марка се произвеждат и внасят от Германия. Все още няма ментета.
или
2.SALAMANDER профил Brugmann или Streamline, но не Сюлеймандър
3.То за марката на дограмата, колкото хора-толкова мнения. Но все пак....и REHAU и VEKA са добри избори
ОБКОВ:
1.SCHÜCO дограма с SCHÜCO обков. Няма проблем, оригинален немски е.
2.SALAMANDER дограма е най-добре с ROTO , Maco или G-U
На хубавата дограма топчетата, които дърпат трябва да през 15 - 25 см и да са от 2-те страни (затваря малко по трудно, но дакото я затваряш усещаш как те я дърпат към рамката и врата или прозореца се затварят почти херметично) по този начин шумоизолацията е невероятна. Ако дограма се затваря лесно значи не уплътнява добре.
КОЛКО КАМЕРНА ДА БЪДЕ:
Подбери 5 или повече камерна дограма - не само заради изолационните си свойства, а и заради по стабилната конструкция. Също така - колкото по широка е дограмата (повече камери) - толкова по дебел стъклопакет може да сложиш - с 2 или 3 стъкла.
СТЪКЛА:
.....дограмата е 80 % стъкло , значи вие си купувате стъкло......
По-добро решение за правилното стъкло е високоенергийно стъкло.
Като алтернатива си сложи Ка-стъкло - зимата доста ще спестиш от отопление. Лятото – ще се изпечеш в стаята, особено, ако е южна. Но ако имаш щори - няма проблем. Недей забравя, че на топло се издържа, но на студ –не. И оттам се покачват разходите за отопление. Решение за прегряване през лятото е Ar - изолатор.Стои вътре около 5-7 год, но за цената която плащаш за него мисля че си струва -само 5-7 лв/м2
За ШУМА и СТУДА:
Добро решение е стъклопакета да е "широк"-т.е. 36 вместо стандартните 24 мм, като сложиш Ка стъкло
Примерен пакет - 40мм бяло 6мм - бяло 4мм - ка 4мм
въздушните камери също да са асиметрични
В този случаи печелиш въздуха м/у стъклата като топло и шумоизолация
Под 10мм въздушни камери няма смисъл
За ВЗЕМАНЕ на РАЗМЕРИТЕ:
Ако в цената е включен демонтаж на дограмата, то тя трябва да се демонтира преди вземане на размерите. Така дограмата ще има максимални размери и хващането и към тухлите ще бъде наистина стабилно. Иначе "Майстора" дето взема размерите се позастраховал, защото пълнежа отстрани ще бъде смъртоносен. Е, 10-20 дни ще поживееш като броиш звездите, но повярвай ми, ще ми благодариш за този съвет.
ФИРМА ИЗПЪЛНИТЕЛ:
Да са вносители или дистрибутори на профила, който сте избрали.
Да са окомплектовани с необходимите машини, поискайте да им работилницата. Забравете за малките квартални работилнички с ъглошлайфа и дрелката.
Под субективен фактор имам впредвид изработката, монтажа ,метала в профилите ,дюбели ,пяна ,винтчета и др. такива дребни но НЕ маловажни неща , откъдето впрочем идва разликата в цената за едно и също нещо при различните фирми
Съвети:
Крило с ширина по-голяма от 90 см е критично и то не след дълго няма да се отваря и затваря изобщо.
Фиксираните прозорци (неотваряемите) се слагат там, където отпред има балкон и могат лесно да се почистват!
И най-качествената и най-смотаната дограма в крайна сметка вършат едно и също. От друга страна дограма от скъпи и качествени профили може да бъде некачествено изработена и некадърно монтирана. А такава от по-евтини профили пък да е перфектна по отношение на изработка и монтаж. Затова търсете фирми с утвърдено име и отговорен персонал!
ПРОВЕРКА за Ка СТЪКЛО
К стъклото се слага от вътрешната страна, можеш да провериш дали е поставено така, със пламъка на запалка разположена между теб и стъклото. Ще видиш четири отражения на пламъка по един на всяка повърхност на стъклото (ако е двоен стъклопакета). При К стъклото поради специалното покритие, отражението на пламъка е в различен цвят. Трябва различният пламък да е втория от четирите отвътре навън.
Форуми, които съм използвал за информация:
Съвет в избора на PVC дограма
http://forum.setcom.bg/index.php?PHPSES ... ic=31512.0
Дограма - вид, марка, характеристики, особености:
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=27355.0;all
К-стъкла - има ли смисъл?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,22091.0.html
PVC или алуминиева дограма?
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,20366.0.html
- Printmaster
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, благодаря ти за изчерпателното мнение. Ще го имам предвид
Основният "кусур" беше, че не бяха взели точно размерите. Наложи се да попълвам с итонг. Стъклодържачите не пасваха - получаваха се много грозни фуги. Накарах ги да ги сменят. Вратата се затваря с доста усилие. Общо взето- оставиха си ръцете.
motofan написа:сподели с какво те е разочаровала предишната фирма за да ти дадем някакъв съвет
Основният "кусур" беше, че не бяха взели точно размерите. Наложи се да попълвам с итонг. Стъклодържачите не пасваха - получаваха се много грозни фуги. Накарах ги да ги сменят. Вратата се затваря с доста усилие. Общо взето- оставиха си ръцете.
- motofan
- Автомобил: A4
- Двигател: 1.8T
Значи този път си оставаш в къщи и гледаш "убавеца " който ще мери ,да мери и да записва пред очите ти . Ако имаш някакви въпроси , той би трябвало да ти отговори защо, как и т н ....Както е споменал и колегата отгоре намери си голяма фирма, която ИЗРАБОТВА дограма ,а не някакви пичове които поръчват някъде и само монтират после!При големите фирми обкова е качествен защото успяват да докарат ниски цени заради количвствата които ползват!!!
.....а вратата докато не се погледне ,само мога да гадая какво и е ......може наистина насрещниците да са доста близо до мартината и особено ако е с двуплоскостно или двуосово отваряне може да изисква усилие наистина
.....а вратата докато не се погледне ,само мога да гадая какво и е ......може наистина насрещниците да са доста близо до мартината и особено ако е с двуплоскостно или двуосово отваряне може да изисква усилие наистина
- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
Така е за големите фирми аз съм монтажник и монтирам TROCAL -за мен е страхотна дограма и на достъпни цени - lorex , ROLPLAST но да не забравяме и монтажа на 50 % е от това.Дано съм помогнал 

аз също имам въпрос за ПВЦ
какви са изискванията към стъклопакет с размери 3 на 2м примерно?
възможни ли са огъвания в средата ? препоръчителна дебелина на стъклата има ли ? Двоен или троен стъклопакет ?
какви са изискванията към стъклопакет с размери 3 на 2м примерно?
възможни ли са огъвания в средата ? препоръчителна дебелина на стъклата има ли ? Двоен или троен стъклопакет ?
- KAIDIR
- Автомобил: A6 2.5 TDI
- Двигател: AEL
Значи най добре е 4 на 4 мм бяло/енерджи пак и 24 мм са с най добри показатели топлообмен двоен троиния е скъп и ненужен мое мнение за тия пари кадето се дават
Върни се в “ОФФ-Топик - други”