Здравейте побратими,
Пише ви един дългогодишен ползвател на VW, който от скоро малко кръшна и изневерява с друга марка. Надявам се да ми простите - все пак сме от едно голямо семейство ...
Чуйте болката ми и дано да помогнете, че в нашия форум колегите май се предадоха
И така, сега карам ( с мъки) Ауди А4 - 97 г., 1.6, газов инжекцион
Колата гасне при намаляване на скороста и изключване от скорост ( например когато спирам на светофар, или намалявам за завой и превключвам), същото е и при даване назад и изключване от скорост. На празен ход оборотите играят на около 1/2 деление на обортомера.
Изпълних чинно съветите на колегите (между другото беше препратка от VW форума):
1. VAG-COM-а - никаква грешка
2. Почистване основно на Дроселна клапа
3. Почистване на Дебитомер
4. Замерване и почистване на датчика за темп. на въздуха и темп. датчик
5. Проверка на маркучите около драсела (въздохопровода беше са поспукал на гофрираната част) - но проблема не се реши
До тук никаква промяна
Някой има ли други идеи. Моля ви помагайте.

А4 гасне при спиране
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
Re: А4 гасне при спиране
И на газ и на бензин ли гасне? Релация между спирачка и гаснене има ли? На място оборотите как са? Климатик има ли? Като го пуснеш какво се получава?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ламб сондата проверихте ли я?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е заради дълги маркучи от дюзите до колектора...
На бас, че на бензин не го прави.
Като си на скорост и обороти над 1800 и не подаваш газ с педала,на двигателя не се подава гориво.
Пробвай да намаляш на скорост и да ти паднат оборотите под 1700-1800 и тогава натисни съединителя.
На бас, че няма да изгасне.
Според мен правилното решение е обогатяване на газово-въздуната смес на ниски обороти(софтуерно, през газовия комп) и скъсяване на маркучите.
Газта е проклето гориво
.
И аз страдам като теб, но нямам време да се занимавам. Търпя.Засега е търпимо.
На бас, че на бензин не го прави.
Като си на скорост и обороти над 1800 и не подаваш газ с педала,на двигателя не се подава гориво.
Пробвай да намаляш на скорост и да ти паднат оборотите под 1700-1800 и тогава натисни съединителя.
На бас, че няма да изгасне.
Според мен правилното решение е обогатяване на газово-въздуната смес на ниски обороти(софтуерно, през газовия комп) и скъсяване на маркучите.
Газта е проклето гориво

И аз страдам като теб, но нямам време да се занимавам. Търпя.Засега е търпимо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря за вниманието!
Направо на въпросите:
- на бензин не гасне но оборотите пропадат до към 200 - 300 и след това се стабилизират на към 800, и така на празен ход варират с около половин деление.
- с климатроника е като че ли същото
- когато я пуснахме на VAG-COMa в първия момент даде грешка на Лабдата но после изчезна а и колегата с компа каза че няма отношения с моя проблем според него. Не знам ?
- отношението на спирачките - кво да кажа аз всъщност сега чрез тях избягвам гасненето. Когато трябва да превключа на по-ниска предавка или да спра първо натискам спирачката за да убия скоростта и когато наближи момента двигателя да се твари освобождавам съединителя. Ако го направя в обратен ред със сигурност двигателя умира. В тази връзка колегата е прав за 1800-те оборота. Ще говоря с майстора на газта за дългите маркучи.
- между другото свещите ми са много за смяна. Дали не е от тях ?
Ами това е ...
Ще чакам с нетърпение мненията ви
Направо на въпросите:
- на бензин не гасне но оборотите пропадат до към 200 - 300 и след това се стабилизират на към 800, и така на празен ход варират с около половин деление.
- с климатроника е като че ли същото
- когато я пуснахме на VAG-COMa в първия момент даде грешка на Лабдата но после изчезна а и колегата с компа каза че няма отношения с моя проблем според него. Не знам ?
- отношението на спирачките - кво да кажа аз всъщност сега чрез тях избягвам гасненето. Когато трябва да превключа на по-ниска предавка или да спра първо натискам спирачката за да убия скоростта и когато наближи момента двигателя да се твари освобождавам съединителя. Ако го направя в обратен ред със сигурност двигателя умира. В тази връзка колегата е прав за 1800-те оборота. Ще говоря с майстора на газта за дългите маркучи.
- между другото свещите ми са много за смяна. Дали не е от тях ?
Ами това е ...
Ще чакам с нетърпение мненията ви
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
на какви километри са свещите ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нормалните свещи по каталог за този мотор карат по около 50 хил км на бензин.На газ е желателно по-ранна смяна - да кажем на 40 хил км.
Иридиевите свещи карат повече, но са по-скъпи.
Иридиевите свещи карат повече, но са по-скъпи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Извинявам се за мълчанието, но едва сега успях да обърна внимание на колата. За съжаление резултата отново беше разочароващ.
Сменихме свещите, майстора бъзика компа на газта - нищо по-добро гасне си и това е. Трябва да съм постоянно нащрек за да не изпусна двигателя и да се цапна някъде когато се изключи хидравликата.
Да развявам ли белия флаг или някой ще даде някаква надежда ...?
Сменихме свещите, майстора бъзика компа на газта - нищо по-добро гасне си и това е. Трябва да съм постоянно нащрек за да не изпусна двигателя и да се цапна някъде когато се изключи хидравликата.
Да развявам ли белия флаг или някой ще даде някаква надежда ...?
- cornkiller
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега,имах същия проблем с моя Голф, и аз като теб чистих разни датчици и маркучи напукани сменях и адаптация на дроселовата клапа правих - нищо. Накрая се оказа, че ми е затапен яко катализатора и от там гаснеше колата. Резнах го и всичко заспа. В последствие се наложи да сменя и ламбдата, че от толкова боклуци дето беше върнал катализатора си беше отишла. Разхода ти как е? Пробвай следното:палиш колата и я изчакваш да загрее на 90 градуса. Може и малко ряз да и дадеш. Ако можеш пъхни се под колата и опипай тръбите от двигателя до катализатора и след катализатора.При мен колекторите от двигателя нямаха пипане а катализатора и след него можеше спокойно да си ги държиш. Успех!!!
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Защо си мисля, че всичките ти ядове идват от дросела? Това, че си го почистил не означава, че е наред. Това, че не дава никаква грешка също не означава, че ТПС-са е ОК. Моят съвет е да пробваш с друг дросел. Голфове с тоя мотор има много, вземи от някой колега и пробвай.
- orgasmatron
- Автомобил: Passat B4 Syncro
- Двигател: AGG
- Контакти:
Имах идентични проблеми с моя пасат.
Смених - палец, дистрибуторна капачка, свещи, бобина, кабели, дросела се чисти - нищо, никакъв ефект
Купих нов дросел - колата спря да гасне, но лекото играене на обороти остана, Ваското1 разкри виновника - ламбда сонда. Нова и всичко се оправи но при работа на бензин, на газ работеше като трактор, и последва смяна на инжекторната рейка. След всичките тези намеси и разхода ми падна драстично - с около 5-6 литра. В момента е 12.5 - 13 с климатроник в София. Пасата е и синхро.
п.п.
Случайно да имаш проблеми, като палиш колата студена, да не държи обороти,или да са много ниски ?
Смених - палец, дистрибуторна капачка, свещи, бобина, кабели, дросела се чисти - нищо, никакъв ефект
Купих нов дросел - колата спря да гасне, но лекото играене на обороти остана, Ваското1 разкри виновника - ламбда сонда. Нова и всичко се оправи но при работа на бензин, на газ работеше като трактор, и последва смяна на инжекторната рейка. След всичките тези намеси и разхода ми падна драстично - с около 5-6 литра. В момента е 12.5 - 13 с климатроник в София. Пасата е и синхро.
п.п.
Случайно да имаш проблеми, като палиш колата студена, да не държи обороти,или да са много ниски ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,
Очарован съм от вас. Вие не случайно карате "народната кола" и сте "народни хора". Винаги сте готови да помогнете отсърце. Само едно сравнение: за едно и също време в Ауди клуба 82 човека са чели темата ми и НУЛА отговора. Докато тук - 358 на 11 отговора. Фактите говорят. Благодаря ви.
На въпросите: Паля като пушка, нормални обороти. Извън градско горя газ 7.5 - 8.0, разбира се ако не подавам прекалено. А градско честно казано не съм засичал точно , но трябва да е поне 12.
Ще имам впредвид мненията ви. Продължавам да дерзая ...
Очарован съм от вас. Вие не случайно карате "народната кола" и сте "народни хора". Винаги сте готови да помогнете отсърце. Само едно сравнение: за едно и също време в Ауди клуба 82 човека са чели темата ми и НУЛА отговора. Докато тук - 358 на 11 отговора. Фактите говорят. Благодаря ви.
На въпросите: Паля като пушка, нормални обороти. Извън градско горя газ 7.5 - 8.0, разбира се ако не подавам прекалено. А градско честно казано не съм засичал точно , но трябва да е поне 12.
Ще имам впредвид мненията ви. Продължавам да дерзая ...
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж си личните съобщения.
-
- Автомобил:
- Двигател:
имах сащия проблем смених дросела и се оправи...взех 2 дросела та имам и резерва....4истенето не помагаше
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”