Каре
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Каре
Налага ми се да сменя външно каре.В магазина ми казаха, че оригиналното е 168лв., а другото 109лв. За марки не съм питал, според мен това не е от значение.Човека ми каза, че по-евтиното също е добро и от мен зависи кое ще избера. И аз естествено си викам "Ще се прибера и ще питам хората от форума какво мислят". Та какво ще ме посъветвате? Оригинално или реплика 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Каре
Аз не бих повярвал, че "оригиналното" е оригинално. Вземи си втора употреба, разглоби го и го почисти идеално с бензин, маншона се обръща и също се измива с бензин, ако никъде няма нащърбвания го сглоби отново и изстискай вътре цяла тубичка специална грес (греста струва 2лв). Аз само веднъж съм си вземал "оригинално" и го хвърлих само след 10 000км.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
що си мисля, че има карета по 50-60 лв ? сигурен ли си чи си търсил достатъчно ?
аз съм с такова от преди 5 години и не е мръднало ...
аз съм с такова от преди 5 години и не е мръднало ...
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Никога не бих взел за 50 лв.На Полото са от 100 нагоре...
провери в автокъщите работят със складове и имат голяма отстъпка на складова-цена.
може да ти дойде към 50-60лв плюс 10-15 рушвет за услугата. пазари се.
Виш си и другият маншон на къде е, допълни го със прясна графитна грес за полуоски.
не върти гуми по светофарите на ляв и десен завой спомага за прецакването.
може да ти дойде към 50-60лв плюс 10-15 рушвет за услугата. пазари се.
Виш си и другият маншон на къде е, допълни го със прясна графитна грес за полуоски.
не върти гуми по светофарите на ляв и десен завой спомага за прецакването.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Наложи ми се да сменям на Октавия и то дизелова...не можах да намеря никакво (оказа се много рядко нейното) и имашеа само италианско Metelli (аз и много други хора им викаме Mentelli) и купихме такова,понеже и клиента не можа да си намери друго.Беше на цена от 60-тина лв.При монтажа ми направи странното впечатление,че беше доста добра изработка (изключително прецизни шлици,без разни ръбчета и шуплички,които сме свикнали да гледаме по менташките части,доста добре пасна на полуоската,даже се наложи да го набия въвсем леко,понеже влизаше много плътно по шлиците...).Като цяло се оказа доста добро.Сменяхме го преди може би месец,но все си мисля,че ще изкара доста.
В Ауто + имаше някакво друго,с марка,която никога не бях чувал и струваше около 90лв по спомен.Едва ли щеше да е по-добро от това,което взехме.
Принципно наистина е добре да се вземе 2-ра ръка ако може да се намери читаво и само да се изчисти и да му се смени маншона,ако е напукан.Маншон на IPD (аз само такива ползвам) струва от порядъка на 30-тина лв,но са изключително добри.Проблем е да се намери точния за даденото каре,защото се оказа,че са доста различни модели според карето и полуоската.
Успех!
В Ауто + имаше някакво друго,с марка,която никога не бях чувал и струваше около 90лв по спомен.Едва ли щеше да е по-добро от това,което взехме.
Принципно наистина е добре да се вземе 2-ра ръка ако може да се намери читаво и само да се изчисти и да му се смени маншона,ако е напукан.Маншон на IPD (аз само такива ползвам) струва от порядъка на 30-тина лв,но са изключително добри.Проблем е да се намери точния за даденото каре,защото се оказа,че са доста различни модели според карето и полуоската.
Успех!
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мерси колеги.Аз за това магазинче съм сигурен,оттам пазарувам от 3-4 години.Досега не са ме разочаровали.Искам да ми е новичко
Спрях се на по-скъпото.
Спрях се на по-скъпото.- Bobi_S13
- Der Polizist
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
ако беше дал марки на каретата щеше да е по-лесно
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес ще минавам през магазинЯ и ще питам за марките.
- vladko1001
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега,новото каре върви комл. с двете скоби+маншон+тубичка/1бр/ с граф. грес...внимавай някой майстор да не напълни маншона "догоре"
с още грес...на високи обороти греста се изхвърля и омазва всичко наоколо...при мене се случи така,че омаза и двата спир. диска отпред и нямаше спиране... 
p.s.
това се случи на първото ми поло 1975 набор-тогава/1991г./ 99% от автосервизите бяха МОСКВИЧ СЕРВИЗ
с още грес...на високи обороти греста се изхвърля и омазва всичко наоколо...при мене се случи така,че омаза и двата спир. диска отпред и нямаше спиране... 
p.s.
това се случи на първото ми поло 1975 набор-тогава/1991г./ 99% от автосервизите бяха МОСКВИЧ СЕРВИЗ

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След подобаваща сага която започна с кода на рамата и завърши със смяната на цялата полуоска, барабар с двете карета и няколко тампона, колата вече е в добро състояние
Заключ 
Заключ 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”