Passat B3 парно - проблем

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Re: Парно - Passat B3 - проблем

Мнениеот Plumber » Пет 30 яну 2009 10:29

marin_mvr_1977 написа:здравейте всички. аз от скоро съм "във клуба" както се пее в една песен,въпреки че доста отдавна съм фен на VW.
преди имах голф 2,а сега имам пасат 2.та значи проблемите ми са два :
първо парното ми доскоро духаше студено.смених термостата
и малко се оправи.в смисъл че когато духа на 2 бива,топло е.
обаче когато включа на 4 започва да духа хладно.маркучите за и от парното са врели.предполагам че радиаторчето е подпушено нещо,но незнам.има ли начин да го отпуша без сваляне на таблото.
второ,преди когато съм спрял по наклон и задържа педала на спирачката бавно потъва до някое положение,след което спира и държат.сега обаче като го натисна отива на средата но неспира като преди.има спирачна течност и феродо.някакви идеи?
Благодаря предварително

За спирачките ,въздух в системата предполагам.За радиаторчето някой колега в тази тема беше споменал нещо за някакъв препарат,с който си отпушил радиатора,макар че аз не бих го направил това.Пасата ти 2 ли е или B3 ? Почти съм сигурен че е B3-ка mhihi

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 31 яну 2009 20:19

За спирачките - или си отива помпата (заради това слизане надолу) или е имало въздух,който се е събрал на едно място вече и затова педала потъва без да задържат колелата.Имаш два варианта - закарай колата да и сменят течността ама на машинка...недей си играй като луд да помпаш 100 часа.Смяната на течност е препоръчителна през 2 години и без друго ;) Ако след това не се оправи си за помпа или дърпа от някъде въздух...ама обикновенно (изобщо не е задължително обаче)оттам и тече....огледай.
За парното - можеш да промиеш радиатора ама ефекта е минимален ако не са ти здрави клапите на парното - да са хвърчали дунапренчета през духалките ? Ако клапите са наред след промивка на радиаторчето трябва да има чуствително подобрение.Ако не - разглобяваш,сменяш радиаторчето и оправяш клапите....и парното е 6 ;)

Потребителски аватар
marin_mvr_1977
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin_mvr_1977 » Пон 02 фев 2009 11:04

много благодаря на колегите за оказаната помощ.ще си сменя
течноста и пак ще ви пиша за резултата :да: а относно дунапренчетата хвърчаха като за световно.напролет ще си направя една гимнастика :banana .остава да почерпя :beer
П.С. пасата е В3.Извинявам се за грешката :oops:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 02 фев 2009 15:47

ето и обещаните снимки.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

жоро1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот жоро1 » Чет 16 апр 2009 14:28

Здравейте на всички!
Писах по напред че имах проблем но вече напълно е отстранен,
а какво ми струваше това??:
-Нови клапи(облепване във всичките им варианти)
-Ново казанче
-Нов термодатчик
-Нов термостат
Уверявам ви че няма да имате по голяма наслада когато усещате топлото.
Сега смених цялата ходова част и много неща по двигатела да се
държи и зимата че идем да я тъпчем. :applause: :banana
Успех на всички!
:applause:
:beer

Потребителски аватар
CrazyTop
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CrazyTop » Пон 14 сеп 2009 18:19

Дайте идея къде се продават алуминиеви плоскости(ламарина) в София и какво друго трябва да взема за облепването на клапите? Лепила и т.н.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 14 сеп 2009 20:25

Аз ползвам само алуминиево фолио,което е самозалепящо се...казват му (американско тиксо).Залепям го от край до край на клапата и от двете страни без да го режа с цел по-голяма здравина и го загъвам да се застъпи около 2см.Където се застъпва слагам по две нитчета за да не се разлепи след време от топлото и да започне за да се разлепя.Досега не съм имал проблеми пък съм правил така няколко Пасат-а.Понеже се продава цяла ролка,която струва 25лв ако искаш ела до сервиза и ще ти дамколкото ти е необходимо или пък като си разглобиш колата ела с клапите и ще ги облепим направо. Преди си направих моя Пасат само с ламарина и понеже съм с климатроник се получи така,че като е спрян т.е. всички клапи са затворени тропат в корпуса...ужасно дразнещо нещо,коеото чуеш ли го веднъж направо те побърква занапред.

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Сря 26 май 2010 11:57

Здрваейте.
Колата ми е пасат б3 RP 1.8mi. От няколко месеца губи антифриз. Скоро сменях антифриза с чиста вода за една друга гимнастика, но от няколко седмици взе да губи все повече вода. И аз тръгнах - тук теч там теч, няма теч, маслото не се повишава. Но взе че се затопли не влизам с мокри обувки в колата, а мокета под педалите до седалката постоянно мокър. Я ква е тази работа. Разглобих пластмасите около педалите и пипам колкото мога около входа на радиаторчето за парното и оппа - мокро е. Викам иде да се разглоби явно. Та въпроса е колко трудно е да се свали таблото? И радиатора на парното? Имам сръчни ръце (все пак сам си монтирах климатика в колата, и други разни ремонти), инструменти имам не ммного. Понеже ремонта ще се прави на село и ако се наложи покупка за нещо от града мисля двата маркуча на парното да ги вържа един за друг, за да има циркулация на вода.

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Сря 26 май 2010 12:04

След като си си монтирал климатика, предполагам че ти е ясно как се сваля таблото :wink:
Инструменти не ти трябват много - трябва с нещо да развиеш волана - мисля че гайката е 24.
Другото което ти трябва са права и кръстата отверка, ключ 8, 10 и 13. Трябва ти нещо да облепиш клапите :да:

mravka s drelka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mravka s drelka » Сря 26 май 2010 12:39

Winner25 написа:След като си си монтирал климатика, предполагам че ти е ясно как се сваля таблото :wink:
Инструменти не ти трябват много - трябва с нещо да развиеш волана - мисля че гайката е 24.
Другото което ти трябва са права и кръстата отверка, ключ 8, 10 и 13. Трябва ти нещо да облепиш клапите :да:

За климатика на пасата ми не се налага да се сваля таблото, а само жабката, джоба под жабката и врътките на парното...
Благодаря че ме светна че не е сложно :)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Чет 27 май 2010 23:36

mravka s drelka написа:
Winner25 написа:След като си си монтирал климатика, предполагам че ти е ясно как се сваля таблото :wink:

За климатика на пасата ми не се налага да се сваля таблото, а само жабката, джоба под жабката и врътките на парното...
Благодаря че ме светна че не е сложно :)

За климатика ти не се налага сваляне на таблото, ама знаеш ли къде е радиаторчето :lol:

Потребителски аватар
berkant3008
Автомобил: PASSAT B3
Двигател: ABS-93
Контакти:

Мнениеот berkant3008 » Нед 04 юли 2010 21:17

колеги за климатика много се изписа,а за климатроника кое е по-различното? Пасата е Б3 93 г.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Пет 10 сеп 2010 5:01

Колеги, вчера си смених врътките на парното, че много се бяха прецакали мойте. След интервенцята като въртя средната врътка за регулиране на температурата като завъртя на топло и спира да духа изобщо от всякъде при всички режими. Трябва да седи някъде на 75-80% завъртяна, че да духа иначе като пусна на студено направо ми отвява главата през тръбите... Също така забелязах, че през средните отвори духа доста по слабо отколкото от крайните. За прочистване на системата ли съм или нещо жилото не съм го сложил като хората, щото то не поиска да се извади напред като другите и съм се измъчил докато му сложа щипката отзаде...

Потребителски аватар
dgv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dgv » Вто 14 сеп 2010 21:37

Колеги здравейте, тъй като си разглобих парното (пасат Б3 2Е с фабричен климатроник) за уплътняване на клапите при тестването видях, че вакумните помпи (тази за клапата към краката и тази за клапата на централните отвори тези точно над радиото) не реагират на никакви команди. Предполагам това означава, че са развалени ? В ЕТКА номера на вакум помпата за към краката е 357 820 676. Тези вакумни помпи може ли да се поправят или да търся нови ?

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Чет 29 дек 2011 17:58

Да възродим малко тая поостаряла тема.. И на моя пасат започнаха да излизат дунапренчета.Прочел съм всичко, и няма да задавам въпроси, само искам да ми препоръчате в Бургас кой може да ми извърши цялата работа, че не съм от най - сръчните.

Върни се в “Passat”