Актове, давности, закони - разяснения
Re: Актове, давности закони - разяснения
Не съм сигурен дали това е правилната тема, но искам да попитам нещо. Написаха ми акт за каране в нетрезво състояние, излезе ми постановлението, но не пише дата, до която трябва да си платя глобата. Та въпроса ми е веднага след като ми връчат постановлението ли се плаща глобата, или мога да си я платя като ходя да ми въргат книжката?
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А търсачката използва ли?
Търсих, но може би не формулирам правилно в търсачката и съответно не ми излиза нужната информация.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
30 дни от датата на връчване, след това ти се води като данък и се предава на НАП за събиране.
Няколко страници по-назад пише, че не се начисляват лихви на глоби. В постановлението пише че е глоба. И дори да е така както казваш, да става на данък 30 дни след издаване на постановлението, ми е много интересно как точно НАП ще ми го събере този данък, тъй като нито работя, нито имам някакви осигуровки, и единственото имущество което притежавам на мое име е колата ми ?
- _NqKoI_
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: ABF
Така колеги ... къв съм си късметлия нз... Получих писмо от общината... напрвена справка в кат .. и не съм си регистрирал колата в данъчното.. То на първата страница пише де и но нищо не схванах. И питам колата я регистрирах в кат на 15.04.2009 и нещо не е ли минало давност вече това искат в 7 дневен срок да ида до общината да се регистрирам иначе ще ме потърсят пак
пише и какви документи да нося само не разбрах това какво е "Застрахователна стойност на колата"

- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
наказателно поставление обжалване спешно
Извинявам се че правя нова тема при наличето на такава но работата е много спешна така че ще помоля модераторите да не я трият заключват и т.н.т
Ситуацията е следната движа се с превишена скорост успоредно с друго МПС след като ми слагат стоп палка аз спирам спира и другата кола (аз бях в лявата лента на път с две ленти и налично кръстовище на до патрулния автомобил)другата кола дори не и поискаха документи за проверка а направо почнаха да ми пишат на мен та написаха ми че на 25.4 2010 В (подчертавам В ) 11 05 часа упрвалявам мпс ..... като се движи на на път номер 6 посока град Перник град Кюстендил с 96 км.ч при ограничение 40 и извършва маневра изпреварване и не използва обезопасителен колан с какъвто е оборудван автообила .
Следва наказателното постановление
в него пише че на 25.04.2010 ОКОЛО 11:05 се движи в посока гр. Перник и извършва маневра изпереварване и там за колана това.
Та въпроса ми е понеже радара като ме спряха показваше 11 07 защо в акта пише В а в постановлението около + това не могат да докажат че съм извуршвал маневра изпреварване при положене че не бях пуснал ляв пътепоказател .Понеже имаше успоредно движиние на 2 автомобила в десен завой по пътя на логиката в дясната лента радиуса на завоя е по-малък и би трябвало да е засекло скоростта на другата кола. Имам ли шанс да спечеля обжалването при тези обстоятелства и разлики от акта до постановлението
Ситуацията е следната движа се с превишена скорост успоредно с друго МПС след като ми слагат стоп палка аз спирам спира и другата кола (аз бях в лявата лента на път с две ленти и налично кръстовище на до патрулния автомобил)другата кола дори не и поискаха документи за проверка а направо почнаха да ми пишат на мен та написаха ми че на 25.4 2010 В (подчертавам В ) 11 05 часа упрвалявам мпс ..... като се движи на на път номер 6 посока град Перник град Кюстендил с 96 км.ч при ограничение 40 и извършва маневра изпреварване и не използва обезопасителен колан с какъвто е оборудван автообила .
Следва наказателното постановление
в него пише че на 25.04.2010 ОКОЛО 11:05 се движи в посока гр. Перник и извършва маневра изпереварване и там за колана това.
Та въпроса ми е понеже радара като ме спряха показваше 11 07 защо в акта пише В а в постановлението около + това не могат да докажат че съм извуршвал маневра изпреварване при положене че не бях пуснал ляв пътепоказател .Понеже имаше успоредно движиние на 2 автомобила в десен завой по пътя на логиката в дясната лента радиуса на завоя е по-малък и би трябвало да е засекло скоростта на другата кола. Имам ли шанс да спечеля обжалването при тези обстоятелства и разлики от акта до постановлението
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: наказателно поставление обжалване спешно
Чл. 189. (1) Актовете, с които се установяват нарушенията по този закон, се
съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.
(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до
доказване на противното.
(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи, от
министъра на отбраната, от министъра на транспорта и от кметовете на общините или
от определени от тях длъжностни лица съобразно тяхната компетентност.
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до
50 лв. включително.
(6) За неуредените в този закон случаи по съставянето на актовете, издаването и
обжалването на наказателните постановления и по изпълнението на наложените
наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и
наказания.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или
системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и
регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и
разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния
процес.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление
водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно
превозно средство.
Ако липсва снимка акта може да падне.
съставят от длъжностните лица на службите за контрол, предвидени в този закон.
(2) Редовно съставените актове по този закон имат доказателствена сила до
доказване на противното.
(3) Свидетел по акта може да бъде и служебно лице.
(4) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) Наказателните постановления се издават от министъра на вътрешните работи, от
министъра на отбраната, от министъра на транспорта и от кметовете на общините или
от определени от тях длъжностни лица съобразно тяхната компетентност.
(5) (Отм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., нова - ДВ, бр. 51 от 2007
г.) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до
50 лв. включително.
(6) За неуредените в този закон случаи по съставянето на актовете, издаването и
обжалването на наказателните постановления и по изпълнението на наложените
наказания се прилагат разпоредбите на Закона за административните нарушения и
наказания.
(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Изготвените с технически средства или
системи, заснемащи или записващи датата, точния час на нарушението и
регистрационния номер на моторното превозно средство, снимки, видеозаписи и
разпечатки са веществени доказателствени средства в административнонаказателния
процес.
(8) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) При връчване на наказателното постановление
водачът задължително представя валидно свидетелство за управление на моторно
превозно средство.
Ако липсва снимка акта може да падне.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
снимка няма ! радара е от панти век дори се чудя дали в жалбата да пиша да се направи проверка на техническото средство дали е изправно
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
То за тая цел има радари с памет, които записват кога е извършено нарушението-ако тоя е такъв, значи си една стъпка напред
Щом в акта ти пише друг час, тогава ми е много интересно ако в описания час няма нарушение, тогава що за акт ще бъде това 

Последна промяна от apa6o на Чет 27 май 2010 20:58, променено общо 1 път.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В тази връзка следва да се отбележи, че въззивникът, въпреки твърденията в жалбата, че е имал спътници в автомобила си и че има и други свидетели, които са се движили на пътното платно, готови да потвърдят в съда неговата теза, в съдебно заседание Т. ноеосигури присъствието на нито един свидетел, който да даде показания, оборващи твърденията на полицейските служители и не направи никакви искания в тази насока.Предвид всичко гореизложено, съдът приема възраженията на въззивника изцяло като защитна теза.
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
ново 20 след консултация с полицай . Значи в акта пише посока град Перник град Кюстендил а в постановлението пише посока Град Перник.В крайна сметка излиза че в постановлението пише че съм се движил в друга посока противоположна на тази в която се движех
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
значи има противоречие във фактическата обстановка
- passatdriver
- Автомобил:
- Двигател:
в крайна сметка според вас имам ли шанс при обжалването
Върни се в “ЗДвП, нарушения, глоби, обжалване”