Идва лято...и много пътуване

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Идва лято...и много пътуване

Мнениеот batmilko » Пон 29 май 2006 13:34

Дете загина, други 2 много зле след нощен сблъсък
29 май 2006 / News.dir. bg
15-годишно момче загина около 2.30 часа тази сутрин при катастрофа на пътя между село Реселец и град Червен бряг, Плевенско, съобщи БНР. Автомобилът е бил управляван от 23-годишна жена Боряна Й., която имала от 10 месеца шофьорска книжка.
Катастрофата е станала при навлизане в десен завой с превишена скорост, вследствие на което колата се ударила в крайпътно дърво. При инцидента са пострадали още пътуващи на задната седалка момиче и момче. Те са настанени в плевенската болница в тежко състояние. Момичето е на 16 години и е с опасност за живота. 15-годишното момче е със счупен таз, Шофьорката се е оттървала със счупен десен крак.

Голф блъсна 12-годишно дете в Бургас
25 май 2006 / News.dir.bg
Фолксваген “Голф” блъсна 12-годишно дете в Бургас, съобщиха от РДВР- Бургас, цитирани от Фокус.
На 24 май, около 18.20 ч., на ул. ”Захари Зограф” в кв. “Долно Езерово”, Фолксваген “Голф”, с бургаска регистрация, управляван от 29- годишния Ж. Ж. от същия квартал, блъсва дете пешеходец – А. Д., 12- годишно, от кв. “Долно Езерово”, което с фрактура на лявото бедро, без опасност за живота, е настанено за лечение в бургаската болница. Причини за произшествието са движение с несъобразена скорост с пътната обстановка от страна на водача на лекия автомобил

29-годишен загина на пътя Хисаря–Пловдив
14 май 2006 / News.dir.bg
Шофьор на автомобил загина при катастрофа на пътя Хисаря –Пловдив.
В 05.30 часа на 10 километра от курортния град лек автомобил “Ситроен Саксо“, управляван от 29 годишен мъж от Пловдив, при движение с несъобразена скорост и при завой се е блъснал в крайпътно дърво, съобщиха от РДВР-Пловдив. Шофьорът на колата, който е пътувал сам, е починал на място.

45 деца загинали при катастрофи за 2005 г.
26 април 2006 / БТА
45 деца и юноши до 17 години са загинали, други 1365 са ранени при пътни инциденти през 2005 г. Това съобщи подполк. Красимир Костов от направление "Пътна полиция" към ДНСП на пресконференция, на която бяха представени предстоящи инициативи за пътната безопасност на децата.
През миналогодишната лятна ваканция са загинали 23 деца, други 590 са ранени при пътни злополуки. 57,7 на сто от загиналите деца са пътували в колите на своите родители, 24,5 на сто са загинали като пешеходци. Осем са убитите деца с велосипеди, ранените са 231. През пролетта и началото на лятната ваканция се увеличават предпоставките за пътни злополуки с деца. Затова през май от направление "Пътна полиция" организират инициативи в цялата страна по превенцията на пътни инциденти с деца. Служители от "Пътна полиция" вече изнасят 20-минутни беседи в училищата с необходимите мерки и съвети за безопасност на движението на децата. 50 000 листовки по правилата за движение ще бъдат раздадени на ученици от 3-и до 6-и клас от страната. Те ще участват в национална викторина за проверка на знанията за безопасно движение. На листовките освен правилните отговори децата ще могат да нарисуват и своя рисунка или да напишат послание за пътна безопасност към участниците в движението. Във всеки областен център и в София по 50 деца ще нарисуват своите рисунки и ще изпишат послания върху специални транспаранти, които по-късно ще бъдат съединени в един с дължина над 1000 метра. Плакатът ще бъде показан в София в края на май. Рисуването е под мотото "Послания в цветове - с европейска култура по пътищата" и е под егидата на министъра на вътрешните работи. На 28 април в София ще бъде открит първият кръг от Републиканския шампионат по пътна безопасност и приложно колоездене за деца. Друга инициатива за превенция на пътни инциденти е свързана с предстоящите абитуриентски празници. Ще се разпространява полезна информация от органите на полицията за предотвратяване на нещастни случаи и пътни злополуки с абитуриенти по време на техните балове. В началото на юни ще започне традиционната акция на полицията "Ваканция! Да запазим живота на децата на пътя!". Ще бъде засилен контролът на скоростта и спазването на предимството в населените места, за управление на коли от неправоспособни младежи, ще се разпространяват практически препоръки чрез печатни материали и медиите към водачи, родители и децата за избягване на риска от пътни инциденти с деца през лятната ваканция.

Източник: http://www.dir.bg/

та мноо внимавайте кат карате за вас, за другите на пътя и за тея дет возите...сериозно

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Пон 29 май 2006 14:37

карайте внимателно колеги,настъпвайте но с акъл че всичко става за част от секундата.аз откакто се затопли дръпнах педалчето надоло(е доколкото може да върви едно дизелче)щото несе знае тоя дето кара срещу мен дали е читав.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 29 май 2006 14:50

Батенца, как да караме внимателно, като се намират постоянно капути който да си играят с живота на хората.Миналото лято от Бургас към Слънчев бряг не веднъж се случи следното, ние сме първа кола зад камион, като се движим по тесен горски път, нагоре по баир и с много завои.....зад нас се насъбира опашка чакаща видимост за да изпреварим камиона.Изведнъж както си чакаме търпеливо видимостта и по-широкия участък за изпреварване, покрай нас дава газ до дупка някой капут, с надеждата че ще изпревари всички ни на магия :shock Всичките пъти става следното, от насрещното от завоя изскача друг камион и това камикадзе както кара със 100-120 за да изпревари, бие спирачки и свива пълен десен в нас :twisted: ние бием спирачки и бягаме към банкета, за да не ни избута от пъте.......е това ако не е наглост........извода е един, като карате така зад камион, не оставяйте повече от 1-1,5 метра дистанция от камиона, за да не си въобразяват тези камикадзета, че има къде да се наврат....като са тарикати да бягат в другата страна.....
П.П. Направи ми впечатление, че всеки един от тоя вид шофьори беше със софийска регистрация, просто съвпадение, но факт :wink:

Потребителски аватар
faint
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот faint » Пон 29 май 2006 14:57

NovobranecGT написа:...

Оо аз съм от Бургас и като дойде лятото... нямам думи .. пътят Бургас - Сл.Бряг трябва да е ЕДНОПОСОЧЕН (поне с по 2 платна в 2те посоки както е пътят от Бургас до Сарафово)! И място има да се направи, но няма кой да се хване.. на по този път стават по 5~10 леки и няколко тежки катастрофи... без коментар

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 29 май 2006 14:59

Лятото, петък вечер, по пътя към морето е някакъв ад просто. И то точно заради такива колони зад тирове, когато на някой не му издържат нервите, и тръгне да изпреварва, а от друга страна пък после тия в колоната не го пускат. И аз като идвам отсреща, кво правя?! Чело, само защото някой в колоната е решил да "накаже" нахалника, че е тръгнал да изпреварва, и заради самия нахалник, който пък е решил да е по-тарикат от другите. По пътя към морето само за едно пътуване ми се случва това поне 5-6 пъти, от които 1-2 пъти сме се разминавали на косъм. Отделно край пътя винаги има поне по 2-3 сериозни катастрофи, предизвикани точно по тоя начин.
Въобще в тоя период на почивки гледам НИКОГА да не съм първа кола, т.е. да карам след някой, и по възможност на поне 30-40м, та да имам възможност да реагирам.

Абе - страшно е по нашите пътища.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 29 май 2006 15:03

за тва призовавам за по-внимателно каране и за по-малко "тарикатлък"....

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Пон 29 май 2006 15:07

на мене па любимото ми е когато се изпреварва на 2 колони :lol: и когато има некви мамини детенца с мерцедеси и преподобни каде си мислят че са се родили шофьори

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 29 май 2006 15:08

ACCELERATOR написа:....

Много си прав :!: Аз не се замислих и за миг за тези които идват от насрещното, и те са хора и не са виновни, по-добре да пуснеш малоумника ако е възможно да се навре...за съжаление в повечето случай като правиш добро злото идва при теб :( Единствената утеха е, че като стават тия неща, колоната винаги се движи бавно и ако набиеш спирачки вероятността да ти влязат в багажника е по-малка :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 29 май 2006 15:08

GTI-Mafia написа:на мене па любимото ми е когато се изпреварва на 2 колони :lol: и когато има некви мамини детенца с мерцедеси и преподобни каде си мислят че са се родили шофьори

Е то точно тогава стават най-големите кланета :?

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 29 май 2006 15:13

NovobranecGT написа:
GTI-Mafia написа:на мене па любимото ми е когато се изпреварва на 2 колони :lol: и когато има некви мамини детенца с мерцедеси и преподобни каде си мислят че са се родили шофьори

Е то точно тогава стават най-големите кланета :?

но за нещастие винаги тези "детенца с мерцедеси " винаги оживяват оставайки след себе си кървава следа :evil:

Потребителски аватар
Nadya_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nadya_ » Пон 29 май 2006 15:16

Пълна касапница настава по пътищата! За голямо съжаление тези, които го осъзнават са мнооооого, мноооого малко :cry: . А и полза няма, защото така или иначе "нереализираните състезатели", които се надпреварват да се докажат кой е по-голям карач са N-пъти повече... :!: Нулева колегиялност, нулева предпазливост...Понякога си мисля- да не би да имат по два живота, че не им пука за този :?: :?: :?: :dontknow:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 29 май 2006 15:19

хммм, права си може би са като котките по 7????ама освен техния живот не им пука и за животите на другите участници

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 29 май 2006 15:19

Nadya_ написа:...

Имат липса на мозъчни клетки, това май е най-верния отговор :roll:

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 29 май 2006 15:21

Nadya_ написа:Нулева колегиялност, нулева предпазливост...Понякога си мисля- да не би да имат по два живота, че не им пука за този :?: :?: :?: :dontknow:

верно е тва....за съжаление....една вечер се наложи един приятел да ме тегли от магистралата до софия....та като влязохме в града.....малиии, ужас....никой не иска да ни направи място, въпреки, че се теглим, даже напротив - едни клаксони, едно натискане и избутване, баси, все едно, че ми е кеф да ме теглят....
от тогава се опитвам да съм още по-колегиален на пътя.....
абе искам хубави, големи и събираеми глоби

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 29 май 2006 15:22

просто нямам думи прави сте, няма лято, няма зима...но лятото като ги напече стават като отвързани-малки типчета с колици на по 20 години, но с по 120-140 коня хвърчат като луди...не че и тия с С класите и Х% не са същите...карам с разрещената скросот и се оглеждам навсякъде...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”