mely написа:Май стана -както ми оттърва.Ката ви шибнаха общите топломери и водомери ,такси мощност и т.н взехте да викате -аааааааааа искам да плащам колкото ползвам и не ме интересува друго.Ама за пътищата не ви се плаща "каквото ползвам".Аз също ще съм псувам ама все трябва да се почне от някъде.Друг е въпроса че на управляващите им е през х....я за нас.Ония кухия Б.Б нали се изтапани ,че почват магистралата Стара Загора -Нова Загора ела те да я видите докъде е -на 36 см от кръговото.
Трябва ли да обяснявам отново, че всяка услуга се заплаща по различен начин? Също не съм съгласен при топлоенергията да плащам за изгубеното количество енергия. Вината не е при мен, но се разпределя между всички абонати. Пример: Тръгвам да карам нещо си от А до Б. По средата на пътя ми изтичат 100 литра нафта. На мен клиента ми плаща сумата Х за да му извърша услугата. Справедливо ли е в крайна сметка да го накарам да ми плати и нафтата, която съм загубил? Ако практикувам като Топлофикация - оня ще плаща, къде ще иде.
Истината е, че в голяма част от случаите основната цел е НЯКОЙ ДА СЕ НАЛАПА и на ония горе хич не им пука за крайния потребител. ОК, ще въведат тия такси за плащане на изминатото растояние. Какво ще спечелим ние от приходите, отишли в държавата? Нови пътища, широки магистрали, парите да отидат за околната среда по някакъв начин? Ако Вие вярвате, че това ще стане, аз не вярвам. Искам първо да го видя. Толкова много са ни лъгали, толкова много са обещавали, че вече ми е писнало от празни приказки. Каквото и да се направи, ние отново ще сме губещи.
Smeagol написа:Колега
Barboukov, много крайно се изказваш

Тол-таксата е справедлива, защото определя колко ще платиш спрямо това колко километра навърташ
Като не ти изнася - недей да шофираш
Ами ще го направя. Много неща поскъпнаха и спряха да ми изнасят и се лиших от тях. Карам си на електронна цигара, като консумативите за 10 дни са ми 5 лв.
Също така хляба като поскъпна драстично преди години, 3 месеца съм ял суджука с луканка.