Голф 2 датчици
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 2 датчици
От доста време датчиците за температурата и горивото не работят и реших да ги оправя. Платката на таблото е мека и пътищата са се скъсали на места, това добре пооправих я, но друг проблем е че бях свързал отделен датчик за температурата за датчика пред радиатора които е до големия маркуч за радиатора а сега виждам че има и датчик отстрани на двигателя и не знам къде се свързва датчика за таблото. Отделен въпрос е кой е точно кабела защото отпред има 2 кабела червено жълт мисля че е го проследих отива до датчика за температура в таблото, но не знам към кой датчик за двигателя да се свърже а другия кабел който не е свързан отпред е синьо бял като си мислех че той е за другия датчик, но като го проследих се оказа че отива до лампата за дългите фарове и съвсем се обърках. Таблото също има други проблеми лампата за температура мига лампата за мигачи свети леко а при включването им по силно и не мига а лапата за дълги не свети, но ги пуска. Голфа е 1.6 Д. Като пипах платката по едно време лампата за дълги светна и ще я свържа направо за входа но когато се включат дълги лампата за температура спира да мига. Забравих да кажа че на казанчето има датчик но не съм пробвал да го дам на късо да видя дали ще изгасне. Бихте ли ме посъветвали къде да свържа датчика за температура и как да оправя таблото ако някой е имал подобни проблеми. Таблото е с 2 входа без оборотомер. Също имам въпрос за задната чистачка която не работи само помпата се пуска бушона е здрав кабелите отзад до бушоните и от бушоните до копчето на волана също са здрави но тя не тръгва двигателя също работи, не знам защо има 3 входа но на 2 като се подаде ток тръгва. Ще съм благодарен ако някой помогне за решаването на проблемите.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Голф 2 датчици
Не мога да ти помогна особено по въпросите с датчиците ама за другите два:
1. Вземи си друго табло, щом това е без оборотомер и не държиш на него във форума и по моргите има доволно такива табла, сигурно са по 10-15 лева вече.
2. Относно задната чистачка първо виж с мултицет дали отиват до нея 12 волта и ако е така, значи моторчето е заминало. Тътси друго, има ги също из форума и моргите.
1. Вземи си друго табло, щом това е без оборотомер и не държиш на него във форума и по моргите има доволно такива табла, сигурно са по 10-15 лева вече.
2. Относно задната чистачка първо виж с мултицет дали отиват до нея 12 волта и ако е така, значи моторчето е заминало. Тътси друго, има ги също из форума и моргите.
- gele2007
- Автомобил: pasat
- Двигател: afn 1998
колега за задната чистачка провери кабелите кадето излизат от копето и влизат вав капака много често се случва там да се прекаснат поне при мен там беше проблема
- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Аз с мултицет мерих дали са здрави и трите кабела там на капака където се затваря са оправени а моторчето работи, на акумулатора съм го пробвал. Ще видя дали отиват 12 волта. А за датчиците никой ли не знае къде се свързва този за таблото за да отчита. За табло по магазините доста съм обикалял и никъде нямат, някой ако е виждал някъде да сподели, може би не съм ходил в правилните магазини.
П.П Сега намерих изгорял бушон дано е той проблема за чистачката, май съм гледал грешен преди. Таблото му запоих сумати жици отзад дано всичко тръгне. А за датчика намерих че е на страничната стена на тройния тръбен разклонител, който е завинтен към главата на двигателя от страната на дюзите. Дано го уцеля, а онзи датчик отпред на двигателя явно остава несвързан. Отпред от снопа с кабелите има един светлосиньо и бяло който не е свързан с нищо и си виси ако някой има голф ако може да погледне къде отива
Като върна всичко в колата ще пиша дали са тръгнали нещата.
П.П Сега намерих изгорял бушон дано е той проблема за чистачката, май съм гледал грешен преди. Таблото му запоих сумати жици отзад дано всичко тръгне. А за датчика намерих че е на страничната стена на тройния тръбен разклонител, който е завинтен към главата на двигателя от страната на дюзите. Дано го уцеля, а онзи датчик отпред на двигателя явно остава несвързан. Отпред от снопа с кабелите има един светлосиньо и бяло който не е свързан с нищо и си виси ако някой има голф ако може да погледне къде отива

- karrlito
- Автомобил:
- Двигател:
Таблото е направено, а за слабо светенето на крушката на мигачите без да са включени и това че не мига а само свети по силно при контакт се оказа, че съм махнал ключа за аварийни. Датчика за температура го свързах отпред на двигателя. Остана да разбера само каква е несвързаната синьо бяла жица. Бушона за чистачката гори като се опитвам да я пусна, а с изключено двигателче не гори значи двигателя дава на късо. Колко е нормалното време за светене на жълтата лампа за подгряване на свещите, защото свети много дълго дори да е загрял двигателя. Това нормално ли е?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”