Дроселова клапа на Dijifant
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дроселова клапа на Dijifant
Здравейте колеги!Имам едно питане относно дроселова клапа от ПБ.От страната на голямата клапа има един щуцер за вакуум,на който беше останал част от маркуч и скоба (оригинална).Естествено другата част на маркуча я няма и питането ми е дали някой може да ми каже за какво служи или управлява този вакуум.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Дроселова клапа на Dijifant
Потърси снимки и схеми. 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
bat sandy написа:...От страната на голямата клапа има един щуцер за вакуум,...
Я цък една сМинка, че нещо не се ориентирам.

По принцип там е щуцера за вакуум, ама за да не пиша глупости - по-добре да се види

-
- Автомобил:
- Двигател:
Щуцера под палеца ми.
утре по обяд ще имаш отговор!
колата на колегата е пред гаража и на 200м!
колата на колегата е пред гаража и на 200м!

Отива в клапана за вентилация на резервоара,който се намира до въздушния филтър.
опитах да кача снимка,ама не мога с телефона.на мястото на името на файла ми пише upload disabled.от сайта ли е или аз съм барал където не трябва?
опитах да кача снимка,ама не мога с телефона.на мястото на името на файла ми пише upload disabled.от сайта ли е или аз съм барал където не трябва?
е тука има доста инфо и картинки колега - разгледай и ще видиш http://www.vwgolfmk2.co.uk/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=105073
това ми се струва от снимката че е main vacuum line и си е затапен непрекъснато този вакуум отзад на дросела на ПБ. отпред също имаш един който е затапен и един който се разклонява с 3ник към горивния регулатор и филтърната кутия.
това ми се струва от снимката че е main vacuum line и си е затапен непрекъснато този вакуум отзад на дросела на ПБ. отпред също имаш един който е затапен и един който се разклонява с 3ник към горивния регулатор и филтърната кутия.
- Ugeorge
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
poni написа:Отива в клапана за вентилация на резервоара,който се намира до въздушния филтър.
Така е но не съвсем

На ПБ няма вентилация на резервоара, за това този щуцер се запушва

Клапата на ПБ и ПФ една и съща, този щуцер се ползва само при ПФ

Ugeorge написа:poni написа:Отива в клапана за вентилация на резервоара,който се намира до въздушния филтър.
Така е но не съвсем![]()
На ПБ няма вентилация на резервоара, за това този щуцер се запушва![]()
Клапата на ПБ и ПФ една и съща, този щуцер се ползва само при ПФ
Сигурно си прав.Аз го сравнявах с 1Р мотора
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси много,колеги!
Като започна да сглобявам,че сега съм го разхвърлял малко за смяна на гумички ще пробвам как ще работи със запушен щуцер(щото той досега беше отворен).А пък днес един колега ми "вкара една муха" в главата,която бях забравил умишлено.Каза:Така и така си махнал разпр.вал,що не сложиш 16-ка глава.И сега не мога да се успокоя с тази мисъл в главата.Преди време бях намерил във форума точно такава тема,за точно същто рокадо на глава със смяната на всички датчици и др.Но сега нещо не мога да я открия.Ако някой знае нещо повече по темата няма да откажа информация.Още веднъж благодаря.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”