Голф 3 не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 не пали

Мнениеот rusa_furia » Нед 30 май 2010 13:49

Здравейте колеги.Днес се получи странен проблем с голфа.Глася се да ходя на сбирка на клуба,отивам до колата врътвам ключа-няма централно,поглеждам километраж и часовник-никой.Мисля си бушона пак е изгорял,миналата седмица го сменях(даже и темичка писах тук някъде),има резервни,ще го сменя.Сменям-нищо,давам на контакт-пак нищо,мъча да запаля-не,даже и шум не се чува.Викам дядо ми(страхотен ел. техник,от всичко рабира),мери акумулатора и death .ОК,казвам си,изтощил се е,ще го заредим и готово.Но след още няколко мерения дядо ми констатира,че на единия кабел на плюса на акумулатора има късо,заради което гърми бушона и ми препоръча да не се и опитвам да запаля,докато не го намеря и оправя.Та някой може ли да ми каже как да разбера какво има на този кабел,за да знам къде да диря късото,че другия вариант е с пътна помощ към близкия град,че на село няма кой да помогне.

Потребителски аватар
ivan20071983
Автомобил: Passat
Двигател: AHL

Re: Голф 3 не пали

Мнениеот ivan20071983 » Нед 30 май 2010 20:29

Колега скоро да си правил нещо по колата в смисъл да си добавял нещо някой лампичка или да е изгаряла и да си е сменил с по различна.

Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusa_furia » Нед 30 май 2010 21:01

Нищо не е добавяно,само дето смених бушона.Днес идва човек и каза,че може и от централното да е нещо,че на тройките централното им било малко кофти.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 30 май 2010 22:53

Я кажи кой точно бушон сменяш тъй редовно(брой ги на бушониерата отляво-надясно)?.На капака си има и коментар кой-за какво е.Тогава може да помислим за вероятна причина.Иначе добре те е посъветвал стария :012:

Потребителски аватар
rusa_furia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusa_furia » Пон 31 май 2010 9:57

Намерихме го!Преди време сменях букса на задната дясна врата,че беше развалена от като дойде колата от Германия и централното,естествено,не работеше.Човекът,който я сменя напоследък много взех да се съмнявам в него,а преди малко откровено ми казаха,че е един от най-големите мошеници във Велико Търново.Та снощи се сетих за тая букса,поглеждам я-целите кабели изгорели,направо на въглен.Срязахе ги и всичко е 6.Сега само остава да си купя нова букса и да намеря разбиращ човек да я смени :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”