проблем с пасата прекъсва

Техническа и сервизна информация за Passat
Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

проблем с пасата прекъсва

Мнениеот Daniel_Jotov » Пон 31 май 2010 11:08

здр.на всички колеги,значе проблемат е следният карам пасат91г.Б3 мотор 115коня,карам го на бензин и от скоро се получи едно прекъсване и си го прави когато си иска, бързо или бавно каране все едно ти свъшва горивото,смених бензиновата помпа защото ми изгоря,горивният филтар сменям редовно заедно със маслото,карах я на майстор прегледа всичко от ламбдасондата до свещите и кабилите и всичко е шес,но проблема си остава.във компютъра не можа да влезне, каза също че този мотор 2Е много трудно се влизало, ако някой колега знае или е имал такъв проблем нека сподели,благодаря предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: проблем с пасата прекъсва

Мнениеот radotom » Пон 31 май 2010 12:27

Здрасти :)
Колата ми е същата, така, че майстора, който и да е той, ти е казал почти правилно: в компютър Digifant от '91 година не е трудно, а невъзможно да влезнеш :lol:
Просто няма тази опция ;) Появява се чак след '93 година.
Дай малко повече подробности за прекъсването: На какви обороти се случва? За колко време? Просто изведнъж хлъцва и се оправя ли, или си забива муцуна съвсем сериозно за секунда-две? Светкат ли лампите, все едно си загасил колата?
Я мини в четвъртък на сбирката, ако не друго - поне налягането на горивото да видим как е ;)
viewtopic.php?f=4&t=12941

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Пон 31 май 2010 12:42

да колега изведнъж го прави без значение на колко оборота е направо се забива,понякога направо си спира,лампи не светят,и го прави когато си иска,може 1или2 пъти на ден или в месеца 1път.

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Пон 31 май 2010 13:05

ще се опитам да дойда в четвъртък но не обещавам,и каде точно се намира тази збирка,на гребната база паркинга ли,а как щете намеря там,тоест кого да търся

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 31 май 2010 14:15

Лесно откриваем съм.
Обикновено закъснявам 15-20мин и като се появя - няколко предни капака автоматично се отварят! mhihi mhihi mhihi
Иначе съм с очила (и голям нос, да ги носи mhihi ), попрошарваща се купа сено на главата (мразя да се подстригвам) и с червен Пассат В3 комби ;)

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 31 май 2010 14:22

генератора как ти е,на колега с поло имаше същия проблем,оказа се ,че като си свалял колекторите една шайба беше попаднала в задната част на генератора и му правеше същите мизерий,като разглобихме генератора шайбата изпадна и ни стана ясно какво е.....голям смях беше :drunk

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Пон 31 май 2010 14:58

незнам за генератора мисля че няма проблем,а и какво трябва да прави той, м/у другото неразбирам много от коли,е несъм и много бос като един комшия който един ден, му беше спаднала едната гума на колата, която имаше тасове със имитация на болтовете на гумата, и ме пита дали съм имал ключ за болтовете. :D :drunk

Потребителски аватар
ulipet
Автомобил: VW PASSAT B7
Двигател: CFF

Мнениеот ulipet » Пон 31 май 2010 15:47

генератора може да ти прави големи проблеми,ето ти имаш такъв в момента,може дори да ти изгори цялата електроника...не те плаша .обърни внимание на плочката с диодите,някой който разбира де, да ти го погледне

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 31 май 2010 21:18

Имаш предвид генератора да му дава на късо ли?
Принципно не е невъзможно! Но тогава колата няма да забива, а директно ще гасне, защото всичко по този мотор е електрическо, включително и подаването на гориво.
Освен това ще му гаснат фарове, радио... всичко!
Принципно по този мотор има 4 датчика, които биха могли временно да направят мизерия и след това да сработят наново (макар и неточно): ТПС, дебитомер, Ламбда и термодатчик на антифриза.
А, да! И Хол-датчика в делкото ;)
Може и бобина да е...
А може и кофти връзка в някой кородирал куплунг, както, предполагам, ми се беше случило на мен :(
Защо, мислите, си смених контролера с такъв след '93г? :lol: :lol:
Писна ми да гадая ;)
Сега се мъча да се науча да чета показания на VAG-COM.... не много успешно... :(

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Вто 01 юни 2010 8:20

генератор имаш впредвид динамото нали,не мисля че е то, колегата радотом искара доста причини,а аз се самнявах в една и тя е ламбдасондата,но майстора нали я гледа, мери ли, как там му се казва. той каза или работи или не.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 01 юни 2010 9:24

Daniel_Jotov написа:... той каза или работи или не.

... или работи неточно, защото е мудна, или й прекъсва подгряването заради корозия в куплунга или поскъсано кабелче...
Не е точно така - 'или работи, или не'. Точно в това са ми мъките и с VAG-COM-а. Ако е записало грешка - лесно! Триеш и гледаш. Ако се появи пак - сменяш!
Ама ако работи некоректно, но въпреки всичко си е в работния диапазон?
Ако го знаеш кой е - добре :lol: Ама аз не ги знам...

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Вто 01 юни 2010 10:41

ок, а как да истрия тази грешка,и от каде да си намеря ламда,от морга ли или магазин

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 01 юни 2010 10:45

Daniel_Jotov написа:здр.на всички колеги,значе проблемат е следният карам пасат91г.Б3 мотор 115коня,карам го на бензин и от скоро се получи едно прекъсване и си го прави когато си иска, бързо или бавно каране все едно ти свъшва горивото,смених бензиновата помпа защото ми изгоря,горивният филтар сменям редовно заедно със маслото,карах я на майстор прегледа всичко от ламбдасондата до свещите и кабилите и всичко е шес,но проблема си остава.във компютъра не можа да влезне, каза също че този мотор 2Е много трудно се влизало, ако някой колега знае или е имал такъв проблем нека сподели,благодаря предварително.

как ги проверихте ?на външен оглед или в работно положение с мотор тестер или осцилоскоп ? ако е първото -проблемът не може да се установи и продължава да го има ! ако е второто иди на срещта и с Радотом си разменете контролерите за проба.а до тогава мини при някой с мотор тестер да ти провери запалването и ламбдата.
кога за последно си сменял свещи ,кабели и капачка с палец?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 01 юни 2010 11:12

Daniel_Jotov написа:ок, а как да истрия тази грешка,и от каде да си намеря ламда,от морга ли или магазин

При теб е лесно ;)
Гасиш колата и готово! :lol: :lol:
Този тип Digifant не помни грешки
Проблема е като тръгне човек да се опитва да отстранява причините за възникването на тези грешки. :?
rudoni написа:... и с Радотом си разменете контролерите за проба...

Това е вариант, но колегата казва, че не го прави постоянно :(
Може да закача моя комп, всико да изглежда ОК и като си върнем неговия - пак да забие! :banghead:
Ламбдата ще я проверим лесно ;)
Само дано нямаш климатик! :lol:

Daniel_Jotov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Daniel_Jotov » Вто 01 юни 2010 12:20

проблем, имам климатик,свещите са ми на20хил.кабелите са на 50хил.капачката с палеца също, майстора ми е сервиз /емокар/самият собственик ми е приятел и си игра момчето два дена с мойта кола.

Върни се в “Passat”