Имате ли "оръжие" в колата, какво е то и защо го носите ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Re: Имате ли "оръжие" в колата, какво е то и защо го носите ?
Ама това че имаш нещо в колата не значи, че трябва да го използваш и то точно на някой светофар. Чакаш си и виждаш, че разбиват кола,ограбват някого...какво ще правиш?Нож трябва да има в колата задължително,защото си е нужен за много неща.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
Имах предвид главно за самозащита. Защото доколкото разбрах от написаното повечето хора носят за "ако-ме-нападне-някой" случаи.
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
kaiser666 написа:Чакаш си и виждаш, че разбиват кола,ограбват някого...какво ще правиш?Нож трябва да има в колата задължително,защото си е нужен за много неща.
Точно пък в ситуация как разбиват кола и ти извадиш нож и наръгаш крадеца ще ти разкатаят фамилията после в съда. А да извадиш нож/оръжие без твърдата готовност да го използваш е необмислено според мен.
- 1z
- Автомобил: seat ibiza
- Двигател: atd
Имам нож,не го вадя дори за сплашване,не искам да го ползвам защото знам къде и как да дупча(дипломиран касапин,обескоствач съм)сигурно ще си изям някаде боя но няма да го извадя.
п.с Най-важния критерий за качеството на добитото месо,е максимално доброто обезкървяване, и шоковото замразяване
п.с Най-важния критерий за качеството на добитото месо,е максимално доброто обезкървяване, и шоковото замразяване

- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:

Ето го и моя миротворец (peacemaker)

Респектира, раздува вежди, замества и изпуснали амортисьорчета

- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Аз имам бухалка, и шокова палка дето ако ударя веднъж с нея няма смисъл да продължавам

- Fripon_X
- Автомобил:
- Двигател:
lou написа:Аз имам бухалка, и шокова палка дето ако ударя веднъж с нея няма смисъл да продължавам![]()
Абе хора за какво са ви такива оръжия при положение че ние самите сме такива, за самочувствие ли или да си мислиме че сме недостъпни. Според мен всеки сам трябва да може да се защитава не с хладно или огнестрелно оръжие. Сега някои ще кажат че и жените трябва да се защитават някак си, но ето едно доказателство че ние самите можеме да ндвиеме противника и с голи ръце. http://www.youtube.com/watch?v=WCHdGl416HU. Ако човек се поинтересува ще види ме се провеждат такива мероприятия непрекъснато за самозащита. Например това е в София на хладилника са проведени демонстрацийте. Потърсете в нета за школата и ще видите че няма нужда от оръжие.
Последна промяна от Fripon_X на Вто 01 юни 2010 10:48, променено общо 1 път.
Ixidor написа:Малко въпроси от мен:
Постоянно ли стоите с ръка на винкела в случай че стане напечено?
Става нещо и направо излизате с патлака ли (без да се чудите)?
Какво означава "за всеки случай си нося тръба в жапката"?
Мисълта ми е че обикновенно човек губи ценно време да прецени ситуацията. Примерно дали човека отсреща е враждебен или просто иска да се разберете като хората. И ако е враждебен не те ли наритва докато излизаш от вратата на колата (а преди това си бъркаш в жабката/под седалката)? Което някакси обесмисля всички лопати и кирки в багажника...
Нещо някакси не си представям критична ситуация... Освен ако изключим типично нашенската: двама се пуйчат 30мин и после всеки се връща до колата да вземе нещо да наложи другия
Абе някакви такива въпроси ми се въртят из главата. Дано някой ми е проследил блуждаещата мисъл
Иначе аз нося ножка в багажника за оголване/рязане на кабели ако се наложи. Не бих го ползвал като оръжие...
Точно по този повод аз си нося високо волтова шокова палка. Не бих и нейскам да излзиам от колата за да се бия с когото и да е. Но веднъж ми се случи една 150 килограмува надрусана лелка да ме засече на светофара да слезне от джипката си и да дойде на моя прозорец с репликата " ТИ нещо на лоши ли ме поГледна бе?" При което аз гледах като ударен и си мисля тая нормална ли е. В тоя момент имах в колата само един кабела от алуминий около 25 квадрата дебел. Но викам си жена какво да я шамариш и тн. Ма тъпата гъзка започна да ми рита колата и да ме псува. Е побеснях и щях да я наритам. Добре че някаква друга излезна започна и тя да ме псува но поне си прибра побеснялото прасе и си заминаха. Та шоковата плака си я нося в случай че някой реши да идва да ме вади от прозореца или да ми скача на бой да го посрещна подобаващо. И хич няма да се замисял да му пусна тока ако ми посегне през стъклото. Но да ставам и да излзиам от колата за да се саморазправям с някой едва ли. САмо един път се е налагало но не за мен а някакъв шамареше едно момиче на паркинга пред работата ми и като се развиках тоя я остави и тя си тръгна. Предложих и да я закарам до тях но тя отказа и ми благодари , каза че ще се оправи сама.
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE

точно колега

По добро оръжие от навременна тупаница няма!
-
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип не. Обаче от 1-2 години се търкаля един нож под седалката, ама той е за ловни цели.
Дано не се налага да го вадим на път, че е над 20 см. острие. Засега си мажем филии само с него.
Дано не се налага да го вадим на път, че е над 20 см. острие. Засега си мажем филии само с него.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
tisho_tch написа:...и аз съм оборудвал жената и детето за всеки случай![]()
..

наскоро на един колега му скочили двама с бухалка
той ги обожава такива - и понеже случката е станала пред камери и свидетели няма как да му се търси отговорност, че и двамцата са в реанимация серионзо увредени и задълго няма да могат да се хранят сами !
момци - карайте колите си по правилата,не се мислете за по големи тарикати от другите, бъдето толерантни и въобще, ама въобще не разчитайте на "оръжия" и тем подобни методи заимствани от екшън филмите.
никога не знаеш, на колко по ненормален от теб ще попаднеш какво ще извади и какво ще ти причини буквално за няма и нищо !
познавам хора, за които по вида им никога не можеш и да предположиш какво са способни да ти причинят, ако решиш да се правиш на голям мъжага и да им налетиш.
Огромна грешка!
отново :
спазвайте правилата за движение по пътищата, не се правете на тарикати, и няма да се стига до ексцесии !
той ги обожава такива - и понеже случката е станала пред камери и свидетели няма как да му се търси отговорност, че и двамцата са в реанимация серионзо увредени и задълго няма да могат да се хранят сами !
момци - карайте колите си по правилата,не се мислете за по големи тарикати от другите, бъдето толерантни и въобще, ама въобще не разчитайте на "оръжия" и тем подобни методи заимствани от екшън филмите.
никога не знаеш, на колко по ненормален от теб ще попаднеш какво ще извади и какво ще ти причини буквално за няма и нищо !
познавам хора, за които по вида им никога не можеш и да предположиш какво са способни да ти причинят, ако решиш да се правиш на голям мъжага и да им налетиш.
Огромна грешка!
отново :
спазвайте правилата за движение по пътищата, не се правете на тарикати, и няма да се стига до ексцесии !
Оръжието създава лъжливо чувство за сигурност и води до здравословни проблеми на собственика.Почистете си колите от подобни предмети.
- Ixidor
- Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
- Двигател:
i.e.i написа:Оръжието създава лъжливо чувство за сигурност и води до здравословни проблеми на собственика.Почистете си колите от подобни предмети.
+1
Върни се в “ОФФ-Топик - други”