Лампата за масло се обажда :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Лампата за масло се обажда :(

Мнениеот enigma79 » Съб 29 май 2010 16:04

SANTOS 2107 написа:Включвам се и аз със същия проблем.
Да ви споделя МК3 ABD мотор.Всичко започна с купуването на колата. Проблема беше в датчика,смених го и 2 години не се обади.Но миналата седмица сподели отново мнението си по въпроса.Пищи,свири и свети.Смених 7 датчика за масло,самото масло с по гъсто,защото майсторите казаха,че било рядко.После казаха ,че проблема е в таблото.Смених и него и пак пищи.
На края не знаеха кокво да ми кажат и ме пратиха да меря компресия.Имаше и компресия повече не посмяха да се занимават с нея."Явно е обладана от зли духове..." -това ми каза единия пич в гащеризон...

Закарай колата на свещеник да извърши ексорсизъм,може и да се оправи.Но според мен ако смениш майсторите,също може да има положителен ефект mhihi

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 29 май 2010 16:40

ABD ми го правеше това.....след 140 000 км все още си върви без да е търсено решение на проблема...новият собственик обикаля страната.... :012:

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Съб 29 май 2010 17:01

причините са няколко и аз да кажа като човек минал през този проблем :D
-датчик
-табло
-основни лагери
-биелни лагери
а при мен беше счупено бутало между първи и втори сегмент :lol:

cenkotoshkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenkotoshkov » Нед 30 май 2010 8:47

голф 3 1.8mi
на мен също ми се вклучваше зумера.. посъветвахаме да сложа гъсто масло... сложих 20x50 но проблема си остана.. след това смених арматурно табло.. и вече 1г не сам му чувал гласчето на това зумерче

dimitars
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Мнениеот dimitars » Пон 31 май 2010 20:45

След като проблемът се появява при натоварване на двигателя,най-вероятно е основни и биелни лагери.А иначе при мен беше дефектен маслен филтър.Чувал съм за повреда в таблото,датчика за високо налягане на маслото.Ако се оправи само от смяна на маслото,това само го маскира.

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Нед 06 юни 2010 19:20

Колеги имам малко разяснение по мойто ABD :shock
Отидох при Ники и Мишо в Герман, да ми замерят налягането на маслото.Оказа се, че не е както трябва-0.8, но ще я карам така.
ПИЩЕНЕТО се появява от грешен датчик.Моите бяха бял и кафяв, а трябва да бъдат СИВ и кафяв.
Такъв датчик не бях виждал до сега и нямаше в магазините, защото ако имаше, щях да съм го изпробВал и него.Момчетата намериха,врътнаха го и нещата заспаха...(ПОНЕ ЗА СЕГА)
Така че пичове да знаете с двигатели-Сив датчик :beer

georgi_8_5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот georgi_8_5 » Нед 06 юни 2010 21:04

здравейте и аз имам същият проблем, не му се притеснявайте, вече зная като се намали рязко скороста примерно в края на магистралата , се появява винаги, според мен при високата скорост се охлажда двигателя повече , и като се намали температурата на двигателя се вдига много бързо и след това се оправя дпкато премине по студената течност.Ще ви кажа защо мисля така: мислих мислих и нищо замервах датчиците с мултицет, всичко е повече от добре.Направих следният опит , махнах термостата и и взех ума със 170-180 , колата не вдигна повече от 65 градуса но и това пищене го нямаше.Мисля че проблема е в охлаждането на автомобила, а това че може да е от коляновият вал забравете , няма лоика , все едно да ти кажат че караш с износени гуми , тези майстори ме подлудяват

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 06 юни 2010 21:14

Жоре... хмм.. ако сложиш и някакво по-човешко масло, ще видиш, че и с термостат ще може да си я караш колата. ;)

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Нед 06 юни 2010 21:25

georgi_8_5 написа:здравейте и аз имам същият проблем, не му се притеснявайте, вече зная като се намали рязко скороста примерно в края на магистралата , се появява винаги, според мен при високата скорост се охлажда двигателя повече , и като се намали температурата на двигателя се вдига много бързо и след това се оправя дпкато премине по студената течност.Ще ви кажа защо мисля така: мислих мислих и нищо замервах датчиците с мултицет, всичко е повече от добре.Направих следният опит , махнах термостата и и взех ума със 170-180 , колата не вдигна повече от 65 градуса но и това пищене го нямаше.Мисля че проблема е в охлаждането на автомобила, а това че може да е от коляновият вал забравете , няма лоика , все едно да ти кажат че караш с износени гуми , тези майстори ме подлудяват

А според теб ако не е износен колянов и разпределителен вал и лагери от къде ще започне да пада налягането - некоя спукана гума :banghead:

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Пон 07 юни 2010 10:32

И аз го имам проблема ама го прави много рядко и само ако я зоря много,да речем един,два пъти в годината.Та искам да попитам до колко голям ремонт е смяната на прословутите лагери(биелни и основни),и като пари за какво става въпрос,горе долу.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 07 юни 2010 11:27

ozyrus написа:... до колко голям ремонт е смяната на прословутите лагери(биелни и основни),..

Най-големия възможен по един автомобил.
Двигателя вънка, цепи се на съставни части и се почва!

Ако основните не се сменят (само биелни), блока поне не се сваля. Свалят се само главата и картера и се отвиват петите на биелите.
Ако се прави всичко, което потрябва и то така, както трябва - едно 300-400лв и нагоре може да е! :?

Потребителски аватар
Fripon_X
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fripon_X » Пон 07 юни 2010 11:47

radotom написа:
ozyrus написа:... до колко голям ремонт е смяната на прословутите лагери(биелни и основни),..

Най-големия възможен по един автомобил.
Двигателя вънка, цепи се на съставни части и се почва!

Ако основните не се сменят (само биелни), блока поне не се сваля. Свалят се само главата и картера и се отвиват петите на биелите.
Ако се прави всичко, което потрябва и то така, както трябва - едно 300-400лв и нагоре може да е! :?

Колега ПОНЕ 300-400 кинта. Аз се сблъсках с този проблем преи 2 години. Колеги ме съветваха "по гъсто масло", "термостат че да не ти загрява" и какви ли не щуротий. Всичко това се оказа при мен временно решение. Ремонт ама както си трябва със смяна на сегменти шлайфане евентуално нови бутала или по старите да се набият ризи си стъпва в най-добрия случай 1000 билетчета. Лично при мен дойде 800 кинта при положение, че сам си го направих.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Пон 07 юни 2010 12:47

Маслена помпа :arrow:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 07 юни 2010 20:05

Петър Петров написа:
georgi_8_5 написа:здравейте и аз имам същият проблем, не му се притеснявайте..............
..............Мисля че проблема е в охлаждането на автомобила, а това че може да е от коляновият вал забравете , няма лоика , все едно да ти кажат че караш с износени гуми , тези майстори ме подлудяват

А според теб ако не е износен колянов и разпределителен вал и лагери от къде ще започне да пада налягането - некоя спукана гума :banghead:

:applause: :applause:

взе ми го от устата .

Може да се поражда от куп неща , но едно е сигурно - ако датчика е здрав и ел. инсталацията читава , трябва непременно да се открие причината за понижаване на налягането на маслото , че иначе :bishop .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пон 07 юни 2010 21:23

При него е друго, бре! :lol:
Най-вероятно кара с 15W40 колегата, нищо чудно - наливно или просто по-ефтинко.
Забие оборотомера в червеното за 10 минути иии... после пусне педала.
Че как няма да се разпищи зумера ;) То маслото е станало на чорбичка ;)
За това му писах да сложи читаво масло.
Това явно не издържа на високите температури, до които се нагрява при бързо шофиране.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”