голф 3 GTI 2E мотор.странен проблем
голф 3 GTI 2E мотор.странен проблем
здравейте колеги.от около 5 години притежавам голф 3 гти 2е двигател.още от началото си има следния проблем.когато е карана и то в по топло време по някога не иска да запали.върти на стартер или веднага при завъртане не поема.това става понякога.след като направи този номер,10 пъти да я паля пали веднага без проблем.паля я без да докосвам педала на газта.напоследък като направи този проблем и чукна леко педала поема и си заработва нормално.и пак веднага пробвам да я запаля и веднага си пали нормално.карана е само на бензин.като цяло съм много доволен от нея.върви чудесно.без прекъсване и набира великолепно.само понякои път при изключване от скорост,почти преди спиране понякога гасне и може тогава да го направи този проблем но не винаги и е неприятно ако съм на кръстовище.иначе тихите обороти си ги държи чудесно.сменявани са свещи, кабели ,ламда сонда,темп датчик.махнат и е катализатора.преди време ми правеше проблем ,като карам започваше да глъхне все едно свършва горивото-оказа се бенз помпа която се беше откачила от скобите в резервоара и и беше запушена цедката.оправих това и проблема изчезна но този с паленето понякога си остана.ще съм благодарен за менеия по въпроса
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: голф 3 GTI 2E мотор.странен проблем
vaskoto1 е човекът имал същия проблем дълго време 
Има и тема от него къде точно е бил проблемът... или го питай него, но пробвай първо с търсачката.
Има и тема от него къде точно е бил проблемът... или го питай него, но пробвай първо с търсачката.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Можеш провериш състоянието на дебитомера,датчика за позиция на дроселовата клапа и клапана за празен ход.Дебитомер и TPS са потенциометрични сензори-хубавия вариант е да ги профилактираш с контактен спрей-злия вариант е да ги сменяш.Клапан за празен ход можеш да промиеш с коресилин,донякъде и дроселова клапа също участва,но я мий свалена за да не пълниш колектора с боклук.Едно или всичките от тези беладжии го лъжат в началото...не е редно да го палиш с крак върху педала за газ.Има и вариант за оттичане на горивото по тръбата обратно в резервоара,но не знам как се оправя-мисля че помпата трябва да задържа горивото в магистралата.
vasstop написа:vaskoto1 е човекът имал същия проблем дълго време
как мога да се свържа с него.благодаря за съвета
дебитомеръ е сменян,тпс също е проверен.дали не е някои клапан
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
viewtopic.php?f=13&t=6022 или на ЛСgogo gti написа:как мога да се свържа с него.благодаря за съветаvasstop написа:vaskoto1 е човекът имал същия проблем дълго време
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”